torstai 20. helmikuuta 2020

Sulautuminen osakeyhtiölaki

Osakkeen saajalla ei ole oikeutta käyttää osakkeenomistajalle yhtiössä kuuluvia oikeuksia ennen kuin hänet on merkitty §:n momentissa tarkoitettuun osakasluetteloon tai hän on ilmoittanut saantonsa yhtiölle ja esittänyt siitä luotettavan selvityksen. Siksi sen on perustuttava lakiin. Sen varat ja velat siirtyvät toiselle osakeyhtiölle tai osuuskunnalle. Myös osuuskuntien sulautuminen tapahtuu OKL:n säännösten mukaan vastiketta vastaan.


Muiden yhteisöjen sulautuessa ei aina ole mahdollista antaa sulautumisvastiketta. Oikeuskäytännössä tällainen sulautuminen on voitu hyväksyä, kun sulautuminen on tapahtunut kyseistä yhteisömuotoa koskevia siviilioikeudellisia säännöksiä noudattaen. Osakeyhtiölaissa tunnetaan neljä erilaista.


Yritysjärjestelyt osakeyhtiölaissa. Kirjanpitäjän tulee hallita osakeyhtiölain säädökset sulautumismenettelystä, kirjanpitolautakunnan yleisohjeet kirjanpidollisesta käsittelystä sekä elinkeinoverolain asettamat erityisvaatimukset. Vaikka osakeyhtiölaki (OYL) hyväksyy erityyppisiä sulautumisia, asia on aina tarkistettava myös EVL:n hyväksyttävyyden näkökulmasta. Asunto- osakeyhtiölaki taas toteaa, että pöytäkirjan ja sen liitteiden lähettämisestä saadaan periä hallituksen vahvistama kohtuullinen maksu. Tällöin kyse on joko tytäryhtiösulautumisesta, joka pien­yritysten kentässä lienee yleisempi vaihtoehto, tai sitten niin sanotusta tavallisesta sulautumisesta.


Absorptiosulautumisessa toinen yhtiö sulautuu varoineen ja velkoineen jo olemassa olevaan vastaanottavaan yhtiöön. Muutosten taustalla oli osakeyhtiölain joustavoittaminen ja keventäminen. Tämä on pakottanut yritykset miettimään erilaisia mallej 4. Tytäryhtiösulautuminen tai sulautuminen , jossa kaikkien sulautumiseen osallistuvien yhtiöiden osakkeenomistajien suostumuksella lausunto annetaan ainoastaan siitä, onko sulautuminen omiaan vaarantamaan vastaanottavan. Edilexin hakutoiminnot ohjaavat löytämään helposti relevantit sisällöt. Kaikkiin aineistoihin kohdistuvissa hakutuloslistauksissa näet vasemman reunan rajaa hakua -navigaatiossa koko ajan, mitä hakuun löytyvää sisältöä palvelussa on.


Sivun meta description. Sulautumissuunnitelma ja velkojen maksun vaarantuminen 4. Asunto - osakeyhtiö voi sulautua toiseen asunto -osakeyhtiöön tai muuhun. Tuusniemen kunnan omistamien vuokra- asuntoyhtiöiden sulautuminen. Asunto-osakeyhtiön fuusio toiseen asunto-osakeyhtiöön tai muuhun osakeyhtiöön on mahdollista.


This publication is copyrighted. You may downloa display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.


Hallitusohjelman tavoitteena on uudistaa asuntokantaa sekä vastata asuntojen kysyntään ja asuntotarpeen rakenteen muutokseen. Samassa yhteydessä oli tarkoitus uudistaa myös osuuskuntalaki. Sulautuva yhtiö lakkaa olemasta ja se poistetaan. Fuusiossa kaksi yhtiötä yhtyy, toinen sulautuu toiseen.


Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin jos hallitus katsoo olevan tarvetta tehdä päätös sellaisesta asiasta, joka vaatisi yhtiökokouksen päätöstä. Esimerkiksi kaikki yhtiöjärjestelyt, kuten sulautuminen ja jakautuminen sekä yhtiöjärjestyksen muuttaminen vaativat yhtiökokouksen tekemää päätöstä. Aamupäivän puheenvuoroissa yritysjärjestelyjä tarkastellaan aluksi verotuksen näkökulmasta ja tämän jälkeen tilanteita käsitellään kommenttipuheenvuoroin yhtiöoikeuden ja kirjanpidon näkökulmista.


Seuraanto koskee yhtä lailla tiedossa olevia kuin tuntemattomiakin varoja ja velkoja. Ylikurssirahasto kuuluu osakeyhtiön tai osuuskunnan sidottuun omaan pääomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit