tiistai 18. helmikuuta 2020

Sfs 2487 muistio

Autamme yrityksiä standardien ymmärtämisessä ja niiden soveltamisessa. Standardi koskee hallinnon, kaupan ja teollisuuden asiakirjoja. Standardin periaatteita sovelletaan sekä paperimuodossa että sähköisessä muodossa oleviin, pääasiassa A4-muotoisiin, asiakirjoihin. Se on määritelty seuraavasti.


Asettelumallia voidaan käyttää perustana laadittaessa esimerkiksi työhakemusta tai muita lomakkeita. Siinä määritellään asiakirjassa esitettäville tiedoille vakiopaikat ja asettelut. A4-kokoisen sivun pinta jakautuu pystysuunnassa riveihin (R) ja vaakasuunnassa sarakkeisiin (C).


Tässä yllä olevan kuvan tiedosto pdf tiedostona, jotta voit tarkastella sitä lähemmin ja lukea kirjoitettavan tekstin. Rivinumeroita, ei ole tarkoitus kirjoittaa, vaikka ne ovat ohjeessa selkeyden vuoksi näkyvissä. Sivuotsikko voidaan kirjoittaa samalle riville kuin varsinainen teksti, jos otsikon ja tekstin väliin mahtuu vähintään kaksi tai kolme välilyöntiä ja jos halutaan säästää tilaa. Tämä helpottaa asiakirjojen käytettävyyttä. Pohjat on laatinut Martti Karjalainen oikeusministeriön.


Marttaliiton asiakirjapohja alle sivun teksteille on tehty tähän standardiin. Tekstin käyttötarkoitus määrää asiakirjatyypin. Liitteet luetellaan allekkain. Opiskelija osaa käyttää asiakirjamalleja kirjoittaessaan asiakirjoja ja hän tietää mitä asioita niihin tulee sisällyttää.


Yksi keino kerrallaan riittää siis osoittamaan kappaleenvaihdon. Eri aloilla tai esimerkiksi eri tiedekunnissa on usein omat sääntönsä tekstin asettelun suhteen. All work no play makes Jack a dull boy. Ilmaisia asiakirjamalleja Lakiasiaintoimisto Jyrki Jokiselta. Suomen Palloliiton verkkosivu.


Lomakkeen alatunniste on jaettu kahteen osaan. Siihen merkitään yksikön ja työntekijän nimi- ja yhteystiedot. Yksi mahdollinen malli on, että SFS ottaa vastuun toiminnan koordinoinnista ja hankkii siihen tarvittavat henkilöresurssit, mikäli rahoitus järjestyy.


Muistio tai Pöytäkirja. Kappalemerkkien näyttäminen, Sivun- ja osan vaihdot, sivunreunukset, ylätunniste, sivunumero, sivun reunukset ja -sävytys, vesileima. Johtokunnasta eroamisesta ilmoittava kirje Word Osoitteenmuutosilmoitus Word Liikekirje (sininen reunus ja liukuvärjäys) Word Kiitoskirje. Kooltaan logo on x cm.


PDF-tiedostona - Jukka S. Asiakirjapohjien dokumentaatio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit