keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Työmarkkinatuki verotus 2019

Päätä hintasi, varattavuutesi ja hallitse ilmoituksiasi oman aikataulusi mukaan. Suunnittele unelmalomasi tänään! Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Työttömyysetuuden verotus.


Vaikka työttömyysetuus on pienempi kuin palkka, ennakonpidätysprosentti ei välttämättä pienene. Kun alat saada työttömyyspäivärahaa, saatat tarvita uuden verokortin. Vaikka tuki on pienempi kuin palkka, jota olet saanut aiemmin, veroprosenttisi ei välttämättä pienene. Kelan maksamat työmarkkinatuki ja työttömyyspäiväraha menevät verottajan.


Lue jutustamme, keneltä otetaan ja kenelle annetaan. Tämä näkyy verotuksessa. Puuttuu: työmarkkinatuki Paljonko menee veroa ja kuinka toimitan verokortin – JHL. Kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien euromääriin ei tule tänä vuonna indeksikorotusta, mutta esimerkiksi takuueläkkeeseen ja sairausvakuutuksen vähimmäispäivärahoihin tehdään tasokorotus.


Julkisyhteisöjen menot tehtävittäin. Pääosan eli noin prosenttia julkisyhteisöjen menoista vie sosiaaliturvan rahoitus. Sosiaaliturvaan kuuluvat esimerkiksi eläkkeet (ml. lakisääteiset työeläkkeet), kuntien järjestämät sosiaalipalvelut ja työmarkkinatuki. Tuen suuruuteen vaikuttavat omat tulosi esimerkiksi osa-aikatyöstä sekä vanhempiesi tulot, jos asut heidän kanssaan. Työmarkkinatuen kestoa ei ole rajoitettu.


Tukea maksetaan viideltä päivältä viikossa ja sen suuruus ilman korotuksia oli ennen veroja keskimäärin 7euroa kuussa. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Eikö päiväraha kuuluisi maksaa viimeisen vahvistetun verotuksen mukaan (yel)Miten Kela oikaisee virheellisen päätöksen? Nyt en siis saa sairauspäivärahaa enkä mitään työttömyysturvaa.


Nyt veron palutukseni oli vaan satasen luokaa. Mikään muu ei ole muuttunut, joten ihmettelen tätä verotus juttua että mikä pudotaa työttömänä ollessa palautuksen noin pieneksi vaikka saan vaan työmarkkinatukea. Verotettava työmarkkinatuki on tänä vuonna 3euroa päivässä, ja sitäkin maksetaan viideltä päivältä viikossa, myös arkipyhiltä. Sitä maksetaan myös niille työttömille, jotka eivät kuulu mihinkään työttömyyskassaan ja jotka eivät täytä työssäoloehtoa.


Perusturvaan kuuluvat vähimmäismääräinen kuntoutusraha, sairaus-ja vanhempainpäiväraha, työttömyysturvan peruspäiväraha ja työmarkkinatuki. Osan verotus kiristyy. Ansiotulojen verotusta kevennetään yhteensä 2miljoonalla eurolla siten, että kevennykset painottuvat pieni-ja keskituloisiin. Jos maksussa on harkinnanvarainen etuus, työmarkkinatuki , tai asumistuki, kannattaa selvittää päivärahan maksajalta, miten osittainen varhennettu vanhuuseläke mahdollisesti vaikuttaa tukeen.


Ansiosidonnaisiin etuuksiin, tai esimerkiksi Kelan peruspäivärahaan osittainen vanhuuseläke ei yleensä vaikuta. Kela saa ennakonpidätystiedot suoraan Verohallinnosta. Helmikuun alussa käyttöön otettavaa verokorttia ei tarvitse toimittaa Kelaan. Kelan etuuksista veronalaisia ovat äitiys-, isyys- ja vanhempainpäiväraha, osittainen vanhempainraha, lasten kotihoidon tuki, yksityisen hoidon tuki, osittainen hoitoraha, joustava hoitoraha, erityishoitoraha, opintoraha, vuorottelukorvaus, työttömän.


Toimeentulotukilaissa säädetty, vuosittain kansaneläkeindeksillä tarkistettava perusosa on osa perustoimeentulotukea. Yksin asuvalla henkilöllä perusosa on 1. Yksinhuoltajalle korotettuna maksettavan perusosan määrä on 54euroa kuukaudessa. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset.


Katso täältä tietoa jäsenmaksuista ja laskutuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit