torstai 20. helmikuuta 2020

Yleinen poliisin numero

Poliisin ei-kiireelliset asiat hoidetaan virka-aikana Hätänumeroon ei tule soittaa, jos halutaan poliisilta tietoa lupa-asioista, ajoneuvomääräyksistä tai vaikka vanhan rikoksen tutkinnan edistymisestä. Muut kuin välitöntä poliisin apua koskevat ilmoitukset tehdään poliisille soittamalla virka-aikana asuinpaikan poliisilaitokselle. Analyysitoiminto toimittaa tilastoja myös ulkopuolisille, kuten esimerkiksi medialle. Poliisin järjestelmistä valmiina saatavaa tietoa voidaan toimittaa tilaajalle nopeastikin, mikäli työtilanne sen sallii.


Jos tietoa joudutaan koostamaan eri lähteistä, palvelu on maksullista poliisin maksuasetuksen mukaisesti. Tosin kerran kun tarvitsin poliisilta apua, niin en muistanut tuota poliisin numeroa, vain hätänumeron 1ja sinne soitin.

Närkästyneenä puheluni siirrettiin poliisin hätänumeroon. Että tässä varmaan syy, että on sama numero hätätapauksille. Joissakin maissa eri palveluilla on eri numerot. Eurooppalaiseen hätänumeroon 1voi soittaa maksutta kiinteistä puhelimista ja matkapuhelimista kaikkialla EU:ssa. Numerosta tavoittaa kaikki hätäpalvelut: poliisin , ambulanssin ja palokunnan.


Vanhaan poliisin hätänumeroon soitetut puhelut on jo aiemmin ohjattu hätäkeskuksiin, mutta huomenna numerosta kuuluu vain nauhoite, joka opastaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi soittamaan yleiseen hätänumeroon. Myrkytystietokeskus. Yleinen hätänumero 112.

Mikä numero auttaa hätätilanteissa kaikissa EU-maissa? Onnettomuus voi sattua missä vain ja kenelle vain, kotona tai matkalla. Sisäministeriön poliisiylitarkastaja Esko Ruokonen kertoo ESS. Ystäväni joutui uhkaavaan tilanteeseen, jossa hän tarvitsi nopeasti poliisin apua.


Suomessa on käytössä vain yksi hätänumero, 112. Hän soitti heti yleiseen hätänumeroon 112. Täältä vastasi ihminen, joka ensi töikseen ilmoitti että asia kuuluu poliisille eikä heille, mutta joka suostui kuitenkin vastahakoisesti yhdistämään puhelun poliisilaitokselle. Toisin kuin nimimerkki Valtion touhuihin kyllästynyt epäili (TS 1.), on poliisin hätänumeroon soittaminen maksutonta. Helsingin poliisin mukaan tässä vaiheessa ei ole todettu mitään lainvastaista tapahtuneen, mutta poliisilla on muutama yleinen neuvo, joita kannattaa noudattaa.


Ensinnäkin kannattaa jättää vastaamatta ulkomailta tuleviin tuntemattomiin numeroihin, komisario Tuomo Tuohimaa Helsingin poliisin yleisjohdosta kertoo. Hätäilmoitukset ja avunpyynnöt kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa soitetaan hätänumeroon 112. Puheluista poliisin numeroihin peritään soittajan oman operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko-, matkapuhelin- tai tekstiviestimaksu. Käytännön asioita Amsterdamiin matkaavalle: aukioloajat, hintataso, liikkuminen, esteettömyys, lasten kanssa matkustaminen ja turvallisuus.


Poliisin tehtävänä on turvata kokoontumisvapauden käyttämistä. Se tarkoittaa, että jokainen, joka huomaa tai saa tietää tulipalon syttyneen tai muun onnettomuuden tapahtuneen tai uhkaavan eikä voi heti sammuttaa paloa tai torjua vaaraa, on velvollinen viipymättä ilmoittamaan siitä vaarassa oleville, tekemään hätäilmoituksen sekä ryhtymään kykynsä mukaan pelastustoimintaan. Lähitaksi Lähitaksi tarjoaa kaikille toimialueellamme liikkuville tasalaatuista taksipalvelua tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa viikonpäivästä tai kellonajasta riippumatta. Ruotsia voidaan yleisesti pitää turvallisena matkakohteena, jossa on noudatettava tavanomaista varovaisuutta.


Sen arvioiminen jää myöhempään ajankohtaan, kun tietoturvaohje on saatu henkilöstön käyttöön ja siitä on saatu käyttökokemuksia.

Hyöty kohdeorganisaatiolle Poliisin yleinen tietoturvaohje on henkilöstölle eli loppukäyttäjille tarkoitettu tietoturvallisuuden perusteos, josta löytyy tavanomaiset, jokapäiväiseen työhön. Poliisin ohjeistuksessa huomautetaan, ettei etnisen taustan määritelmää löydy lain tasolla. Mutta etnisyydellä viitataan yleensä jonkin ihmisryhmän yhteiseen esimerkiksi kulttuuritaustaan, jolla he erottuvat muista ihmisryhmistä, julkisessa ohjeessa todetaan. Viime vuosina myös median itsesensuuri on vaikeuttanut poliisin työtä. Selvitä heti ensimmäisen viikon aikana esimerkiksi missä on asuinpaikkaasi lähin lääkäriasema tai ensiapupiste.


Mikä on yleinen hätänumero ja poliisin numero ? Kuinka tavoitat asuntosi huoltomiehen? Niinkin yksinkertainen asia kuin paikallinen taksin numero valmiiksi kännykkään tallennettuna saattaa myöhemmin pelastaa kiperän. Säädökset alkuperäisinä. Kaikki säädökset v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit