maanantai 17. helmikuuta 2020

Siviilikanne vahingonkorvaus

Vahingonkorvauksen vaatiminen tuomioistuinteitse on monimutkainen prosessi, jota sääntelevät useat säännöt ja menettelytavat. Vahingonkorvausta vaativalla on velvollisuus näyttää vahingon syntymisen lisäksi syy-yhteys vahingon ja teon välillä. Potilasvakuutuksesta korvataan vahingon aiheuttamat tarpeelliset ylimääräiset sairaanhoitokulut. Korvattavaksi voivat tulla esimerkiksi vahingosta aiheutuneet ylimääräiset hoitopäivä- ja poliklinikkamaksut, lääkärinpalkkiot, vahingosta aiheutunut kotisairaanhoito ja laboratoriotutkimukset, lääkekulut sekä fysikaalinen hoito ja kuntoutus. Riita-asioissa on kysymys yksityisten ihmisten tai yritysten erimielisyyksien ratkaisemisesta puolueettomasti tuomioistuimessa.


Kysymys voi olla esimerkiksi vahingonkorvauksesta, perintöriidasta, kaupan purkamisesta, tai huoneiston vuokrasta. Kanne on riita-asian kantajan esittämä vastaajalle suunnattu vaatimus. Haaste taas on vastaajalle annettu kehotus määräajassa vastata kantajan esittämiin vaatimuksiin kirjallisesti. Siviilikanne on tullut Kainuun käräjäoikeuteen vireille viime elokuussa.


Kainuulaisen marjanjalostaja Ber-Exin ja thaimaalaisten marjanpoimijoiden välinen kiista metsämarjoista ja niiden maksamisesta odottaa edelleen ratkaisua. Vierailija: Meille on tullut kustannuksia alle 15-v tekemästä teosta. Teko on myönnetty ja sille on silminnäkijöitä. Huoltaja ei ole halukas maksamaan. Pitää kulujen korvaamista naurettavana rahastuksena meidän puolelta.


Ennen sijoitusvakuutussopimuksen tekemistä vakuutuksenantajan on lisäksi kiinnitettävä huomiota erityyppisten sijoitusvakuutusten ja niihin liittyvien sijoituskohteiden valinnan kannalta olennaisiin seikkoihin ottaen erityisesti huomioon vakuutuksen hakijan sijoituskokemus ja -tietämys sekä sijoittamisen tavoitteet. Ryhmäkanne on kannetyyppi, jossa kantaja ajaa vaatimuksiaan tietyn ryhmän eduksi ilman nimenomaista toimeksiantoa. Sen avulla parannetaan oikeudenloukkauksen kohteeksi joutuneiden henkilöiden oikeusturvaa ja heidän mahdollisuuksiaan hakea suojaa pienissäkin jutuissa. Kunnianloukkaus on luonnollista henkilöä kohtaan kohdistuva asianomistajarikos, josta rangaistaan rikoslain mukaan.


Kunnianloukkaukseen syyllistyy rikoslain mukaan se, joka esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa tai muuten halventaa toista. Jos asianomistaja on esittänyt syyttämispyynnön rikoksesta, josta syyttäjä ei saa nostaa syytettä ilman asianomistajan pyyntöä, ja useampia on epäiltyinä osallisuudesta rikokseen, syyttäjä saa nostaa syytteen niitäkin epäiltyjä vastaan, joita pyyntö ei koske. Jos osapuolet pääsevät sovittelussa sovintoon, sovittelija voi heidän pyynnöstään vahvistaa sovintosopimuksen. Silloin siitä tulee täytäntöönpanokelpoinen ratkaisu, jonka perusteella esimerkiksi sovittu suoritus, vahingonkorvaus tai elatusapu voidaan periä ulosotossa.


Rikostuomioistuin arvioi siviilikanteen ja määrää vahingonkorvauksen maksettavaksi, jos rikoksentekijä todetaan syylliseksi. Tämän jälkeen tuomioistuin arvioi vahingonkorvaus ­vaatimuksen sisällön. Rikoksen uhri voi nostaa kanteen myös siviilituomioistuimessa, jos hän syystä tai toisesta ei ole ollut osallisena. Euroopan komissio - Korvaukset rikoksen uhreille - Puola.


SISÄLLYSLUETTELO: 1. Korvaus vahingonkorvauksen muodossa tekijältä : 1. Millä edellytyksillä voin rikosoikeudenkäynnissä esittää vahingonkorvausvaatimuksen tekijää vastaan? Lapseni rikkoi puhelimen koulukavereidensa kanssa. Nyt tapahtumasta on tehty rikosilmoitus syystä että tapauksesta syytetään vain yhtä lasta vaikka tekijöitä oli useampia. Joka minusta älytöntä.


Irtisanottu museomestari vaatii Kotkalta satojen tuhansien eurojen korvauksia. Kyseessä ovat kahdeksan vuotiaat. Isompi lasku voi kuitenkin olla edessäpäin. Lentoyhtiöllä on mahdollisuus nostaa häirikköä kohtaan siviilikanne. Kaupan purkaminen Kaupan purkaminen on mahdollista vain poikkeustapauksissa.


Jos näyttö riittää, tee siviilikanne , vaadi samalla korvaukset, joista puhuit! Ei se häirintä siihen lopu, mutta onpahan olemassa tuomio. Jos on samanlainen häirikkö, kuin täällä, häirintä jatkuu, ja pahenee.


Laki ja hyvät tavat ovat näille häiriköille tuntemattomia (meillä kyseessä korkeasti koulutettu henkilö). Yksi suurimmista jutuista on vireillä Oulun käräjäoikeudessa. Arizona Chemical vaatii rikoslakiin vedoten mäntyöljy-yhtiö Forchemin kolmelta johtajalta miljoonan euron vahingonkorvauksia.


Takataskussa Arizonalla on samansuuruisen korvausvaatimuksen sisältävä siviilikanne Forchem-yhtiötä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit