keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Työasuntovähennys 450

Työasuntovähennys on 4euroa kuukaudelta, ei kuitenkaan enempää kuin työasunnosta maksamasi vuokra. Saat vähennyksen vain täysiltä kalenterikuukausilta, joiden aikana käytössäsi on ollut kaksi asuntoa (vakituinen asunto ja työasunto). Valtiovarainministeriössä selviteltiin myös mahdollisuutta laajentaa työasuntovähennys yksin asuville.


Siltä osin lakiin ei tehty muutoksia. Yksin asuva voi saada jatkossakin työasuntovähennyksen vain, jos hänellä on saman aikaisesti kaksi vakinaista työpaikkaa eri paikkakunnilla. Varsinainen työpaikka. Vähennyksen enimmäismäärä nousee 2eurosta 4euroon kuukaudessa.


Vähennys on enintään maksetun vuokran suuruinen. Työsuhdeasunto työskentelypaikkakunnalla rinnastetaan vuokra-asuntoon. Työntekijän työasuntovähennys on 4. Vuokraan luetaan suoritukset, jotka vuokralainen maksaa vuokrasuhteen perusteella vuokranantajalle. Jos vesimaksut sisältyvät perittyyn vuokraan, ne oikeuttavat vähennykseen.


Tosin kaavailtu työasuntovähennys nostaisi kuukausittaisen vähennyksen määrän jopa 4euroon per kuukausi. Verovähennykset – Sairauskulut Jos oma tai perheenjäsenen terveydentila heikkenee huomattavasti ja niin, että se vaikuttaa omaan veronmaksukykyyn, on mahdollista hakea veronmaksukyvyn alentumisvähennys. Asuntolainan korkovähennys laskee prosentista prosenttiin. Tarkemmin aiheesta esimerkkeineen 18.


Hallitus päätti budjettiriihessä kiristää alkoholiverotusta miljoonalla eurolla. Kiristys koskee kaikkia juomatyyppejä. Tässä alla on esimerkki edellisestä Vero.


Jos lapsen vanhemmat verovuoden päättyessä ovat avioliitossa, katsotaan molempien vanhempien verovuonna elättäneen lasta. Korotus on prosentuaalisesti suuri, prosenttia, mutta korotus tuskin koko maata kaataa tai nostaa. Kangas pohtii, että osansa voi olla kakkosasuntojen lisääntymisellä. Ajoneuvoveroa kevennetään milj.


Kevennykset painottuvat alempiin tuloluokkiin ja ne katetaan valmisteveroja korottamalla. Lisäksi työasuntovähennyksen enimmäismäärä nousee nykyisestä 2eurosta 4euroon. Hallitus uudistaa työasuntovähennystä niin, että se tukee paremmin työn perässä muuttamista. Hallitus haluaa parantaa osatyökykyisten mahdollisuuksia jatkaa työelämässä tai työllistyä avoimille työmarkkinoille.


Tämä johtuu Kalluisen mukaan siitä, että työasuntovähennys tehdään verotettavasta tulosta eikä maksettavista veroista. Hallitus on päättänyt nostaa työasuntovähennyksen 2eurosta 4euroon. Ohjeessa käsitellään edellytyksiä, joiden perusteella verovelvollisella on oikeus työasuntovähennykseen verotuksessa.


Sen vuoksi ehdotetaan tuloverolain a §:n momenttia muutettavaksi siten, että työasuntovähennyksen enimmäismäärää korotettaisiin nykyisestä 2eurosta 4euroon. Reilun 4euron mätkyistä siis tulikin vähennysten ja lisätulojen myötä noin 1euron jäännösverot Saako mitenkää matkakuluja vähennettyä verotuksessa? Nyt 2euroa kuukaudessa, ensi vuonna 4euroa. Näihin veroihin ei kosketa.


Orpo lupaili, että arvonlisäveroon ei kosketa, eikä nosteta myöskään alkoholi- tai polttoaineveroja. Työllisyyspaketti tulossa. Asia ratkeaa budjettiriihessä.


Vähän miettinyt että kannattaisiko sellainen taas vaihteeksi laittaa. Mutta niin vähän tulee öitä kuukaudessa että on vielä mietinnässä. Suojelupoliisin rahoitusta vahvistetaan miljoonalla eurolla.


Poliisi saa yhteensä miljoonaa euroa lisärahaa. Ansioverotuksen 1miljoonan euron kevennys painottuu pienituloisiin. Verotuksessa korotetaan perusvähennystä, työtulovähennystä ja eläketulovähennyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit