perjantai 3. maaliskuuta 2017

Passin voimassaolo usa

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa vähintään kuukautta matkan jälkeen. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet. Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä.


Yhdysvaltojen passin voimassaolon päättymistä koskevat säännöt ovat yksi päähuolenaiheista matkustettaessa Yhdysvaltioihin. Ja siihen on hyvä syy, koska hakemus voidaan hylätä tai jos sinulle on jo myönnetty ESTA, passin voimassaolo voi silti olla syy viranomaisille, etteivät he anna sinun matkustaa Yhdysvaltoihin. Valitse jäsenyys tai tili.


Liity Finnair Plus -jäseneksi ja nauti monista rahanarvoisista eduista kotona ja maailmalla, tai luo Finnair-tili, joka nopeuttaa lentojen varaamista ja pääset helposti käsiksi tietoihisi Finnair-sivustolla. Vierailija: Lokakuussa olisi tarkoitus käydä New Yorkissa. Nyt mietin, pitäisikö minun hankkia uusi passi ennen matkaa (ja ennen ESTA:n tilaamista), sillä passini on voimassa reilut 2kk matkan päättymisen jälkeen. E- passin merkkinä passin kannessa on erityinen e- passin merkki sekä elektroninen siru. USA :n viranomaiset edellyttävät kaikkien USA :han tai sen ilmatilan kautta lentävien lentoyhtiöiden ilmoittavan tietyt tiedot matkustajistaan kuten täydellinen nimi (sama kuin passissa), sukupuoli ja syntymäaika.


Passin on oltava voimassa vielä kuukautta tarkoitetun Yhdysvalloissa oleskelun jälkeen - pois lukien niin kuuluttujen ”Kuuden kuukauden klubiin” kuuluvien maiden kansalaiset, joiden passin on oltava voimassa ainoastaan tarkoitetun oleskelun keston aikana. UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta. Varmista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta. Suomen passin omaavat henkilöt voivat saapua Yhdysvaltoihin turismin tai liikematkan puitteissa kahdella eri tavalla.


Lentoyhtiöiden tulee myös antaa USA :n rajaviranomaisille ennakkoon tietyt matkustajatiedot, eli passin numero sekä muut tiedot ja ensimmäisen Yhdysvaltain majapaikan osoitteen. Näitä tietoja olen parhaani mukaan käynyt täydentämässä lentojeni varaussivuilla heti kun ne ovat selvillä. Jos passi vanhenee, ESTA-matkustusluvan voimassaoloaika rajoittuu passin voimassaoloon. Onko kellään täällä lähiajoilta käytännön kokemusta tai tietoa passin voimassaolosäännöistä Yhdysvaltoihin matkustettaessa?


Opiskelijaviisumien voimassaolo opiskelun keskeytymisen jälkeen. Muuten Suomen kansalaiset voivat edelleen matkustaa USA :han ja viipyä maassa viisumitta päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla. Mikäli olet jonkin muun maan kansalainen, otathan selvää omaa maatasi koskevista viisumimääräyksistä.


USA :han saavuttaessa kaikkien matkustajien, myös transit-matkustajien, on käytävä passintarkastuksessa. Passintarkastuksessa on esitettävä passin lisäksi lennolla jaettu tullilomake (tuo lennolle kuulakärkikynä) ja samalla kysytään muutama kysymys (esim. missä yövyt, matkan kesto, ammatti), joten hotellivarauksista kannattaa tulostaa paperikopio. Mussalo kertoo, että vaikka kaikilla mailla on asiasta omat sääntönsä, voi passin läpimeneminen riippua niinkin satunnaisesta syystä, kuin omalle kohdalle sattuvasta virkailijasta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa monet saattavat päästä matkustamaan passilla, joka menee aivan lähiaikoina vanhaksi. Miten virhe passin myöntämispäivämäärässä tai passin voimassaolopäivässä voidaan korjata hakemuksen täyttämisen jälkeen?


Niin kauan kuin hakemusmaksua ei ole käsitelty, passin myöntämispäivä ja viimeinen voimassaolopäivä voidaan molemmat korjata. Jos maksu on jo käsitelty, sinun täytyy tehdä uusi hakemus. Se on voimassa viisi vuotta tai passin voimassaolon päättymiseen saakka sen mukaan, kumman voimassaolo päättyy ensin. Jos hankit uuden passin , sinun on hankittava uusi eTA. Kun eTA on voimassa, voit matkustaa Kanadaan niin usein kuin haluat lyhyitä oleskeluja varten (yleensä pisin sallittu kesto on puoli vuotta).


TA-lupaa ei tarvita Kanadan sisäisillä matkoilla. Kiinnostaisi tietää millaisen passin tänäpäivänä tarttee USA :an? Itselläni on viime joulukuussa myönnetty 5-vuoden passi, mutta siinä ei ole vielä sormenjälkiä kuten uusimmissa. ESTA maksetaan luottokortilla, ja se on voimassa kaksi vuotta.


Hakemus on kuitenkin tehtävä uudestaan, jos annettuihin tietoihin on tullut muutoksia, esimerkiksi uuden passin myötä. Passihakemusta ei voi tehdä valtakirjalla. Valmiin passin voi noutaa valtakirjalla.


Väliaikainen passi myönnetään vain erityisestä syystä ja vain siinä tapauksessa, että pika- ja express-toimitus eivät olisi riittävän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit