tiistai 3. toukokuuta 2016

Asuntonäyttöön meneminen

Muistilista asunnon etsijälle Paljonko asunto maksaa? Kun etsit asuntoa, tärkeimmät asiat ovat asunnon sijainti ja hinta. Asuntojen vuokrat vaihtelevat paljon.


Kaupunkien keskustassa on kalliita asuntoja, reuna-alueilla on halvempia. Talon ylempi kerros on kalliimpi kuin alin kerros. Uusi ja remontoitu asunto on kalliimpi kuin vanha.


Kysy, kuuluuko vesimaksu vuokraan ja paljonko se on. Uuden kodin etsijä ihastuu usein silmiähiveleviin sisustusratkaisuihin, lumoavaan näköalaan tai muuhun tunteisiin vetoavaan yksityiskohtaan. Kokosimme viisi vinkkiä asuntonäyttöön.


Kesäloman viimeisenä vapaapäivänä päätin iloitella kaupunkiin palaamisen vuoksi uusilla meikeillä. Ohjelmassa ei ollut muuta kuin asuntonäyttöön meneminen ja sitten loppupäivä kotoilua. Sellaista haikeaa kesäloman hyvästelyä ja jännityksellä töihin palaamisen odottelua. Asukas ymmärsi, mutta pyysi kuitenkin, että huoltomies tulisi lakaisemaan klo niin ettei olisi yhtään lunta oven edessä.


Kerroin, että en pysty sellaista lupaamaan ja varmasti kaikki asuntonäyttöön tulijat ymmärtävät, jos rapussa on märkä lattia lumen takia. Kun opiskelupaikat varmistuvat, alkaa tyypillinen pula vuokra-asunnoista. Pahin tilanne on heinäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin.


Iltalehti kysyi Vuokraturvan hallituksen puheenjohtajalta Timo Metsolalta, miten asiaan voi varautua. Joulukuun aikana kävin kiertämässä muutamia Kööpenhaminan joulumarkkinoita, mutta olin niihin jokseenkin pettynyt. Jostain syystä jouluinen tunnelma jäi markkinoilla hieman vaisuksi, vaikka kojuissa myytiinkin joulukoristeita, ilmassa tuoksui mausteinen glögi, paahdetut mantelit ja æbleskiver-leivonnaiset, ja joululaulutkin taisivat paikoin soida. Mie oon ihan hirveen huono tekemään ostospostauksia, koska tavarat menee heti joko käyttöön tai sit mie onnistun jemmaamaan ne jonnekin, mistä niitä ei löydä sillon kun huvittas postausta tehä.


Koska marraskuu on hyvä kuukausi aloittaa jotain uutta (en tosin tiedä miksi), päätin alkaa tekemään monessa muussakin kauneusblogissa näkyvää kuukauden. Ensinnäkin kouluun meneminen. Minun piti jokapäivä kuljettaa lapset autolla kouluun, vaikka matka oli lyhyt. Matka olisi ollut aikuisellekin turvatonta kävellä. Paikalliset olivat ihan ihmeissään, kun kerroimme, että Suomessa lapset kävelevät kouluun.


Muistan aina ekan päivän, kun menin lapsia hakemaan koulusta. Erääseen asuntonäyttöön matkalla ollut kylteri Krista uskoi jo varmistaneensa tarjolla olleen yksiön itselleen. Kotoa muuttamisessa parasta oli omilla ehdoilla meneminen. Kun palaamme vesijuoksemasta, näen heti ovella oppilaitoksen kirjeen.


Mitä ihmettä, sen piti tulla viimeistään kahden viikon kuluttua, ne ovatkin olleet nopeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit