perjantai 27. toukokuuta 2016

Käräjäoikeus määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanominen

Kun haluat irtisanoa vuokra-asuntosi, tarkista ensimmäiseksi onko sopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva. Irtisanominen ja vuokrasopimuksen määräaikaisuus. Määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanomisperusteet. Jotta käräjäoikeus vahvistaa irtisanomisen, tulee jonkin laissa määritellyn irtisanomisperusteen toteutua.


Käräjäoikeus Huoneenvuokrasuhteissakin riidat päätyvät joskus käräjäoikeuden ratkaistaviksi. Tyypillinen käräjäoikeudessa käsiteltävä huoneenvuokra-asia on vuokrasopimuksen purkaminen, vuokrasaatavia koskeva velkomus tai häätö, mutta käräjäoikeudessa voidaan käsitellä myös mm. Sopimus joko irtisanotaan, puretaan tai tehdään yhteinen sopimus vuokrasopimuksen päättämisestä.


Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen on erotettava toisistaan. Lähtökohtaisesti vain toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa. Jos vuokralainen ei ole normaalein keinoin saanut irtisanomisilmoitusta, irtisanominen ei ole pätevä. Vuokrasopimuksen päättyminen.


Käräjäoikeus määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanominen

Kuittaa vuokranantajalle irtisanominen , mieluiten kirjallisesti esim. Myös määräaikaisen vuokrasopimuksen voi irtisanoa, mutta tähän pitää aina hakea erikseen tuomioistuimen päätös. Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta määrittää tarkemmat syyt siihen, milloin tuomioistuin voi vahvistaa irtisanomisen. Juha S ja Päivi AK olivat vuokrasopimuksen allekirjoittamispäivänä 16.


Matti K ja Tuija AK olivat 10. Tuomioistuin voi oikeuttaa vuokralaisen tai vuokranantajan irtisanomaan määräaikaisen vuokrasopimuksen tai momentissa mainitulla erityisellä perusteella. Tulkitsen tuon niin, että periaatteessa vuokranantajan pitäisi mennä oikeuteen, jos haluaa sinut ulos kesken määräajan. Ilmeisesti kysyjä tarkoitti määräaikaisen vuokrasuhteen purkamista.


Sen vuokranantaja voi tehdä juuri omaan käyttöön vetoamalla. Niin käräjäoikeus voi antaa oikeuden purkaa vuokrasopimuksen. Ei kovinkaan moni vuokralainen. Tosin kyllähän näissä asioissa kannattaa etsiä kaikkien yhteistä etua - eikä turhaa hakata päätä seinään.


Eli käytännössä sopiminen on se oikea juttu, kuten aikaisemmin tulikin esiin. Sopimus voidaan irtisanoa vuokran tarkistamiseksi, mutta irtisanomisen, jonka tarkoituksena on saada vuokra kohtuuttoman korkealle tasolle, tuomioistuin voi vuokralaisen vaatimuksesta julistaa tehottomaksi. Varsinainen vuokra-aika alkaa tilojen vapauduttua nykyiseltä vuokralaiselta ja on voimassa kolme (3) vuotta jatkuen sen jälkeen toistaiseksi kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla.


Käräjäoikeus määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanominen

Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta. Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto. Koska käräjäoikeus oli päätynyt irtisanomisen tietoon tulemisen osalta eri lopputulokseen kuin hovioikeus, käräjäoikeus ei ollut ottanut kantaa edellä mainittuihin oikeuskysymyksiin. Hovioikeus ei voinut ratkaista asiaa sanotuilta osin ensimmäisenä asteena. Asia oli näiltä osin palautettava käräjäoikeuden tutkittavaksi.


Muu sopimusehto on mitätön, paitsi milloin on ky-symys tai luvussa tarkoitetusta vuokrasta. Työryhmä ehdotti myös, että momentin sanamuotoa selkeytetään ja terminologiaa muutetaan. Siten määräaikaista sopimusta ei yleensä voi irtisanoa. Lähes ainoa mahdollisuus määräaikaisen vuokrasopimuksen päättämiseen on lain mahdollistama irtisanominen tuomioistuimen luvalla.


Käräjäoikeus määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanominen

Säännös on tarkoitettu vain poikkeustapauksia varten. Hyvinkään käräjäoikeus piti sopimusta siltä osin epäselvänä, oliko osapuolten tarkoituksena yhden vai kahden sopimuksen solmiminen, mutta päätyi tulkitsemaan vuokrasopimusta yhtenä kokonaisuutena vuokranantajan kanteen mukaisesti. Käräjäoikeus tuli tähän johtopäätökseen tarkasteltuaan vuokrasopimuksen sisältöä ja sanamuotoja. Tupakointi työpaikalla irtisanominen.


Samoin jos lainsäätäjät olisivat halunneet että tupakointi loppuu kokonaan niin eiköhän koko touhu olisi samantien julistettu laittomaksi Työpaikalla tulee olla turvalliset ja terveelliset rakenteet ja materiaalit. Osta verkkokaupasta asiakirjamalleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit