tiistai 17. toukokuuta 2016

Brexit matkailu

Useampi koulutettava? Brexit -­äänestyksen jälkeen punta on heikentynyt noin kymmenen prosenttia euroa vastaan, Aleksi Paavola kertoo. Suuria vaihteluita kursseihin pelkkä EU-eron voimaan­astuminen tuskin aiheuttaa. Tilanne voi muuttua vielä, mutta toistaiseksi palvelemme normaalisti suomalaiskuluttajia, joilla on ongelma brittiyrityksen kanssa. Kova brexit voi tiukentaa matkailun byrokratiaa passitarkistuksineen ja tullimaksuineen.


Etenkin joulusesongin aikaan Lappiin palkataan paljon brittiläistä henkilökuntaa, joiden työlupiin EU-ero jollain tavalla vaikuttanee.

Heikentyvä punta vaikuttaa matkailijamäärien lisäksi matkalla käytetyn rahan määrään. Brexit on erityisen suuri haaste niille yrityksille, jotka tähän asti ovat toimineet ainoastaan EU:n sisämarkkinoilla. Jos yritys käy jatkossa kauppaa Britannian kanssa, sen on noudatettava tulliselvitysmenettelyjä, jotka ovat kolmansien maiden kanssa käytävässä kaupassa pakollisia. Talous vai­kut­taa mat­kai­luun enemmän kuin brexit ” – Brit­te­jä tulee Lap­piin, vaikka maa eroaisi EU:sta,. On aika saada brexit päätökseensä.


Tämä lakiehdotus tekee niin, brexit -ministeri Stephen Barclay tiivisti keskustelut parlamentissa. Parlamentin ylähuone käsittelee vielä sopimuksen lähiviikkoina. Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus.

Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Lapin lomia ei myydä hiihtolomalaisille pilkkahintaan, vaikka kiinalaiset jäisivät tulematta – On myyty ei-oota Kiinalaisten matkailijoiden peruutuksia ei lähdetä paikkaamaan alennushinnoin. Euroopan komissio– Aluepolitiikka - Inforegio.


Matkailu Eurooppa on maailman johtava turistikohde. Ison-Britannian osalta sovelletaan henkilökohtaisten lääkkeiden tuontia ETA-maista sovellettavia rajoituksia Brexit -siirtymäkauden loppuun 31. Tilanteesta siirtymäkauden päätyttyä 1. EU:n ja Britannian välisten neuvottelujen edetessä. Ajankohtainen tilanne. UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia.


Brexitin vaikutukset työ- ja elinkeinoelämään. Vastaat matkapäätöksestäsi aina itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta ja hätätilanteissa etsintä- ja pelastustoimista. Kiinnostavimmat uutis- ja ajankohtaissisällöt koti- ja ulkomailta. Uusimmat artikkelit, videot sekä säätiedot käytössäsi missä ja milloin vain, kaikilla päätelaitteilla.


Talouselämä kertoo päivän olennaisimmat talousuutiset analysoiden ja taustoittaen. Aiheina yritykset, sijoittaminen, työelämä, kansantalous ja paljon muuta. Roinasen matkailu -osio pyrkii jakamaan käytännönläheisiä vinkkejä ja ajatuksia maailmalla reissaamiseen.


Voit yleensä ottaa matkalle mukaan ne resepti- ja itsehoitolääkkeet, joita matkalla tarvitset.

Lääkkeiden maahantuonnin rajoitukset riippuvat siitä, onko kyseessä suomalaisen luokittelun mukaan itsehoitovalmiste, reseptilääke, huumausainelääke vai eläinlääke. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi Otavamedia. Näyttää siltä, ettei kukaan oikein tiedä mitä brexit tuo tullessaan.


Toimittelijatkin, ilman ajatustoimintaa, tekevät listoja asioista, jotka ehkä toteutuvat tai sitten ei. Nauratti kun iltasanomissa toimittaja kirjoitti, että punnan kurssilasku tekee britanniasta oivan ostospaikan, mutta myöhemmin sinne matkustaminen voi hankaloitua. Jos brexit kuitenkin toteutuu, moni suomalainen jää kaipaamaan brittejä. EU-politiikassa Britannialla on paljon yhteistä Skandinavian maiden kanssa.


Kannatamme markkinataloutta, vapaakauppaa, tiiviitä sisämarkkinoita, kilpailua ja vastustamme turhaa sääntelyä, Henna Virkkunen (kok.) kuvaa. Lue blogipostausta aiheesta brexit. Syy Higginsin mielenmuutokseen on brexit , joka ei hänen mukaansa edistä yhteiskunnan kehitystä. On vain yksi asia, miksi Brexit tapahtui: englantilaiset eivät pidä ulkomaalaisista.


EU:ssa eri instituutiot tekivät paljon yhteistyötä, nyt se on ohi, yliopisto-opettajana uransa tehnyt, nykyisin eläkkeellä oleva Higgins suree. Perjantain ja lauantain välisenä yönä klo koittaa demokratian suuri voitto. Iso-Britannia eroaa EU:sta, lauantai on kaiken uuden alku. Päivää voi kutsua halutessaan demokratian voitoksi, mutta se voitaisiin julistaa myös populismin päiväksi.


Kansanäänestyksen alla kansaa johdettiin harhaan. Lue aiheen Aurinkorannikko keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi- tuhansia aiheita. Traficom on palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen.


Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit