tiistai 3. toukokuuta 2016

Ehdollinen kiinteistökauppa

Kiinteistökauppa on mahdollista tehdä ehdollisena eli purkavin tai lykkäävin ehdoin. Purkava ehto on kauppakirjaan otettu ehto siitä, että kiinteistökauppa voidaan purkaa muillakin kuin lainsäädännössä määritellyillä perusteilla. Purkavan ehdon täyttymisestä seuraa kiinteistön omistusoikeuden palautuminen myyjälle. Uutta asuntoa etsiessä kannattaa hyödyntää maksutonta Kotihaku-palveluamme.


Palvelun avulla kartoitamme kanssasi unelmakotisi kriteerit. Esisopimuksen avulla osapuolet haluavat usein varmistaa toistensa sitoutumisen kauppaan tilanteessa, jossa lopullisen kaupan tekeminen ei ole vielä syystä tai toisesta mahdollista. Ostajalle on annettu virheellistä tai puutteellista tietoa kaupan kohteena olevasta asunnosta tai kiinteistöstä.


Lahjoitettaessa kiinteistöä, lahjanantaja voi pidättää itselleen tai muille henkilöille hallintaoikeuden lahjoitettuun kiinteistöön. On varsin tavallista, että esimerkiksi vanhemmat lahjoittavat lapsilleen kesämökkikiinteistön verosuunnittelun takia, mutta pidättävät itse hallintaoikeuden siihen. Ehdollinen tarjous. Tällaista tarjousta kutsutaan ehdolliseksi tarjoukseksi. Oman asunnon myynti: Mikäli ostotarjouksen tekijä ei saa asuntoa myydyksi, kauppa purkautuu.


Jos kauppahinta on jätetty riippuvaiseksi tulevaisuuden tapahtumasta, varainsiirtovero on suoritettava jo ensivaiheessa määräaikana todennäköisimmästä lopullisesta kauppahinnasta. Luovutuksensaajan on esitettävä tällöin selvitys kauppahinnan määräytymisen perusteista. Aiotpa myydä asuntosi itse tai välittäjää apuna käyttäen, olet molemmissa tapauksissa asunnon omistajana aina itse vastuussa kaupasta. Mainokset Vertaa välityspalkkiot ilmaiseksi - klikkaa tästä!


Välittäjä yleensä ottaa vastaan ostotarjouksen, jossa on ainakin tiedot myyjästä, ostajasta, kaupan kohteesta ja tarjotusta hinnasta. Ostotarjous on sitova ja se pitää tehdä kirjallisena. Tarjous voi olla myös ehdollinen : kaupan ehtona voi olla esimerkiksi se, että ostaja saa pankista tarvitsemansa lainan tai että ostettavaan kiinteistöön suoritetaan puuttuva kuntokartoitus. Ehtona voi olla myös se, että ostaja saa oman vanhan asuntonsa myydyksi. Asunnon ehdollinen kauppa.


Mistä löytäisin jonkinlaisen mallin ehdollisen tarjouksen tekemistä varten? Lomakkeeseen merkittyjä tietoja tarkistetaan ja täydennetään sellaisilla asiaan osallisten tunniste- ja yhteystiedoilla sekä toimintakelpoisuutta, toimivaltaa ja edustamista koskevilla tiedoilla samoin kuin kiinteistöä ja rakennuksia koskevilla tiedoilla, jotka ovat sähköisesti saatavissa lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä, kiinteistörekisteristä, väestötietojärjestelmästä. Kyseessä vanha omakotitalo (toisin sanoen kiinteistö), johon tullaan tekemään kuntotarkastus. Ehtoihin tulisi siis esimerkiksi se, että jos kuntotarkastuksessa ilmenee suuria ongelmia, myyjä on velvollinen selvittämään niiden laajuuden.


Suosion salaisuus on Tarjouskaupan helppous, luotettavuus ja nopeus. Ostajan pitää aina tarkastaa talo, sen ulkorakennukset, tontti ja rajat huolella ennen kaupantekoa. Asioista, jotka olisi voinut normaalitarkastuksessa huomata, ei voi jälkikäteen vaatia hyvitystä. TARJOUS, kiinteistö Tarjoudumme ostamaan tässä mainitun kiinteistön ja sillä olevat rakennukset tarjouksessa mainituilla ja muuten sovittavilla kauppaehdoilla.


Omakotitalon myymisessä on tärkeintä tietää, mitä myy. Myyjälle on laissa asetettu laaja tiedonantovelvollisuus itse rakennuksesta, tontista ja myös alueesta, jolla kiinteistö sijaitsee. Kiinteistölakimies on apunasi kiinteistökaupan, asuntokaupan, asunto-osakkeiden kauppakirjan ja maanvuokrasopimusten neuvotteluissa ja kauppakirjojen laatimisessa. Valitset vain sopivan formaatin ja avaat asiakirjamallin suoraan päätteellesi muokattavaksi. Silloinkin, kun luovutus on ehdollinen lykkäävän tai purkavan ehdon vuoksi, lain mukainen lähtökohta on, että vaaranvastuu siirtyy ostajalle jo kaupantekopäivänä.


Asiasta voidaan kuitenkin tältäkin osin sopia toisin. Usein ostajalla on tilanne, että oma asunto on myymättä. Tällöin on mahdollista sopia ehdollinen tarjous eli asunnon ostaminen sidotaan oman talon myymiseen. Suurimpana riskinä ostajan kannalta on se, että joku muu tekee korkeamman tarjouksen ja jos saa oman asunnon ensin myytyä, menee kauppa itseltä ohi.


Esimerkki ehdollinen omistuksen rekisteröinti ja panttaus määräosaan jätetty lepäämään Yhtiö Tulosteen ensimmäisessä osiossa esitetään yhtiön perustiedot: y-tunnus, toiminimi, yritysmuoto, kotipaikka ja rekisteröintipäivämäärä. Tietoa asunnon myynnististä ja ostosta: asuntolainaan liittyvät asiat, ostotarjous, asunnon kauppakirja, asunnon kuntotarkastus, myyjän ja ostajan vastuu asuntokaupassa, asunnon vaihto, asuntojen hintojen kehitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit