keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Starttiraha ansiosidonnainen

Työkalu ja ammattikirjanpitäjän tuki. Kiinteään hintaan alk. Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään kuukauden ajan.


Se on loistava tuki yrittäjyyden alkutaipaleella, kun yritystoiminnasta ei vielä ole tuloa, jolla henkilökohtaista elämää rahoittaisi. Ja sen tarkoitus on nimenomaan se, eikä yritystoiminnan rahoittaminen. Aina kun taloudessa menee heikommin, niin etenkin työttömiä kannustetaan yrittäjiksi. Sen ideana on turvata yrittäjän perustoimeentulo, kunnes yritystoiminta vakiintuu – eli torjua nälkä silloin, kun uusi yritys vie ajan ja työpanoksen, muttei vielä tuo leipää pöytään. Ansiosidonnainen päiväraha yrittäjälle.


Yrittäjänä voit saada ansiosidonnaista päivärahaa viisi arkipäivää viikossa, jos työtön jakso alkaa. Yleisesti korvausaika on 4päivää. Ennen kuin ansiosidonnainen päiväraha lähtee rullaamaan, jakson alkuun tulee viisi päivää, jotka eivät oikeuta korvauksiin. Siksi starttiraha voi joissain tapauksissa jäädä saamatta myös sen takia, että tulevan yrityksesi uskotaan heti takaavan sinulle niin hyvän toimeentulon, että et tarvitse tukea.


Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Sinulla voi olla oikeus ansiopäivärahaan myös osa-aikatyön, keikkatyön tai lomautuksen ajalle. Osa-aikatyönä pidetään sellaista työtä, jota tehdään esimerkiksi neljänä päivänä viikossa. Irtisanoutuminen töistä voi tulla ajankohtaiseksi monesta eri syystä.


Lue, miten irtisanoutuminen tehdään ja lataa tarvittaessa irtisanoutumisilmoituspohja. Hae starttirahaa yritystoiminnan alkuvaiheeseen ja seuraa, miten hakemuksesi käsittely etenee tai hae myönnetty tuki. Etuus on Kelan maksama rahatuki. Jos saat etuutta, maksat siitä veroa.


Kelan etuuksia ovat esimerkiksi vanhempainpäiväraha, sairauspäiväraha ja työttömyyspäiväraha. Jos olet työttömäksi jäädessäsi jo ollut työelämässä ja täytät palkansaajan tai yrittäjän työssäoloehdon, voit saada Kelalta peruspäivärahaa. Työttömänä Aktiivimalli on purettu 1. Laskutus ja muut paperiasiat hoituvat sen avulla helposti ja nopeasti.


Minulla on palvelusta vain ja ainoastaan positiivisia kokemuksia. Käsittelimme Työ-ja elinkeinoministeriön budjettia, jonka esittelypuheenvuorossaan Ihalainen totesi, että starttiraha on monelle työttömälle hyvä keino työllistää itsensä. Työllistämisen määrärahat ovat koko maassa niukat.


Tämä pitää paikkansa. Paperityöläisille voi olla suuri yllätys nähdä minkä kokoinen on yrittämiseen yhteiskunnan starttiraha , työttömyyspäiväraha - ansiosidonnainen on jo toista maata, koska paperiväki on onnistunut hyvin ammattiyhdistyspolitiikassaan. Totta on että työvoimatoimisto syynää tarkkaan onko sinulla voimassa olevaa y-tunnusta kun haet työttömyyskorvausta, myöskin perheejäsenten yrittäjyys tutkitaan. Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen ehdot ja verotus sekä eläkkeen nostaminen. Lisäturvaa eläkevuosiin voi kartuttaa hankkimalla vapaaehtoisen eläkevakuutuksen tai sijoittamalla ps-tilin (pitkäaikaissäästötili) kautta talletuksiin, osakkeisiin tai rahasto-osuuksiin.


Suomen suurin laskutuspalvelu. Kevytyrittäjyys on kätevä tie yrittäjyyteen. Liity ilmaiseksi nyt!


JUURI NYTHurja Ciara-myrsky riepottelee Eurooppaa – useita urheilutapahtumia peruttu: ”Emme voi taata fanien turvallisuutta” JUURI NYTAntti Rinteen kommentti hämmensi tentissä – Kiertelee nyt, mitä tarkoitti Antti Rinteen kommentti hämmensi tentissä – kiertelee nyt, mitä tarkoitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit