torstai 12. toukokuuta 2016

Erko jäsenmaksu

Jos liityt tai eroat kesken vuotta, jäsenmaksu peritään täysiltä jäsenyyskuukausilta. Vaikka liittyminen tai eroaminen tapahtuisi kesken kuukauden, tulee jäsenmaksu maksaa kyseiseltä kuukaudelta kokonaan. Erko perii jäsenmaksun automaattisesti sen maksamistaan etuuksista. Muiden kassojen maksamista etuuksista tulee jäsenen maksaa jäsenmaksu itse. Esimerkki: Jos saat Erkon maksamaa etuutta esim.


Useimmat heistä kuuluvat ammattijärjestönsä kautta korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akavaan. Erko on keskinäisen vastuun perusteella toimiva yhteisö, joka maksaa jäsenilleen ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa ja vuorottelukorvausta. Huomioithan myös, että kuukauden täyttymisestä ei tule erillistä ilmoitusta, vaan kassasta eroaminen tulee muistaa tehdä itse ilmoittamalla asiasta Talentian jäsensihteereille, kun 18.


Tämä tarkoittaa sitä, että saat työttömäksi jäädessäsi tulojesi mukaan määräytyvää ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan. Ammatinharjoittajien ja yrittäjien jäsenmaksu on 2euroa vuodessa. Mikäli sinulla ei ole ennakonpidätyksen alaisia palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia yhdeltäkään päivältä kuukaudessa tai asut ulkomailla ja sinulla on ulkomainen työnantaja, jäsenmaksusi suuruus on 8. Jäsenmaksu maksetaan kaikista ennakonpidätyksen alaisista tuloista, joihin kuuluvat bruttopalkka, lomakorvaukset, lomaraha ja luontaisetuudet (mm. lounas-, auto- ja puhelinetu). Teollisuusalojen työttömyyskassan) jäsenmaksu on prosenttia jäsenen ennakonpidätyksen alaisesta tulosta.


Specian jäsenmaksu on kuukausittaisesta bruttopalkasta, lomakorvauksista, lomarahasta ja luontoiseduista. Jäsenmaksua ei makseta bonuksista, optioista, tulospalkkioista, päivärahoista, kilometrikorvauksista ja sivutoimisen yrityksen tuloista. Opiskelijajäsenet maksavat saamistaan palkkatuloista samaa jäsenmaksua. Jos opiskelu on päätoimista, eikä opiskelujen ohessa käydä.


Kun liityt kesken vuoden, maksat työttömyyskassan jäsenmaksusta vain loppuvuoden jäljellä olevien päivien osuuden. YTK-Yhdistyksen jäsenmaksu € sinun on maksettava kokonaisuudessaan riippumatta liittymisajankohdasta. ERTO on yksityisen alan vahva asiantuntija ja ammattijärjestö, joka tuottaa hyötyä jäsenilleen. Kehitämme yhteistyössä parempaa työelämää sekä tulevaisuuden yhteiskuntaa.


Arvomme ovat: Lähellä. Jäsenmaksu prosenttia maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista (sis. lomakorvaukset, lomarahat ja luontoisedut, kuten mm. lounas-, auto- ja puhelinedut sekä ns. tukipaketit irtisanomistilanteessa) sekä Erityiskoulutettujen työttömyyskassan Erkon. Erko , eli Erityiskoulutettujen työttömyyskassa,. Erko -työttömyyskassan liittymislomake opiskelijoille.


Jäsenmaksu on sama vaikkei työttömyyskassaan kuuluisikaan. Erkon jäsenyys ei tuo sinulle lisäkustannuksia. Ansiosidonnaisen työttömyysturvan edellytyksenä oleva kuuden kuukauden työssäolehto kertyy jokaiselta työviikolta, jolloin työtä on vähintään tuntia. Kaikkien edellämainittujen jäsenetujen lisäksi tämä maksuluokka antaa taloudellista turvaa työttömyyden varalta. Työttömyyskassa ERKO :n jäsenmaksu sisältyy liiton jäsenmaksuun (poikkeuksena opiskelijoiden alempi jäsenmaksu , seniorit ja erityisjäsenmaksu), sitä ei peritä palkasta.


Työskennellessäsi vähintään tuntia (opetustyössä tuntia) viikossa, työ kerryttää työssäoloehtoa ja jäsenmaksu on näin ollen normaali. Mikäli työaika on alle tämän, olet oikeutettu jäsenmaksun alennukseen (alennusryhmä 1). Olen hakenut alennusta jäsenmaksuuni, mutta en vielä ole saanut päätöstä. KOKO-kassa on Suomen toiseksi suurin työttömyyskassa, joka maksaa jäsenilleen lakisääteisiä etuuksia: työttömyysajalta ansiopäivärahaa ja vuorotteluvapaan ajalta vuorottelukorvausta.


Diakoniatyöntekijöiden liitto on diakonian, kirkon kansainvälisen työn ja lähetystyön asiantuntijoiden ammattiliitto. Jäsenenä voi olla sosionomi (AMK) tai sairaanhoitaja (AMK) -tutkinnoilla, jotka täyttävä kelpoisuuden kirkon virkaan sekä näitä edeltävillä opistotasoisilla tutkinnoilla. Liiton jäsenet toimivat eri tehtävissä diakoniatyössä, kansainvälisessä työssä.


Kirjaudu OmaPostiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit