perjantai 6. toukokuuta 2016

Kotietsintä viikonloppu

Yksi henkilö syyllistyi hummausaineen käyttörikokseen. Häneen asunnossa suoritettiin kotietsintä. Asunnosta löytyi luvaton ampuma-ase. Asiaa tutkitaan ampuma-aserikoksena. Festarialueella ja sen välittömässä läheisyydessä tapahtui kolme pahoinpitelyä, mistä poliisi suorittaa esitutkinnan.


Tähän on varattu koko viikonloppu operaation laajuuden vuoksi, Ranta-aho kommentoi. Ranta-aho ei vielä ota kantaa siihen, mikä yritys on kyseessä, koska operaatio on kesken. Ajankohdaksi valikoitui tämä viikonloppu sen takia, että meidän piti järjestää nämä meidän virka-apuasiat kuntoon.


Se edellyttää tiettyä suunnittelua yhdessä. Jos pyydettäisiin vaikka huomiseksi virka-apua, se olisi aika vaikea järjestää noin äkkiä. Sen takia tämä viikonloppu valikoitui.


Erityisen huolissaan hän on vanhimmasta lapsestaan, joka ennen kotietsintää ehti olla joka viikonloppu äitinsä luona. Auer ei tiedä, missä hänen vanhin lapsensa on tällä hetkellä. Hän on jossakin turvapaikassa, enempää en tiedä.


Hän ei saa tavata ketään muita kuin hoitajiaan. Vain poliisin päällystöön kuuluvilla on oikeus vahvimpien poliisille kuuluvien pakkokeinojen käyttöön, joita ovat pidättäminen, matkustuskielto, takavarikko ja kotietsintä. Nämä edellyttävät komisarion tai muun päällystöön kuuluvan virkamiehen päätöstä. Huumausaineen käyttörikos on lievin rikoslain tuntema huumausainerikos.


Poliisilla oli kiireinen viikonloppu Kemijärvellä. Erilaisia poliisin hälytystehtäviä oli yhteensä 50. Poliisi otti kiinni kaikkiaan häiriköivää juhlijaa, joista osa poistettiin liiallisen juopumuksen vuoksi Kemijärven yöttömät yöt -musiikkifestivaalin alueelta.


Miehen asuntoon tehtiin kotietsintä , ja sieltä löytyi lisää kannabista. Mies otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikoksesta. Kahdella promillella päin tunnelin seinää. Lappeenrantalaisen noin 25-vuotiaan miehen kuljettama henkilöauto törmäsi alikulkutunnelin seinään Savitaipaleen keskustassa sunnuntaina aamuyöllä.


Avainsanat: viikonloppu varastaa työkalu tuttu myydä mies poliisi netti määrä myyjä helsinki epäilty asua subutex selvitä malmi pikaviestipalvelu reppu kotietsintä ilmoitus polkupyörä taloyhtiö tabletti. Asuntoomme tehtiin kotietsintä nimettömän vihjeen perusteella, (vihje kohdistui avopuolisooni ja hänen FB merkintäänsä). Avopuolisolleni ilmoitettiin jälkikäteen, ette poliisit olivat käyneet kodissamme. Eli mahdollisuutta läsnäoloon taikka todistajien hankkimiseen ei annettu.


Miten meni viikonloppu ? Emme tehneet mitään erikoista). Helsingin Yliopiston professori Andrew Chesterman avoimessa yliopistossa Ylessä. Sama myös rekisterien käyttämisen suhteen. Kotietsintä vain syyttäjän luvalla.


Kotietsintä viikonloppu

Niiden käyttäminen edellyttämään syyttäjän lupaa. Jos tällainen menettely olisi ollut käytössä, niin sodankyläläinen poliisi ei ole moisesta nyt syyttäjän syytettävänä. Pankki havahtui epäilyttäviin siirtoihin ja jäädytti valtaosan rahoista.


Poliisi sai selvitettyä rahat vastaanottaneen miehen henkilöllisyyden kenttävalvonnassa. Lahtelaismies otettiin kiinni, kun hän oli nostamassa rahoja pankkiautomaatilla Lahdessa viime viikon lopulla. Punaisen talon tarina – näin opettajista, sairaanhoitajista ja kotiäideistä valmennettiin Suomen kuuluisimpia seksityöläisiä.


Jyhkeän tiilitalon ovi on maalattu ruskeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit