perjantai 13. toukokuuta 2016

Henkilökohtaiset suojaimet rakennustyömaalla

Jos suojain tuntuu epämukavalta, selvitä, onko se sinulle sopiva. Esimerkiksi luonnonkumi ja nahassa oleva kromi voivat suojaimen materiaalina aiheuttaa oireita allergisille. Silmälaseja käyttävät tarvitsevat suojaimet , jotka ovat joko optisesti omille voimakkuuksille hiotut tai mahdollistavat silmälasien käytön suojaimen kanssa.


Suojaimet on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön, jos olosuhteista ei muuta johdu. Jos henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettua suojainta joutuu poikkeuksellisesti käyttämään useampi kuin yksi henkilö on ryhdyttävä tarvittaviin toimiin, ettei tällainen käyttö aiheuta eri käyttäjille terveys- tai hygieniaongelmia. Rakennustyömaalla on vaadittava henkilötunniste. Yhteistä rakennustyömaata johtavan tai valvovan rakennuttajan on tekemissään sopimuksissa tai muutoin käytettävissään olevin keinoin huolehdittava siitä, että jokaisella siellä työskentelevällä on työmaalla liikkuessaan näkyvillä henkilön yksilöivä kuvallinen tunniste. Henkilökohtaiset suojaimet.


Varmista, että työntekijöillä on käytössään riittävät henkilökohtaiset suojavarusteet ja he myös käyttävät niitä, jos altistumista ei voida muuten välttää. Suojavarusteiden kunto ja riittävyys on tarkistettava säännöllisesti. Työmaille voidaan tehdä myös sosiaali- ja taukotiloihin jaettavia lyhyitä turvallisuusohjeita, joissa esitellään esim. Turvallisuusohjeita voi jakaa vierailijoille tai niitä voi käyttää perehdyttämisen tukimateriaalina. Ohjetaulujen on tarkoitus antaa tietoa työmaasta ympäristölle, viran-omaisille ja työmaalle saapuville.


Ohjetauluilla voidaan kertoa heti työ - maalle mentäessä mitä varusteita ja lupia tarvitaan, jotta työmaalla saa liikkua ja toimia. Valjastyyppistä turvavyötä köysineen on käytettävätyössä,jossaonputoamisvaara. CE-merkintä on näkynyt tuotteissa jo vuoden ajan.


Työmaan siivous tulisi suorittaa heti pölyävän työvaiheen jälkeen sekä päivän päätteeksi. Imuri joutuukin siis varsin kovalle koetukselle ja sen valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Työnantajan on myös itse valvottava suojaimien käyttöä.


Kesämökin rakennuttajalla samat työsuojeluvastuut kuin omakotitalonkin. Työsuojelun vastuualue. Pölynhallinta ulko. Työmaan siivoaminen ei kuitenkaan koskaan käy tarpeettomaksi, sillä eri materiaalien työstössä syntyy myös karkeaa, pölynhallintalaitteiden ulottumattomiin jäävää pölyä. Koivisto muistuttaa, että päätoteuttajana toimivan rakennuttajan vastuiden lista on pitkä.


Hänen tulee valvoa, että työntekijöiden käyttöön annetaan tarvittavat henkilökohtaiset suojaimet ja valvoa, että niitä käytetään. Menee todella nopeasti lasit huuruun. On vetistä sumua koko ajan näkökentässä, jos ponnistelee ja joutuu hengittämään suun kautta. Ketuttaa aika lailla. Saisivat kehittää sellaiset suojaimet , jotka toimii ihan oikeasti.


Aloittajan kommentit ovat täyttä rautaista asiaa. Huomioväristen vaatteiden valikoimassa on sekä keltaisia, oransseja ja punaisia vaatteita. Heijastimia vaaditaan työhousujen lahkeissa ja työtakin ylä- ja alaosassa. Työturvallisuus on erittäin tärkeä asia rakennustyömaalla.


Hänen tulee myös huolehtia työmaan yleisjärjestyksestä ja jätehuollosta, sähkölaitteiden kunnosta ja valaistuksen riittävyydestä ja ottaa muutkin työturvallisuuteen vaikuttavat asiat huomioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit