maanantai 23. toukokuuta 2016

Keskinäinen testamentti maistraatti

Keskinäinen testamentti voidaan tehdä myös muiden kuin aviopuolisoiden välille. Yleistestamentti Yleistestamentilla testaattori eli testamentin tekijä luovuttaa saajalle koko omaisuuden, määräosan omaisuudesta tai sen mitä muiden määräysten täyttämisen jälkeen on jäljellä. Keskinäisellä testamentilla aviopuolisot testamenttaavat omaisuutensa toisilleen. Tällöin eloonjäänyt puoliso saa toisen puolison omaisuuden tämän kuoleman jälkeen.


Keskinäisen testamentin voivat kuitenkin tehdä myös muut kuin aviopuolisot. Avioehtosopimus ja keskinäinen testamentti ovat molemmat merkittäviä tapoja vaikuttaa omaisuutensa kohtaloon kuolemansa jälkeen. Molempiin liittyy kuitenkin paljon erilaisia vaatimuksia sekä muita huomioon otettavia seikkoja, joten niiden laatiminen voi olla hyvinkin haastavaa.


Keskinäisessä testamentissa voidaan määrätä myös esimerkiksi siitä, että omaisuuden aikanaan perivien lasten mahdolliset aviopuolisot eivät saa avio-oikeutta perintönä saatuun omaisuuteen. Miksi käyttää Verkkoasiakirja. Missä muodossa testamentti on laadittava? Sen jälkeen tulee todistajien nimikirjoituksillaan todistaa testamentti oikeaksi. Tällöin toisen puolison kuollessa eloonjäänyt puoliso saa koko omaisuuden ja lapset saavat omansa hänen kuollessaan.


Lataa ilmainen perukirja malli sinulle sopivassa muodossa. Tiedosto latautuu koneellesi heti ilman mitään lomakkeiden täyttelyä. Yleisimmin testamentti säilytetään kotona, tallelokerossa, minkä lisäksi se voi olla luovutettu.


Tilahan ilmeisesti menee lapsille, mutta tuleeko siihen maistraatti väliin? Testamentti maistraatti. Ulkomailla asuvan suomalaisen syytä tehdä testamentti. Jokaisen suomalaisen arkea koskettaa jossain elämänvaiheessa läheisen kuolema ja siitä seuraavat oikeustoimet. Yhä useammassa tapauksessa oman ongelmansa tilanteeseen tuo se, että perilliset asuvat eri maassa kuin perittävä.


Usein kysytyt kysymykset Kannattaako minun tehdä testamentti ? Voidaan ajatella, että ihan jokaisella täysi-ikäisellä henkilöllä tulisi olla voimassa oleva ja muotomääräykset täyttävä testamentti , sillä elämänkulkuja on kenenkään mahdotonta ennustaa. Valitset vain sopivan formaatin ja avaat asiakirjamallin suoraan päätteellesi muokattavaksi. Palvelun käyttö on ilmaista.


Näissä tapauksissa puhutaan usein ns. Lue aiheen Perintö ja testamentti keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi- tuhansia aiheita.


Oma, iäkäs äitini on valtuuttanut minut ja sisareni laajalla valtakirjalla hoitamaan kaikkia juoksevia asioitaan. Vuokra-,kotihoito-, apteekki-, sähkö-ym. Hämeen maistraatti ilmoitti hovioikeudelle, että nainen oli jo vuotta sitten tehnyt rengin kanssa keskinäisen testamentin, jonka mukaan rengillä on omistusoikeus kaikkeen naisen omaisuuteen.


Maistraatin näkemys oli, että järjestely takasi naisen oikeusturvan ja vastusti rengin syrjäyttämistä. Jos testamentintekijän perillisenä on leski, on testamentti annettava tiedoksi hänen toissijaisille perillisilleen. Lakiosaan oikeutettujen perillisten on vaadittava lakiosaa molempien testamentintekijöiden jälkeen erikseen.


Kenen toimesta testamentin tiedoksianto suoritetaan ja kenelle? Jollei testamenttia anneta tiedoksi, ei testamenttia voida laillisesti panna täytäntöön. Jotta testamentti määräisi siitä ja siten, kuin perittävä tahtoo, voi hetkauttaa korvaansa asiantuntijalle. Asianajo- ja lakitoimistojen ohella palvelua tarjoavat monet pankit. Maistraatti leimallansa voimaan saattaa sen edunvalvontavaltuutuksen.


Silloin sille ihmiselle, kenet minä olen siinä nimennyt, siirtyy valta päättää niistä asioista, mitkä mä olen siinä määritellyt. Kati Juva: ”Sehän on kevyempi menettely kuin tämä virallinen edunvalvonta. Ei tarvita tätä maistraatin valvontaa niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit