perjantai 27. toukokuuta 2016

Osakkaan ostaminen ulos osakeyhtiöstä

Minimissään kannattaa sopia osakkaiden työskentelyvelvoitteesta, miten yhtiössä tehdään isoimmat päätökset, onko osakkailla velvollisuus rahoittaa yhtiötä lisää, jos sillä menee huonosti sekä millä hinnalla osakas pääse ulos yhtiöstä ja miten nopeasti, Kyläkallio listaa. Haluaisin toisen osakkaan pois toimitusjohtaja ja hänen äiti omistus, otettu nimellisesti mukaan mutta ei ole toiminnassa mukana. Tällä hetkellä yrityksen pyöritys on minun vastuulla ollut melkeen kokonaan ja tämä toinen osapuoli ei ota vastuuta, mielenkiinto loppunut, ei ole aktiivinen. Kansan osake kuvaa suomalaisen asunto-osakeyhtiöjärjestelmän kehitystä. Olen ostamassa osuutta osakeyhtiöstä jossa liikevoitto noin 200ke.


Voisiko joku palstalaisista kertoa kaikki tarvittavat tiedot, mitä pitäisi tietää. Mitä oikeuksia minulla on? Kuka päättää palkkani, saanko itse vaikuttaa siihen? Kaikki tiedot ja kokemukset otetaan kiitollisina vastaan. Pois alta, yhtiölaina kaatuu – Voiko naapurin velka rysähtää niskaan?


Rakentaminen työllistää ja asuntoja nousee, mutta ei niin hyvää, ettei jotakin huonoakin. Maksetut palkat vaikuttavat vähentävästi yhtiön verotettavaan tulokseen. Jos taas rahaa otetaan ulos yksityisottoina, se ei vaikuta vähentävästi yhtiön verotettavaan tulokseen, vaan yhtiön tulos on parempi ja näin yhtiömiehille jaettava tulon määrä on suurempi kuin palkanmaksuvaihtoehdossa.


Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2. Osinkoa voidaan jakaa osakeyhtiöstä aina, kun yhtiössä on vapaata pääomaa. Osakeyhtiöstä on myös mahdollista nostaa luontaisetuja, kilometrikorvauksia sekä päivärahoja. Osakeyhtiössä töissä oleva osakas voi myös hyödyntää muun muassa auto ja puhelinetuja.


Osakkaan saama osinko osakeyhtiöstä on ve-ronalaista tuloa. Osakehuoneistot ei ole omistusasuntoja, siinähän omistetaan vain osakkeita asunto- osakeyhtiöstä. Omistuksessa olevat osakkeet oikeuttavat sitten asumaan ja hallitsemaan kyseistä kämppää. Osakeyhtiö voi hommata asukkaalle häädönkin jos asuminen siinä kämpässä ei suju. Syyksi riittää esim.


Maailma on muuttunut muutenkin: Suomi ei ole enää takapajuinen maatalousmaa Ruotsin ja Venäjän välissä. Suomi on tiiviimmin osa Eurooppaa, ja sen valuutta on eurooppalainen euro. Vallitsevassa taloustilanteessa Euroopan Keskuspankki on luvannut rahoitusta niin paljon kun pankista jaksetaan ulos kantaa alle prosentin korolla. Kun yrityksen oman pääoman määrä on riittävän suuri suhteessa koko käytössä olevaan pääomaan, on yrityksellä mahdollisuus selvitä huonoista ajoista. Lisäksi se osoittaa, että yrityksen omistajilla on uskoa yritykseen, koska omistajat jättävät rahaa yritykseen, eivätkä halua ottaa kaikkia tilikauden voittoja osinkoina ulos.


Säännös ei tarkoita muutosta ammatinharjoittajan velvoitteisiin. Ammatinharjoittajan kohdalla kirjanpidon keskeisin tehtävä on toimia verotuksen perustana. Kuten edellä §:n perustelujen kohdalla on todettu, on maatilataloutta ja kalastusta harjoittavat yksityishenkilöt rajattu ulos kirjanpitovelvollisten joukosta. Tokmanni kotka aukioloajat juhannus osakkeiden hankintapäivä.


Osakkailla on mahdollisuus maksaa osuutensa heti pois. Lasitetuilla patioilla ja terasseilla saadaan rivitaloihin viihtyisää lisätilaa olohuoneen ja pihan väliin. Rivitalon lasitukset talvitoimituksena Tampereen Villilän kaupunginosasta, perheen asunto- osakeyhtiöstä Antti Mäkinen innostui ensimmäisenä lasitusten.


Digitaalinen yleismittari Perusmallin yleismittari isokokoisella LCD-näytöllä. Mittarilla voidaan jännite- ja virtamittausten lisäksi mitata myös lämpötil. Oman pääoman velattoman arvon kritisointi on keskittynyt yleensä siihen, että tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa.


Tämä kritiikki on mielestäni kestämättömällä pohjalla. Mikäli ostaja ei voi luoda ostamastaan yrityksestä riittävän tarkkaa kuvaa laatiakseen tulosennusteet, on yrityksen ostaminen syyttä jättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit