torstai 26. toukokuuta 2016

Lainhuudatus tekemättä

Vastaus Jepsis Mieheni on perinyt vuotta sitten mummonmökin. Kiinteistöverot yms. Tuleeko asiasta jotain seuraamuksia, jos nyt mennään. Kauppakirjalla myös kaupanvahvistajan allekirjoitus. Lainhuudatus tekemättä.


Lasketaanko se kauppakirjalla olevan hinnan perusteella vai nykyarvon mukaan? Nykyistä arvoa ei ole määritelty. Kuka sen määrittää? Mistä summasta lasketaan varainsiirtoveron määrä?


Edilexin uutiset on Suomen lainhuudatus ja monipuolisin juridinen uutispalvelu. Vastaus Kaikki nimimerkit on varattu Onko kellään kokemuksia tälläisestä tilanteesta? Eli ostimme omakotitalon omalla tontilla, ja tästä tontista on lohkottu aikoinaan n. Perintövero on maksettu, mutta lainhuuto on jäänyt tekemättä.


Kysymys miehen perinnöstä. LAinhuudosta sinänsä menee varmaan joku ns perusmaksu, mutta ei kai muita kuluja tule? Tiedän tapauksen, missä osakkaat alkoivat vasta nyt lähetellä papereita, kun lainhuudatus oli aikanaan tehty.


Tämä omaisuus, josta siis lainhuudatus on vieläkin tekemättä , on siirtynyt jo silloiselta perijältään jälleen alenevalle polvelle perijän kuoltua. Kuollut perijä on vieläpä määrännyt ko. Maanmittauslaitoksen tuotteiden ja palveluiden hintatiedot. Siskon kannalta tietysti hyvä asia, mutta jos tämä huudatus on pakollinen niin ihmetyttää että sen voi silti jättää tekemättä.


Tässä on nyt kaksi eri asiaa: - jos kuolinpesä on jakamaton, ei tarvitse lainhuudattaa. Vahvalla tunnistautumisella varmistutaan siitä, että tietoja näytetään todelliselle henkilölle. Henkilötunnuksen avulla myös varmistetaan, että kirjautuneelle henkilölle näytetään juuri ne omistukset ja vuokraoikeudet, joihin henkilötunnus on kirjattu.


Työtunnin hinta on €. Kai sä perintöveroa kuitenkin olet joutunut, joudut maksamaan mökistä? Muusta notaarin todistuksesta peritään todistuksen antamisesta aiheutuneita työkustannuksia vastaava maksu. Jaon jälkeen lainhuudatus.


Osakkaiden, jotka ovat saaneet kuolinpesästä metsätilan, määräalan tai määräosan tilasta, yhteismetsäosuuksia tai tontteja, on haettava saannolleen lainhuuto. Puolisot voivat sopia omaisuutensa jakamisesta myös laista poikkeavalla tavalla. Myöskään osituslaskelman tekeminen ei ole pakollista. Yksinkertaisissa ja riidattomissa tapauksissa puolisot usein jakavatkin omaisuutensa ja velkansa ositussopimuksella varsinaista osituslaskelmaa tekemättä.


Vastikkeettomasti saadun metsän osalta myöskään lainhuudatus - ja lohkomiskulut ja muut mahdolliset hankintamenoa muodostavat menoerät eivät ole luomassa metsävähennyspohjaa, koska kyseessä ei ole TVL 140. Yksipuolinen tahdonilmaisu, jolla tarjoudutaan suorittamaan tai jättämään tekemättä jotakin. Jos tarjous tarkoittaa sopimuksen tekoa, edellytetään hyväksyvää vastausta, jotta syntyisi sopimus. Yleensä sellaiseen tarjoukseen sisältyy tarkoitetun sopimuksen ehdot, kuten kaupan ehdot. Kun kuolinpesään kuuluvat varat, velat ja muut vastuut sekä perillistaho on selvitetty ja merkitty perunkirjoituksessa perukirjaan, on jokaisella osakkaalla oikeus vaatia perinnönjakoa.


Perunkirjoitus täytyy hoitaa kuukauden kuluessa kuolemasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit