maanantai 23. toukokuuta 2016

Maahanmuuttajien liikunta helsinki

Stadin MaaLi = Helsingin kaupungin maahanmuuttajien liikunta. Koostesivulta löytää maahanmuuttajien ajankohtaiset asiat ja kaupungin tarjoamat palvelut. Pääkaupunkiseudun kaupungit tarjoavat maahanmuuttajien äidinkielen opetusta yhteensä yli kielessä.


Maahanmuuttajien koulutus. Mikäli oppilaan oman äidinkielen opetusta ei asuinkunnassa järjestetä, oppilaalla on mahdollisuus äidinkielen opiskeluun jossakin toisessa seudun kunnista. Miespuoliset maahanmuuttajat harrastavat liikuntaa lähes saman verran kuin suomalaiset miehet.

Lähi-Idästä ja Afrikasta tulevien naisten joukossa liikunta on vähäistä. Alkoholi ja tupakka. Monet Lähi-Idästa ja Afrikasta tulevat ihmiset eivät käytä alkoholia lainkaan ja erityisesti naisten alkoholin käyttö on harvinaista. Kaikki liikunta vaikuttaa. Ministeriö huolehtii maahanmuuttajien perusturvasta, kotoutumisen kannalta olennaisista sosiaali- ja terveyspalveluista ja omaan toimialueeseensa kuuluvista muista tuista.


Palvelu kertoo latujen kunnon, pituuden, valaistuksen ja hiihtotavan. Tietoa Vantaan liikuntapalveluiden järjestämästä ohjatusta liikunnasta, mm. Liikunta ja ulkoilu.


Painopisteinä ohjelmassa ovat maahanmuuttajalapset ja -nuoret, aikuisten maahanmuuttajien terveyttä edistävä liikunta sekä urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta maahanmuuttajille.

Tästä osiosta löydät tietoa maahanmuuttajien mahdollisuuksista kouluttautua Suomessa. Vasemman palstan alasivuilta saat tietoa erilaisista koulutusmuodoista Suomessa sekä kielitaidon parantamisesta ja osoittamisesta. Naisten kuntokurssi. Aikuisten maahanmuuttajien perusopetus.


Koulutukseen voidaan harkinnanvaraisesti ottaa myös vanhempia maahanmuuttajia. Fimu tukee tärkeällä tavalla maahanmuuttajien kotoutumista ja integraatiota. Parhaimmillaan liikunta on erinomainen kotoutumisen ja kohtaamisten väylä. Fimuun kuuluu seuroja sekä yhdistyksiä eri puolilta Suomea. Suuri osa jäsenyhdistyksistä on maahanmuuttajien perustamia, ja niissä järjestetään urheilu- ja liikuntatoimintaa.


Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala jakautuu neljään kokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta , nuoriso ja kirjasto. Ohjattu liikunta Kaupungin liikuntapalvelut järjestää liikuntaryhmiä erityisryhmille, senioreille, lapsille ja nuorille. Lisäksi meneillään on liikuntahankkeita: Fiilinkiä! Tutkimuksen tuloksena oli, että liikunta on hyvä keino edistää kotoutumista, sillä liikunta yhdistää ihmisiä kotimaasta riippumatta.


Hanketta pidettiin pääasiassa onnistuneena, sillä se tarjoaa palveluita, jossa maahanmuuttajien ja suomalaisten kohtaamiset ovat mahdollisia ja sitä kautta yhteiskuntaan mukaan pääseminen paranee. Kuitenkin kun maahanmuuttajien Suomessa syntyneitä lapsia verrataan perhetaustaltaan ja asuinalueiltaan samankaltaisiin suomalaistaustaisiin lapsiin, kouluttautumiseroja ei havaita. Koulutus on tarkoitettu Suomessa asuville maahanmuuttajille, jotka haluavat kouluttautua ammattiin ja opiskella suomen kieltä. Voit opiskella tutkinnon tai tutkinnon osan.


Sinulle tehdään oma opiskelusuunnitelma.

Voit hakea koulutukseen, vaikka osaisit vasta vähän suomea. Sinun pitää kuitenkin osata lukea ja kirjoittaa. Saat apua opintojesi eri vaiheissa, mm. Kunnan tulisi järjestää esiopetusta, perusopetusta tai perusopetukseen valmistavaa opetusta oppilaille niin pian kuin mahdollista sen jälkeen, kun on selvinnyt, että lapsi asuu kunnan alueella odottaen päätöstä kansainvälisestä suojelusta tai muuten oleskelee kunnan alueella.


Sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) tekevät yhteistyötä terveyttä edistävän liikunnan hyväksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ohjaa ja kehittää liikuntapolitiikkaa, jolla edistetään väestön hyvinvointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit