torstai 26. toukokuuta 2016

Milloin laitetaan adressi

Mitä kirjoittaa suruadressiin? Sisälehdelle kirjoitetaan surunvalittelu sekä suruvärssy. Ohjeita suruadressin lähettämiseen Muistaminen. Kuka adressin voi lähettää?


Kenelle, minne ja milloin adressi lähetetään? Missä tilanteessa kuuluu lähettää adressi tai muu muistotervehdys? Entä milloin voi lähettää kukkatervehdyksen menehtyneen omaisille? Adressin tai kukkatervehdyksen voi aina lähettää. Jos edesmennyt ja hänen perheensä ovat sinulle läheisiä, on hyvä mennä käymään tai soittaa.


Tässäkin on vähän paikallisia eroja, mutta adressin ajatushan on se että se luetaan muistotilaisuudessa, jotta kuullaan ketkä ovat saattoväen lisäksi muistaneet vainajaa, saattoväkihän on jo hautajaisissa kukkien kanssa lukeneet omat muistamisensa. Ei ole lukujärjestystä. Niitähän voi olla yli sata, ei niitä kukaan järjestykseen laittele. Voi lukea pöydän ääressä, jossa on adressipino, jossa pinosta pinoon laitetaan lukemisen myötä. Voi myös vaihtaa lukijaa välillä jos alkaa suuta kuivamaan.


Selkeä-ääniset lukijat, että saa selvää. Sen voi laittaa myös vaikka ei saisi kutsuakaan, näin on usein just esim. Adressi laitetaan jos ei itse päästä hautajaisiin.


Voitte ottaa kukkalaitteen (pieni maksaa n. 50?) ja se viedään sitten kirkossa istumajärjestyksessä. Hautajaiskukat Arkun ympärille tai haudalle laskettavat kukat voivat olla perinteisiä surulaitteita tai surukimppuja. Allekirjoita adressi sen puolesta, että raitiovaunu säilytetään nykyisellä reitillään. Katso myös vetoomusjuliste - tämä linkki lisätty 29.


Hautaamista varten vainajalle hankitaan arkku ja kuolinvaatteet. Jotkut varaavat ne itselleen vanhan tavan mukaisesti jo elinaikanaan. Vainaja puetaan arkkuun kauniiseen vaatekertaan, johon sisältyvät kaikki asusteet alusvaatteista kenkiin asti.


Kaulaan laitetaan risti (ei kultaa eikä hopeaa). Vierailija: Usomatonta mutta totta. Mikä oikea tapa toimia jos kaverin perheenjäsen, äiti tai isä tai sisar kuolee? Tottakai jokaisella henkilöllä on oikeus päästä ravintolaan, mutta MILLOIN kehitysvammaisten kaltoinkohtelu Suomessa nostattaa kansalaisten karvat pystyyn?


Kehitysvammaisten ihmisten perus-ja ihmisoikeuksien loukkaamisesta on jo kirjoitettu täälläkin palstaalla, mutta jotenkin tuntuu, että asiaa vähätellään. Minun silmissäni mikäli tilaatkin tuon veneen kustomoituna niin, ettäs siihen laitetaan wc-pönttö ja hanat umpikullasta yms, niin aletaan mennä ökyveneen puolelle. Tulot tulevat työstä ja omistamisesta, joten minua ihmetyttää kuinka ne ovat mahtailua, pröystäilyä tai kerskailua. Noista tunnistamisista puheen ollen niin silläkin kyllä on merkitystä onko jotain elukkaa käynyt katsomassa joku ihan rivimetsästäjä, joka saattaa metsästää vaikka vain kahtena päivänä vuodessa lintuja (metsästäjienkin harrastuneisuudessa kun on tooodella suuri hajonta) vai onko siellä paikalla käynyt varsinainen suurpetoyhdyshenkilö tai vaikkapa paikallisen RHY:n.


Radalle on paikka maastossa. Kyse on nyt siitä, milloin hankkeelle löytyy poliittinen enemmistö ja milloin rahat saadaan kaivetuksi esiin. Rantarataa kehitettävä Elsasta huolimatta.


Savo muistuttaa, että seurantaryhmän esityksessä painotetaan nykyisen rantaradan kehittämistä Elsa-suunnitelmista huolimatta. Liikkeemme palvelee ilon ja surun keskellä. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa Teitä kaikissa hautaukseen liittyvissä käytännön asioissa, sekä valmistaa taidokkaat kukkalaitteet ja asetelmat elämän kaikkiin tilanteisiin.


Kun yhtye ensin on ideoinut uudet asut, muovaillaan savesta mallit, joiden päälle valataan kipsit. Kun kipsi on kuivunut, savi kopautellaan irti, ja levitetään ohut kerros lateksia kipsimuottiin, ja annetaan kuivua. Kerroksia laitetaan - kertaa. Lopuksi lateksi maalataan.


Materiaalit maksavat noin tuhat euroa pukua kohden. Tjäreborgin Lomalahjakortti on aina tervetullut lahja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit