torstai 26. toukokuuta 2016

Kuka laatii edunvalvontavaltuutuksen

Koska edunvalvontavaltuutus on tärkeä ja itsemääräämisoikeuteen vaikuttava asiakirja, sillä on tarkat muotovaatimukset. Sitä voi muodon puolesta verrata testamenttiin. Siksi sen laatimiseen kannattaa pyytää apua oikeusoppineelta. Edunvalvontavaltuutus on muodoltaan valtakirja.


Sen on oltava kirjallinen.

Valtuuttajaksi sanotaan sitä henkilöä, joka tekee itselleen. Kun kysyy, kuka haluaisi edunvalvonnanvaltuutuksen, kädet laskevat, Anttila kertoo. Kun henkilö joutuu holhoukseen, lähimmäisellä menee neljästä kahdeksaan kuukautta saada byrokratia kuntoon.


Samalla on saanut itse päättää, kuka asioita hoitaa. Moni voi jättää edunvalvontavaltuutuksen laatimatta sen vuoksi, että monella on läheinen, joka voi hoitaa asiat, vaikka itse tulisikin toimintakyvyttömäksi. Tämä pitää sinänsä paikkansa: jos henkilö ei itse pysty järjestämään omien asioiden hoitoa, on hänelle tarvittaessa määrättävä edunvalvoja.


Kuka hoitaa asioitasi, kun et itse siihen kykene?

Kuka tahansa voi joutua onnettomuuteen, saada infarktin tai vähitellen muistisairauden myötä menettää otteensa arkipäivän asioista. Silti vuokra tulisi maksaa, arjessa pitäisi pystyä tekemään hankintoja, ja välillä eteen tulee jokin isompikin taloudellinen päätös. Kun asiakas päättää tehdä edunvalvontavaltuutuksen , tulemme tekemään asiakirjan kotiin ja toimimme myös asiakirjan todistajina. Valtuututetun toimivalta on rinnakkainen valtuuttajan kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että valtuuttaja voi edelleen toteuttaa ne oikeudelliset toimet, joihin hän kykenee.


Sisältö jatkuu mainoksen alla Tarjolla on myös eurolla kahden tunnin kurssitus, mallipohjat ja ohjeistuksen edunvalvontavaltuutuksen sekä hoito- ja hoivatahdon tekemiseen. Hoitotahdon ja edunvalvontavaltuutuksen puheeksi ottaminen koetaan vaikeaksi. Asiakkaan tekemä hoitotahto ja edunvalvontavaltuutus ovat myös henkilökunnan etu.


Tilanteet selkiytyvät, kun tiedossa on, kuka päättää asiakkaan puolesta ja millä perusteilla. Neuvottelut useiden, ehkä ristiriitaistenkin omaisten kanssa helpottuvat. Sinun on aina hoidettava päämiehesi asiat tarkoituksenmukaisimmalla ja halvimmalla mahdollisella tavalla. Usein riittää, kun miettii etukäteen, kuka luotettu ihminen tai ihmiset ovat, keskustelee heidän kanssaan ja varaa ajan OP Oulun Lakipalveluista. Kun henkilö laatii edunvalvontavaltuutustaan, voidaan lääkärinlausunto hankkia sen tueksi, että henkilö on tiennyt valtuutuksen merkityksen sen laatiessaan.


VARAVALTUUTETTU Liisa Meikäläinen (syntymäaika ). Jotta edunvalvontavaltuutus on pätevä, on erittäin tärkeää, että se on laadittu. Keskeisin ero edunvalvontavaltuutuksen ja edunvalvonnan välillä on se, että.

Moni ajattelee hoitavansa edunvalvontavaltuutuksen ja testamentin kuntoon. Jokainen voi tehdä maistraattiin ilmoituksen edunvalvonnan tarpeessa olevasta. Johanna Terho on työskennellyt Itä-Suomen maistraatin Mikkelin. Kun teet maistraatille vuositiliä, liitä siihen selvitys mahdollisesta lahjoituksesta ja em. Mikäli laatii itselleen edunvalvontavaltuutuksen , ei edunvalvontaan tarvitse joutua.


Hallintokantelun voi tehdä kuka tahansa, eikä asian tarvitse koskea kantelijan omaa asiaa. EDUNVALVONTAVALTUUTUKSEN ITSE. MISTÄ LÖYTYY MALLIPOHJA? Muistiliitolla ei ole mallipohjaa edunvalvontaval - tuutukselle, sillä tarkoitus on, että valtuuttaja miet - tii omia tarpeitaan ja toiveitaan, ja laatii niiden pohjalta omannäköisen edunvalvontavaltuutuk - sen. Lisäksi tulee tarkentaa, kuka ja millaisin edellytyksin voi toimia tukihenkilönä sekä mihin tuettavan tietoihin tukihenkilöllä on oikeus.


Oikeusturvavakuutuksen osalta on huomattava että vakuutusta ei usein myönnetä ennen asian riitauttamista. Jos myyjä ei kiistä reklamaation vaatimusta, asia ei tule riitaiseksi. Kiistämisen pitkittäminen saattaa tosin johtaa siihen, että ostaja laatii asiassa haastehakemuksen ja laittaa riidan vireille oikeudessa.


Tämän sivun lomakkeella tilaat sinulle henkilökohtaisesti soveltuvan varatuomarin laatiman Suomen lain vaatimukset täyttävän määrämuotoisen edunvalvontavaltuutuksen , jonka toinen nimi on edunvalvontavaltakirja. Asiakirjan hinta on 3€ (sis. alv ) ja sen voi tilata alla olevan tilauslomakkeen avulla. Koska sinulle ei ole määrätty edunvalvojaa, päätät itse asioistasi.


En tiedä muistisairaudestasi juurikaan, mutta tulevaisuuden kannalta voit tehdä edunvalvontavaltuutuksen : siinä voit mainita, kenen haluat hoitavan asioitasi, mikäli et siihen joskus muistisairautesi takia pysty. Kun tietoja saadaan sivulliselta, kirjauksesta pitäisi käydä ilmi, mitä tietoja on hankittu tai saatu (kohta1), keneltä tiedot on saatu (kohta 2), milloin tiedot on saatu (kohta3), kuka tiedot on mahdollisesti pyytänyt, jos ne on hankittu oma-aloitteisesti (kohta 4), tiedon hankkimisen tai saamisen perusteena oleva säännös tai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit