perjantai 20. toukokuuta 2016

Omistusoikeustestamentti uusperheessä

Täysi omistusoikeustestamentti antaa nimensä mukaisesti sen saajalle täyden oikeuden omaisuudesta määräämiseen. Näin ollen testamentin saaja saa tehdä testamentilla saatua omaisuutta koskevia oikeustoimia, esimerkiksi tehdä siitä itse testamentin tai luovuttaa sitä vastikkeellisesti tai vastikkeettomasti. Toisistaan voidaan erottaa hallintaoikeustestamentti ja omistusoikeustestamentti. Uusperheessä voit ohjata omaisuutta myös puolison lapsille.


Lisäksi voit huolehtia, että sinulta peritty omaisuus säilyy perillisilläsi heidän mahdollisesta avioerostaan huolimatta. Jos lesken hyväksi tehdään omistusoikeustestamentti , hän saa ensiksi kuolleen omaisuuteen omistusoikeuden, mutta joutuu maksamaan tästä myös perintöveroa, jos omaisuuden arvo ylittää verovapaan perinnön rajan. Mahdollisen avio-oikeuden perusteella saatavasta tasingosta ei mene veroa.


Testamentti kannattaa tehdä ajoissa. Elää uusperheessä , jossa on avovaimo, kaksi lasta edellisestä suhteesta ja yksi nykyisestä. Mikan perintö jaetaan hänen rintaperillistensä kesken kolmeen yhtä suureen osaan, ellei testamentti turvaa puolisoa. Avopuolisolla ei ole avoliiton perusteella lakimääräistä perintöoikeutta eikä avio-oikeutta toisen omaisuuteen. Järjestely saattaa tuntua epäreilulta perheenjäsenille, jotka ovat asustelleet saman katon alla tasavertaisina perheenjäseninä pitkiäkin aikoja.


Ilman alkuperäistä testamenttia testamentin tekijän tahtoa ei pää-sääntöisesti voida toteuttaa. JOHDANTO Opinnäytetyöni aiheena on lesken asema perhe- ja jäämistöoikeudessa. Opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää millainen asema leskellä on perheja jäämistöoikeudessa sellaisessa tapauksessa, kun ensiksi kuolleella on ollut aiempi avioliitto ja siitä syntyneitä rintaperillisiä. Henkivakuutus jopa edullisemmin. Laske vakuutuksesi hinta.


Tapaturmavakuutukset aina edulliseen hintaan. Erinomainen perusvakuutus, johon voit valita tapaturmaturvia elämäntilanteesi mukaan. Kuinka perheesi pärjäisi, jos pahin tapahtuisi?


Tutustu Suomen edullisimpaan henkivakuutukseen. Varta vasten kutsuttuina ja yhtä aikaa läsnä olleina ja esteettöminä todistamme täten, että. Tee itse keskinäinen omistusoikeustestamentti tai keskinäinen hallintaoikeustestamentti vaivattomasti ja nopeasti. Kuten aiemmin totesin, niin uusperheissä voidaan perintöasioissa päätyä hyvinkin yllättäviin ja ei toivottuihin lopputulemiin. Otetaanpa tällaisesta tapahtumasarjasta, joka ei ole aivan tuulesta.


Lakipalvelu Taisto Eronen, Espoo. Joidenkin asioiden on vaan annettava mennä yhdestä korvasta sisään, toisesta ulos. Kaikkeen ei voi puuttua, muuten ollaan pohjattomassa suossa.


Jormaa on kasvatettu ja kohdeltu uusperheessä aivan kuin hän olisi Jaanan täysi veli, ja jos Jormaa olisi haluttu kohdella myös perinnönjaossa tasapuolisesti Jaanan kanssa, niin hänen äitipuolensa Niina olisi voinut tehdä testamentin, jossa hänen omaisuutensa olisi jaettu tasan Jaanan ja Jorman kesken. Jokaisen rintaperillisen on vaadittava lakiosaansa erikseen saadakseen sen hyväkseen. Jos joku rintaperillisistä vaatii lakiosaansa, niin se voidaan maksaa rahana.


Keskinäinen omistusoikeustestamentti tarkoittaa sitä, että jäljelle jäänyt saa täyden omistusoikeuden kuolleen pesäosuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit