perjantai 6. toukokuuta 2016

Lapsen kela kortti hukassa

Hae uutta korttia Kelasta. Kaikki Suomessa sairausvakuutetut saavat sairausvakuutuskortin eli Kela -kortin. Kela - kortti lähetetään vastasyntyneelle, kun Kela saa nimitiedon maistraatista. Korttia näyttämällä saat apteekeissa ja useilla yksityisillä lääkäriasemilla suorakorvauksen kuluistasi, jolloin niistä vähennetään suoraan Kela -korvaus. Eli ei sen tarvi olla mukana.


Lapsen henkilöllisyys todistetaan lähtökohtaisesti voimassa olevalla passilla tai voimassa olevalla henkilökortilla. Alle 18-vuotiaan henkilöllisyys voidaan todentaa myös hänen huoltajansa avulla. Tällöin huoltaja tunnistetaan hänen esittämästään henkilöllisyysasiakirjasta (voimassa oleva passi tai henkilökortti). Onnistuin hukkaamaan oman kela -kortin ja on nyt tullu hyvin selväks, että uus kortti ei maksa, ok!


Mutta onko mitää tapaa varmistaa, että joku ei käytä siinä olevaa henkilötunnusta esim. En oo kauheesti verkkiksistä tilannu, mut jos jotain tilaa, nii pitääkö se tilaus jotenki varmistaa pankkitunnuksilla tjsp. Kansalaisvarmenteen käyttöönotto. Sirun tietoturvan takaamiseksi kortti on uusittava vuoden välein. Pankki tekee rikosilmoituksen puolestasi, kun reklamoitava korttitapahtuma koskee maksuvälinepetosta ( tuntematon internet-osto tai kopioitu kortti ). Jos sinulla on pysyvä oleskelulupa, oleskelulupakortissa lukee, kauanko kortti on.


Mikäli sinulla on tulkinnan kannalta oleellista tietoa tapahtumasta, voit tehdä rikosilmoituksen myös itse ja liittää sen reklamaatioon. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Palveluhinnasto ja maksaminen.


Poliisin palveluista suurin osa on asiakkaille maksutonta. Lapsen ei tarvitse olla mukana asioidessa, kun hänelle hankitaan matkakorttia, lapsen kela - kortti riittää. Jos matkakorttisi katoaa, se voidaan sulkea.


Liput voidaan siirtää uudelle matkakortille (käsittely- ja korttimaksu peritään). Voit tehdä lippuostoksia ja tarkistaa matkakortin saldotiedot Nella Nettilatauspalvelussa. Lisätietoja lapsen pankkiasioista löydät täältä. Poikkeus: tilin avaaminen 15–17-vuotiaana Alaikäisten lasten osalta vanhemmat eli huoltajat avaavat ja lopettavat palveluja.


Paperimuodossa oleva tunnuslukutaulukko sisältää kertakäyttöisiä tunnuslukuja, jotka kysytään satunnaisessa järjestyksessä. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen, rikosten esitutkinta ja muu poliisitutkinta kustannetaan valtion varoista. Mikäli tunnuslukutaulukko on hukassa , tarvitset uuden tilaamiseen käyttäjätunnuksen sekä salasanan. Voit tilata tunnuslukutaulukon verkossa (€), puhelimitse tai asiakaspalvelupisteessä (€).


Haltijakohtainen HSL- kortti sopii yhteiskäyttöön esimerkiksi yrityksille, perheille ja HSL-alueen ulkopuolella asuville. Korttia voi käyttää kuka tahansa, jonka hallussa kortti on, jos kortin käyttäjät kuuluvat samaan asiakasryhmään. Kortteja on erikseen aikuisille ja lapsille (7–v). Ajokortit ja lupapalvelut.


Oletko hankkimassa uutta ajokorttia tai ehkä uudistamassa vanhaa? Ajovarman palvelupisteet palvelevat sinua monipuolisesti ajokortti- ja lupapalveluasioissa. Tahdo enemmän elämältäsi ja pankkisuhteeltasi.


Meiltä saat asiantuntemusta ja toimivat ratkaisut raha-asioihisi ja tavoitteisiisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit