torstai 1. marraskuuta 2018

Työmarkkinatuki määrä

Suunnittele unelmalomasi tänään! Maksat veroa työttömyysetuudesta. Tulosi vaikuttavat työttömyysetuuden määrään. Kela maksaa ilmoituksesi perusteella.


Työttömyysetuus maksetaan pankkitilillesi viikon jaksoissa jälkikäteen. Ensimmäinen maksujakso on viikkoa. Työmarkkinatuki on veronalaista tuloa, ja siitä peritään prosentin ennakonpidätys. Tuen saamiseen ja määrään vaikuttavat hakijan tulojen lisäksi hakijan ikä, huollettavien tai samassa taloudessa asuvien puolison lasten määrä ja joskus myös vanhempien tulot.


Sitä ei makseta Suomen ulkopuolella tapahtuvaan työnhakuun. Se tarkoittaa, että esimerkiksi sosiaalietuudet ja palkka vähentävät työmarkkinatukea. Jos olet alle 25-vuotias, tarkista nuoria koskevat työmarkkinatuen lisäehdot TE-palveluiden verkkosivuilta. Jotkut pyöristävät tuon vielä 5eruroon ja saavat näin asian näyttämään enenmmän mieleiseltään. Muut sosiaalietuutesi ja esimerkiksi lastesi määrä voi vaikuttaa kokonaisuuteen.


Tuen suuruuteen vaikuttavat omat tulosi esimerkiksi osa-aikatyöstä sekä vanhempiesi tulot, jos asut heidän kanssaan. Verottajan ilmoittamia tietoja voidaan käyttää osinkotulojen määrittämisessä, jos osinkotulojen määrä on pysynyt ennallaan. Jos tulojen määrä on muuttunut, pyydetään yleensä selvitys osinkotulon nykyisestä määrästä.


Selvitys voi olla esim. Omaehtoinen opiskelu voi parantaa ammattitaitoasi ja mahdollisuuttasi saada työtä tai säilyttää työpaikka. Koulutuspalvelut tuottaa oppilaitos ja etuuden maksaa Kansaneläkelaitos tai työttömyyskassa. TE-toimisto ei hanki koulutusta eikä valitse opiskelijoita koulutukseen kuten.


Työvoimakoulutukseen haetaan työ- ja elinkeinotoimiston kautta ja koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta työttömyysetuutta (ansiopäiväraha, peruspäiväraha tai työmarkkinatuki ), johon hän on oikeutettu. Lisäksi maksetaan kulukorvausta. Voit saada palkkatukea työllistymisen tueksi. Palkkatuki on TE-toimiston myöntämä harkinnanvarainen taloudellinen tuki, jota työnantaja voi saada palkatessaan työnhakijan, jolla on vaikeuksia työllistyä.


Tämä laskelma ei ole työttömyyskassaa sitova, sillä todelliseen päivärahan määrään voi vaikuttaa myös muut, tässä esiintymättömät tiedot. Kun ensimmäinen hakemus on käsitelty, työttömyyskassa lähettää sinulle päätöksen. Päätöksessä kerrotaan kassan ratkaisu, eli se, voidaanko päivärahaa maksaa, päivärahan määrä ja syyt ratkaisuun. Jos olet tyytymätön päätökseen, voit valittaa siitä päivän kuluessa. Määrä vaihtelee kunnittain, mutta esimerkiksi Kainuussa luku oli viime vuonna viisi miljoonaa euroa.


Kyllähän ne täytyy maksaa ja jostainhan ne ovat pois. Keskeinen kysymys on juuri se, että kannattaako niitä maksaa tällaisenaan vai voisiko valtavalla rahasummalla tehdä jotain muuta, Huotari pohtii. Ulosmitattava määrä : 1. Jos palkka on pienempi kuin suojaosuus, siitä ei ulosmitata mitään. Jos asut yksin, eikä sinulla ole varallisuutta ja menoksesi katsotaan vain asumismeno 2euroa. Saat 52euron suuruisen erän työmarkkinatukea arkipäivän ajalta, 1euroa yleistä asumistukea, minkä lisäksi olet oikeutettu samaan näillä tiedoilla 11euroa toimeentulotukea.


Useina kuukausina työmarkkinatuki on ollut Jennin ensisijainen tulonlähde, mutta välillä puoletkin kuukausituloista saattaa olla ansiotuloa. Vielä ei kuitenkaan ole tullut kuukautta, jolloin Jenni olisi ollut täysin työllistetty tai jolloin soviteltua työmarkkinatukea ei olisi maksettu lainkaan. Laskennassa käytetyt arvot. Päivärahan perusteena oleva kuukausipalkka Päiväpalkka.


Nuori viettää vapaa-aikansa ruudun ääressä pelaamalla pelejä. Välillä kuuluu kovaäänistä raivoamista tai turhautuneita huokaisuja. Nuori ei näe kavereita, ja puhuu sanoilla, joita ei ole aina helppo ymmärtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit