torstai 1. marraskuuta 2018

Työttömyysturva laskuri

Lastenhoidon tuen laskurilla voit arvioida, paljonko saat lastenhoidon tuen hoitorahaa ja hoitolisää sekä kuntalisää. Laskennassa käytetyt arvot. Päivärahan perusteena oleva kuukausipalkka Päiväpalkka. Laskurit Jäsenmaksulaskuri Kassan jäsenen tulee liittymisen yhteydessä itse valita työttömyysturvansa taso. Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa.


Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Kun olet työtön työnhakija, työttömyysturva varmistaa taloudellisesti mahdollisuutesi hakea työtä sekä parantaa edellytyksiäsi päästä tai palata työmarkkinoille.


Työmarkkinatuki on raha, jolla turvataan toimeentuloasi, kun haet töitä. Lakot ja ansiopäiväraha. Lakkokierrokset ovat alkaneet ja kevään aikana niitä on odotettavissa lisää. Työtaistelutoimenpide, jolla on vaikutusta sinun työehtoihisi estää ansiopäivärahan maksamisen toimenpiteen ajalta. Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa työttömyysturvaa koskevan lainsäädännön kehittämisestä ja valmistelusta.


Työttömän työnhakijan perustoimeentulo turvataan työttömyyspäivärahalla ja työmarkkinatuella. Etuuden saajan yleisenä velvollisuutena on hakea aktiivisesti työtä ja koulutusta, antaa työ- ja elinkeinotoimistolle ammatillista osaamistaan, työhistoriaansa, koulutustaan ja työkykyään koskevat tiedot ja selvitykset, toteuttaa yhdessä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa laadittua työllistymissuunnitelmaa sekä tarvittaessa hakeutua ja osallistua työllistymistään edistäviin. Työttömyyskassaan kuulumattomat saavat Kelalta peruspäivärahaa. Laskuri laskee työeläkkeen lisäksi mahdollisen kansaneläkkeen ja takuueläkkeen määrän kuluvana vuonna vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Suuntaa-antavan arvion tulevasta ansiopäivärahasta voit.


YRITTÄJÄN TYÖTTÖMYYSTURVA. Myös ammatinharjoittajat ja yrittäjät voivat vakuuttaa itsensä työttömyyden varalta. Vakuuttaminen tapahtuu yrittäjien omassa työttömyyskassassa, esimerkiksi Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassassa AYT (), johon kaikki yrittäjät voivat liittyä. YEL- laskuri auttaa arvioimaan, mikä on sopiva YEL-työtulo juuri sinulle. Sen avulla voit laskea, miten eri YEL-työtulot vaikuttavat turvaasi.


YEL-työtulo on itsensätyöllistäjän ja yrittäjän työttömyysturvan, sairauspäivärahan, vanhempainpäivärahan sekä eläkkeen perusta. Se määrää myös, kuinka suuret YEL-maksusi ovat. Turvaa sinäkin - liity SYT:n jäseneksi. Kokeile Elon YEL-laskurilla, miten YEL-työtulo vaikuttaa eläkkeesi määrään, sosiaaliturvaasi ja vakuutusmaksuusi. Jos olet osatyökyvyttömyyseläkkeellä, sinulla on oikeus.


OmavastuuaikaKun jäät ensimmäistä kertaa työttömäksi tai lomautetuksi, maksetaan työttömyyspäivärahaa viittä työtöntä päivää vastaavan omavastuuajan jälkeen. Omavastuuajan tulee täyttyä kahdeksan peräkkäisen kalenteriviikon aikana. Korvasi osa-aikaeläkkeen 1. Jytyn jäsenenä olet vakuutettu Julkis- ja yksityisalojen työttömyyskassassa (JYTK). Työttömäksi tai lomautetuksi joutuessasi olet oikeutettu ansioon sidottuun päivärahaan jäsenyys- ja työssäoloehdon täyttyessä. Käytä Elon yrittäjän eläkelaskuria selvittääksesi YEL-vakuutuksen hinnan ja sisällön.


Lisäksi voit arvioda YEL-työtulojen vaikutukset etuuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit