maanantai 5. marraskuuta 2018

Toiminimi työhuonevähennys

Toiminimen työhuonevähennys. Läheskään kaikilla yksinyrittäjillä ei ole käytössään erillisiä toimitiloja, vaan työskentely tapahtuu omassa asunnossa. Työhuonevähennys on mahdollista myöntää sekä maatalouden että henkilökohtaisen toiminnan tulolähteessä.


Esimerkki 2: Sinulla on sekä ansio- että pääomatuloja. Sinulle voidaan myöntää työhuonevähennys sekä ansio- että pääomatuloista, jos työhuonetta on käytetty kummankin tulolajin hankintaan. Pienyrittäjällä ei aina välttämättä ole erillistä toimistoa, vaan yrityksen toimintaa harjoitetaan kotoa käsin. Vähennys voi olla joko verohallinnon vahvistama työhuonevähennys tai työtilan kulut voidaan laskea työtilan todellisten kulujen mukaan. Tällöin on mahdollista tehdä työhuonevähennys.


Katso lisäohjeet verottajan sivuilta. Nämä säännöt eivät valitettavasti kuitekaan ole poikkeuksettomia, joten on hyvä varmistaa vähennysten kelpoisuus vielä verottajan sivuilta tai kirjanpitäjältäsi. Jos teet hommia omasta asunnosta käsin, voit vähentää joko todelliset kulut tai tehdä vähennyksen verottajan valmiiksi vahvistaman euromääräisen summan mukaan. Ensimmäinen vaihtoehto on hieman työläämpi, mutta monesti verotuksellisesti viisaampi. Varmasti tuttu tilanne hyvin monelle aloittavalle yksityiselle elinkeinonharjoittajalle.


Tämän takia uuden toiminimen on heti toimintansa alussa hyvä käydä läpi olennaisimmat perusasiat, jotka liittyvät yrittäjän matkakulujen käsittelyyn. Kun omaa asuntoa käytetään elinkeinotoiminnassa, on mahdollista tehdä niin sanottu työhuonevähennys. Maksimoidakseen vähennykset, kannattaa yrittäjän tehdä verovähennys verottajan määrittämiä kaavamaisia euromäärien sijaan aina todellisten kustannusten mukaan, vaikka se vaatiikin hieman lisätyötä. Hyödynnä kotitoimisto verotuksessa näiden ohjeiden avulla. Blogissa kerrotaan kattavasti miten kotitoimisto voidaan hyödyntää verotuksessa.


Tällaisessa tilanteessa on katsottava asunnon olevan ensisijaisesti oma koti. Verotuksessa hyväksytään työhuonevähennys oman asunnon käytöstä elinkeinotoiminnan kuluksi. Kaikilla yrittäjillä ei ole erillisiä toimitiloja, jolloin töitä tehdään omassa asunnossa.


Mahdollisuus tehdä nostoja. Työskentely voi olla myös osa-aikaista. Ruokokosken mukaan työhuonevähennykseen voi olla oikeus silloinkin, jos yrittäjä säilyttää yrityksen tarvikkeita ja laitteita kotona. Eezy on uunituore Suomen suurin työelämän toimija, jossa yhdistyy vuoden kokemus työstä ja sen tekijöistä.


Me rakennamme unelmien työelämää yhdessä työntekijöidemme ja asiakkaidemme kanssa. Eezy auttaa tekijöitä sekä heitä tarvitsevia löytämään toisensa. Eezy kehittää työpaikkoja paremmiksi ja tekee tekijöiden arjesta sujuvaa työuran eri käänteissä. Ilmeisesti ainakin työhuonevähennys. Entä netti ja sähkö.


Miten jaetaan omakäyttö ja toiminimi ? Halvat lennot Angeles City. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit