tiistai 6. marraskuuta 2018

Kela työmarkkinatuki hakemus

Päätä hintasi, varattavuutesi ja hallitse ilmoituksiasi oman aikataulusi mukaan. Suunnittele unelmalomasi tänään! Kela hyödyntää näitä tietoja hakemusten käsittelyssä. Tarvittaessa sinulta pyydetään lisätietoja.


Jos olet saanut tekijänoikeuskorvauksia, yritystuloja, osinko- tai vuokratuloja tai huomattavia korkotuloja, Kela tarvitsee niistä tositteet.

Tee hakemus verkossa Hakemus - Suomessa syntyneet sairaanhoitokustannukset SV 1Lomakkeella haetaan korvausta Suomessa syntyneistä sairaanhoidon kustannuksista, jotka ovat aiheutuneet sairaudesta, raskaudesta tai synnytyksestä. Kelalla on velvollisuus siirtää hakemus kuntaan, jos asiakas on esittänyt hakemuksissaan muita kuin perusosaan tai muihin perusmenoihin kuuluvia menoja. Työttömyyttä edeltävä aika Olen ennen työttömyyttä ollut palkkatyössä viikkoa tai enemmän edellisten kuukauden aikana (tarkastelujakso).


Kun ensimmäinen hakemus on käsitelty, työttömyyskassa lähettää sinulle päätöksen. Päätöksessä kerrotaan kassan ratkaisu, eli se, voidaanko päivärahaa maksaa, päivärahan määrä ja syyt ratkaisuun. Jos olet tyytymätön päätökseen, voit valittaa siitä päivän kuluessa.


Minun hakemus on tullut Teille 3. Eikö etuuskäsittelijän pidä tehdä tietty määrä päätöksiä päivässä?

Hakemuksesta ei muuten puutu mitään, joten sellaista vastausta en tähän huoli. Jos et ole kassan jäsen, Kela maksaa sinulle peruspäivärahaa. Työttömyyskassat ja Kela tarkastavat, että työssäoloehto täyttyy. Jos se ei täyty tai olet saanut työttömyyspäivärahaa enimmäisajan, maksaa Kela sinulle työmarkkinatukea.


Työssäoloehtoon luetaan palkkatuella tuetusta työsuhteesta. Hae ilman kirjautumista -painikkeella pääset avoimelle hakemukselle. Avoimella lomakkeella täytettyjen tietojen voimaantulo edellyttää aina henkilökohtaista käyntiä ja henkilötodistuksen esittämistä TE-toimistossa. Hakemus tulee vahvistaa TE-toimistossa ennen koulutuksen hakuajan päättymistä.


Jos olet sopinut työllistymistä edistävästä palvelusta työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa, voit saada työttömyysetuuden korotettuna. Korotusosaa voidaan maksaa myös liikkuvuusavustukseen. Jos saat työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa, liikkuvuusavustuksen maksaja on Kela.


Jos saat ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa, avustuksen maksaa se työttömyyskassa, johon kuulut. Kela antaa päätöksen perustoimeentulotuesta viimeistään arkipäivän kuluessa siitä, kun hakemus on saapunut Kelaan. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että hakemuksessa on mukana kaikki tarvittavat liitteet. Jos hakemus on puutteellinen, Kela pyytää toimittamaan tarvittavat lisäselvitykset, jotta hakemus voidaan ottaa käsittelyyn.


Lomakkeet avautuvat avautuu napsauttamalla lataa-linkkiä.

Kelan lomakkeet pdf-muodossa. Eläkeikä nousee asteittain. Työvoimakoulutukseen haetaan työ- ja elinkeinotoimiston kautta ja koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta työttömyysetuutta (ansiopäiväraha, peruspäiväraha tai työmarkkinatuki ), johon hän on oikeutettu. Osittainen vanhuuseläke on työeläke, jolle voit jäädä aikaisintaan, kun olet täyttänyt vuotta.


Lisäksi maksetaan kulukorvausta. Maksettavaa eläkkeen osaa pienennetään pysyvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit