torstai 1. marraskuuta 2018

Yel vakuutus laskuri

Hanki kattava vakuutus ja turvaa koti vahinkojen varalta. Katso eri tarjoajat täältä. YEL - laskuri auttaa arvioimaan, mikä on sopiva YEL -työtulo juuri sinulle. Sen avulla voit laskea, miten eri YEL -työtulot vaikuttavat turvaasi. YEL -työtulo on itsensätyöllistäjän ja yrittäjän työttömyysturvan, sairauspäivärahan, vanhempainpäivärahan sekä eläkkeen perusta.


Kokeile Elon YEL -laskurilla, miten YEL -työtulo vaikuttaa eläkkeesi määrään, sosiaaliturvaasi ja vakuutusmaksuusi. Kun tarvitset YEL -vakuutuksen, voit laskea YEL -laskurilla vakuutuksen hinnan ja vertailla maksutavan vaikutuksia vakuutusmaksuun. Voit siirtyä saman tien täyttämään uuden vakuutushakemuksen. Muistathan, että ensimmäisen kerran yrittäjätoiminnan aloittavana yrittäjänä saat prosentin alennuksen vakuutusmaksuusi ensimmäisen kuukauden ajan. Jokainen yrittäjän eläkevakuutuksen ( YEL ) maksu kasvattaa eläkettäsi ja parantaa muuta sosiaaliturvaasi.


Ota vakuutus puolen vuoden sisällä siitä, kun toimintasi vakiintuu tai kun siirryt päätoimiseksi yrittäjäksi. Vakuutusmaksut alkavat juosta yrittäjyytesi alusta lähtien. YEL - vakuutus on yrittäjälle pakollinen eläkevakuutus. Täydennä lakisääteistä turvaa vapaaehtoisella eläkevakuutuksella. Fennia-Eläke on verotuksellisesti järkevä ratkaisu sekä yritykselle että yrittäjälle.


Myös kevytyrittäjä tarvitsee oman YEL -vakuutuksen. Kun laskutat tekemästäsi työstä laskutuspalvelun kautta, anna Varman hoitaa YEL -vakuutusasiasi kuntoon! Se on osa yrittäjän sosiaaliturvaa, ja auttaa silloin, jos yrityksesi toiminta jostain syystä keskeytyy.


YEL -työtulon perusteella määräytyvät myös sairaus- ja vanhempainpäiväraha sekä työttömyysetuudet. Tällöin YEL -vakuutuksen työtulo on yritysten työpanosten yhteissumma. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että saat toimeentuloa liiketoiminnan vähentyessä tai päättyessä sairauden, työttömyyden tai normaalin ikääntymisen takia. YEL -vakuutuksen perusta on YEL -työtulo, jonka perusteella määräytyvät eläkkeen määrä, yrittäjän sosiaaliturvan taso sekä eläkevakuutusmaksu. Eläketurvasi perusta on työllä ansaittu lakisääteinen työeläketurva.


Pidä oman YEL -vakuutuksesi työtulo ajan tasalla, sillä sen perusteella lasketaan esimerkiksi sairastuessasi saamasi päivärahan suuruus. Yrittäjän vapaaehtoiset vakuutukset Yrittäjän vapaaehtoinen työajan vakuutus. YEL - ja MYEL-työtulo Yrittäjien vuosituloon lasketaan kalenterikuukauden tarkastelujakson YEL - ja MYEL-työtulo.


Vuosituloon ei lasketa mukaan palkkatuloa omasta yrityksestä eikä elinkeinotoiminnan ansiotuloa. Jos YEL - tai MYEL-työtulon määrä on muuttunut tarkastelujakson aikana, huomioidaan keskimääräinen työtulo. Vaikka YEL on yrittäjän ainoa pakollinen vakuutus , kannattaa tietyissä tilanteissa harkita vapaaehtoisten vakuutuksien ottamista. Joissain erikoistilanteissa yrityksen tai yrittäjän voi olla myös pakko ottaa muita vakuutuksia. Meiltä hankit vakuutukset edullisesti ja jonottamatta juuri silloin, kun sinulle sopii.


Vakuutukset saat kilpailutettua ja ostettua suoraan verkossa - helposti ja nopeasti. Voit ottaa vakuutuksen takautuvasti kuluvalle ja edelliselle kalenterivuodelle. Vakuutus kannattaa kuitenkin tehdä ajoissa, sillä yli kuukautta myöhässä tehdystä vakuutuksesta voidaan periä korotettu maksu.


Vakuutus on yrittäjän eläketurvan ja muun sosiaaliturvan perusta. Sairauspäiväraha yrittäjälle ja apurahan saajalle. YEL -maksujen eräpäivä on kunkin maksukuukauden 20. Jos olet YEL - tai MYEL-vakuutettu yrittäjä, voit saada sairauspäivärahaa. Sairauspäivärahaan ovat myös oikeutettuja ne yrittäjät, joiden työpanos yritystoiminnassa on vähäistä ja jotka eivät ole velvollisia ottamaan YEL -MYEL-vakuutusta.


Tältä sivulta löydät kaikki Pohjola Vakuutuksen henkilöasiakkaiden vakuutukset - olipa kyseessä sitten kodin, veneen tai vaikkapa koiran vakuutus. Voit tutustua vakuutuksiin, laskea ja vertailla eri vakuutusten hintoja ja ostaa haluamasi vakuutuksen helposti netistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit