maanantai 4. joulukuuta 2017

Isännöitsijäntodistus lainaosuus

Isännöitsijäntodistus on päivättävä ja isännöitsijän tai hallituksen puheenjohtajan allekirjoitettava. Isännöitsijä voi valtuuttaa työntekijänsä allekirjoittamaan isännöitsijäntodistuksen. Kun isännöitsijä laittaa nimensä todistukseen, hän vastaa sen tietojen paikkansapitävyydestä. Lisäksi merkitään onko lainaosuus maksettavissa pois.


Tähän merkitään myös huoneiston osuus yhtiön hoitovastikkeella katettavista hoitolainoista lainoittain eriteltynä. Merkitään myös tieto nostamattomien lainojen määrästä sekä osakehuoneistoa koskeva lainaosuus mikäli tiedossa. Lainankäyttötarkoitus Lainaosuus € Päivämäärä Vastikeosuus. ISÄNNÖITSIJÄNTODISTUS 14.


Isännöitsijätodistus Isossa tai pienessä asunto-osakeyhtiössä on aina oltava isännöitsijätodistus, josta ilmenee ostettavan osakkeen omistaja ja pinta-ala, yhtiön suoritetut ja tulevat korjaukset, omistaako vai vuokraako yhtiö tonttia, vastikkeiden määrä, lainat ja niiden maksaminen jne. Hinnat ovat kohtuuttomia ja hintaerot vielä kamalampia. Ilman muuta kysymyksessä on rahastus!


Samasta järjestelmästä lähtevät osakkaille maksulaput yms. Aikaa todistuksen tekoon ei siis kulu. Mikäli tarvitsen lainaosuuslaskelman muuhun tarkoitukseen kuin lainaosuuden poismaksuun, ilmoitathan siitä tilauksen yhteydessä sekä päivämäärän, jolle lainaosuus pitää laskea. Lainaosuuksiin liittyvissä kysymyksissä voit myös olla suoraan yhteydessä taloyhtiösi kirjanpitäjään.


Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi. Jos samassa yhteydessä on tehty isännöitsijäntodistus , jota varten lainaosuus on jo laskettu, niin silloin ei veloiteta eri hintaa lainaosuuslaskelmasta. Lainaosuuslaskua ei ole aina mahdollista tehdä pyydetylle päivälle. Tällaisissa tapauksissa olemme yhteydessä maksajaan.


Lainaosuus voi esimerkiksi siirtyä vastattavaksesi asunnon mukana tai myyjä voi maksaa sen kaupantekohetkellä pois. Tarkista myös, voitko maksaa yhtiölainan pois ostohetkellä, jos esimerkiksi saat omasta pankista lainaa paremmilla ehdoilla. Tässä ratkaisussa oikeus linjasi myös sen, että ostajalle aiheutunut vahinko on yhtä suuri, kuin väärin merkitty lainaosuus.


Tämä johtuu siitä, että ostajan maksama kauppahinta olisi ollut tämän verran alhaisempi, mikäli lainaosuus olisi ollut kaupan osapuolten tiedossa kaupantekohetkellä, Furuhjelm sanoo. Avoin Isännöinti tarjoaa ratkaisun taloyhtiösi parempaan isännöintiin. Me hoidamme isännöintisi edullisesti ja ammattitaitoisesti sekä luotettavasti. Ja Kiinteistömaailma vai mikä se oli, ottaa toimeksiantajalta 1euroa samoista papereista.


Välityksessä ottavat vielä velattomasta kauppahinnasta välityspalkkota. Eli jos huoneiston lainaosuus on esim. Taloyhtiön suuret korjaushankkeet rahoitetaan lähes poikkeuksetta lainarahalla.


Hankkeen aikana käytössä on tavallisesti limiittiluotto, josta maksetaan vain korkoja. Vasta kun hanke on valmis, tiedetään todelliset kustannukset ja limiittiluotto muutetaan lainaksi. Samassa yhteydessä osakkailta ryhdytään perimään pääomavastiketta, ellei osakas ole maksanut omaa lainaosuuttaan pois.


Osuus tontin lunastus hinnasta. Asunto Oy Helsingin REDIn Makka Myyntihinnasto 03.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit