torstai 3. toukokuuta 2018

Eurooppalainen kela kortti

Teetä omilla kuvilla ja teksteillä. Eurooppalainen sairaanhoitokortti. Sinulla on oikeus Kelan myöntämään eurooppalaiseen sairaanhoitokorttiin (European Health Insurance Car EHIC), jos sinut on sairausvakuutettu Suomessa tai Suomi vastaa hoitosi kustannuksista. Kortti on ilmainen. Saat uuden kortin automaattisesti, jos olet edelleen sairausvakuutettu Suomessa tai Suomi vastaa sairaanhoitosi kustannuksista.


Kun olet saanut uuden kortin, leikkaa vanha kortti kahtia ja heitä se pois. Mutta on ympärivuotinen matkavakuutus, joten sitä käytän jos on tarvis. Vielä ei ole tarvinnut.


Jos haet eurooppalaista sairaanhoitokorttia, paikallinen terveysviranomainen on velvollinen toimittamaan sinulle kortin tai, jos kortti ei ole heti saatavilla, sitä vastaavan väliaikaisen todistuksen. Jos sinulle ei myönnetä korttia, voit valittaa asiasta. Muista kuitenkin, ettei sairaanhoitokortti korvaa matkavakuutusta. Sairaanhoitokortilla ei esimerkiksi korvata sairaankuljetuksia ulkomailta kotimaahan. Kelan pääsuunnittelija Noora Heinon mukaan matkavakuutus ja eurooppalainen sairaanhoitokortti ovat yhdessä matkailijan tärkein henkivakuutus.


Eurooppalainen kela kortti

Täytä Kelan tilauslupalomake ja täydennä siihen myös toimiva sähköpostiosoite. Kelan asiointipalvelun kautta et voi hakea vammaiskorttia lapsellesi. Jos olet edelleen sairausvakuutettu Suomessa tai Suomi vastaa sairaanhoitosi kustannuksista, uusi kortti tulee automaattisesti postissa. Esitä kortti ja henkilöllisyystodistus julkisen terveydenhuollon toimipisteessä ja saat äkillisissä sairaustapauksissa hoitoa samoin ehdoin ja samaan hintaan kuin paikalliset asukkaat. Tietääkö, muistaako kukaan miten kauan Kelan sininen eu-sair vak kortti on kerrallaan voimassa ? Itse muistelen sen tulleen aina kirjeessä, ja voimassa (?) vuotta.


Nyt siis tarvitsisin uuden. Kun suuntaat matkalle varaa mukaan eurooppalainen sairaanhoitokortti. Jos sairastut reissussa, voit säästää pitkän pennin ja saat sairaanhoidon samoin ehdoin kuin paikalliset muissa EU -ja ETA maissa tai Sveitsissä.


Eurooppalainen kela kortti

Sinkkiarkkukuljetusta ei korvaa tuo kortti , ja jos on krooninen sairaus, ei omalla vakuutuksella saa korvausta, jos heität henkesi. Jos onnistuu valehtelemaan yksityiselle vakuutusyhtiölle että on terve kuin pukki, sitten korbvaavat. Kurtilla on mukanaan eurooppalainen sairaanhoitokortti ja hän. Ensin on haettava Kelalta lupa kortin hakemiseen. Kela - kortti ) ja hänellä on mm.


Henkilökortin hakeminen. Voit hakea tavallista henkilökorttia poliisin sähköisessä asiointipalvelussa tai valitsemassasi lupapalvelupisteessä. Kansaneläkelaitos, Kela , hoitaa Suomessa asuvien perusturvaa eri elämäntilanteissa. Kelan asiakkaita ovat kaikki Suomessa asuvat sekä ulkomailla asuvat Suomen sosiaaliturvaan kuuluvat henkilöt. Se uusitaan yleensä automaattisesti, jos henkilö kuuluu edelleen Suomen sosiaaliturvaan.


Lomakausi lähestyy kovaa kyytiä ja ulkomaanmatkat sen myötä. Matkoille lähtijöiden kannattaa kirjoittaa muistilistaansa maitohappobakteereiden lisäksi eurooppalainen sairaanhoitokortti, ellei kyseinen kortti jo löydy lompakosta. Kysyttiinkö korttia, katsottiinko sitä tai passia, otettiinko kortista numerot ja sotu ylös ja onko Kela ottanut yhteyttä jossain vaiheessa lääkärissä käynnin takia?


Kela myöntää eurooppalaisen sairaanhoitokortin joko suomen- tai ruotsinkielisenä. Jos kortti myönnetään, se lähetetään sinulle postitse. Mikäli oleskelusi Australiassa kestää vain lyhyen aikaa, voi olla, ettet saa korttia.


Tällöin Medicaren toimisto neuvoo miten menettelet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit