maanantai 4. kesäkuuta 2018

Avioeroon tuomitseminen

Vaatimus avioeroon tuomitsemisesta on tehtävä samalla tavoin kuin pantaessa vireille avioeroa koskeva asia. Avioero ilman harkinta-aikaa. Puolisot voidaan tuomita avioeroon ilman harkinta-aikaa, jos he ovat keskeytyksettä asuneet erillään viimeiset kaksi vuotta. Erillään asuminen tulee osoittaa esimerkiksi väestörekisteriotteella. Harkinta-ajan päättymisen jälkeen, eli kuuden kuukauden kuluttua avioerohakemuksen vireille tulosta, puolisot voidaan tuomita avioeroon.


LAPSET (liitännäisvaatimukset) Kysymykset lapselle tai toiselle puolisolle maksettavasta elatusavusta sekä lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta voidaan järjestää myös ilman oikeudenkäyntiä. Vaatimus siitä, että oikeus tuomitsee puolisot avioeroon harkinta-ajan kuluttua, tehdään samalla tavalla kuin ensimmäinen hakemus. Ehdoton avioliiton este on esimerkiksi puolisoiden sukulaisuus. Tällainen avioliitto ei ole lain mukaan sallittu.


En tiedä kuinka pitkään asioita voi vetkutella. Kysy käräjäoikeudesta tarkempia tietoja asiasta tai juristilta. Heillä on kokemusta. Mutta, avioeroa ei voi estää, koska sen voi hakea yksipuolisesti. Ositus voidaan tehdä joko sopimusosituksena niin, että kumpikin allekirjoittaa sopparin, tai jos sopimukseen ei päästä, pesänjakaja tekee toimitusosituksen.


Avioliiton ehdottomien esteiden olemassaolo tulisi tutkia ennen avioliittoa (ks. avioliiton esteiden tutkinta). Tämä tulee kyseeseen ns. Tällöin esitetään vaatimus avioeron saamisesta ja puolisot voidaan tuomita avioeroon.


Jos hakemus uudistetaan puolen vuoden harkinta-ajan jälkeen, postiluukusta kilahtaa pian kirje käräjäoikeudesta (siirryt toiseen palveluun): Teidät on tuomittu avioeroon. Jos puolisot ovat asuneet keskeytyksettä erillään vähintään kaksi vuotta, avioeroon voidaan tuomita myös ilman harkinta-aikaa. Viimein alkoi virallinen avioeroon tuomitseminen lähestyä ja minä suostuin huonoon ositukseen että vain pääsisin eroon. En koskaan saanut viimeisiä tavaroitani – poliisi ei voi auttaa, koska meillä ei ole yksilöityä pesänhoitajan tekemää kalustoluetteloa. Erityisen kipeältä tuntuu lukijankin mielestä se sosiaalinen rangaistus, paheksuminen tai tuomitseminen , jonka osa eronneista papeista on saanut tai kokee saaneensa esimiehiltään, kollegoiltaan tai seurakuntalaisilta.


Vaikka ymmärrystäkin osaksi tulee, papit ovat saaneet osakseen sosiaalista häpeää. Tuo avioeroon tuomitseminen ei itse asiassa liity kirkkoon mitenkään, vaan kyse on siitä, että käräjäoikeus antaa päätöksensä eli ns. Että tässä asiassa ei nyt oikein voi kirkkoa syyttää #128578; Surullista sen sijaan on, että yhä tänä päivänä on vallalla käsitys, että kirkko kauheasti tuomitsee ihmisiä.


Uuden testamentin etiikka myötävaikutti myös varhaiskirkon kielteiseen asenteeseen avioeron suhteen. Jeesus kielsi avioeron paitsi aviorikoksen tapahtuessa. Paavali salli avioliiton purkamisen puolisojen ollessa eri uskontoon kuuluvia.


Jeesuksen avioeron tuomitseminen synnytti opin avioliiton purkamattomuudesta. Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta päättäminen. Mainittua lainkohtaa ehdotetaan muutettavaksi siten, että aviopuolisot on tuomittava avioeroon ilman harkinta-aikaa myös silloin, kun avioliitto on solmittu sellaisen virallistetun parisuhteen ollessa voimassa, joka ei ole myöhemminkään purkautunut.


Vegaanit, pyydän teiltä malttia - tuomitseminen ei tee suomalaisista kasvissyöjiä Te vastuulliset vegaanit, jotka kannatte huolta maapallomme tilanteesta kauramaitoinenne ja hummuslevitteinenne. Nyt on lupa hengähtää. Expand your Outlook.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit