tiistai 2. lokakuuta 2018

Trafi poikkeuslupa ajokortti

Lupa myönnetään kokonaisharkinnan perusteella arvioiden nuoren omaa kulkemis- tai ajokorttitarvetta. Ajokortti 17-vuotiaana ikäpoikkeusluvalla? Ennen B-kortin normaalin vähimmäisiän (vuotta) saavuttamista 17-vuotiaana saatu ajokortti oikeuttaa vain ammatillisen kuljettajakoulutuksen opiskeluun sisältyvään työharjoitteluun tai työpaikalla järjestettävään koulutukseen liittyviin ajoihin, mukaan lukien ajo kotoa työpaikalle ja sieltä takaisin ilman poikkeamia, sekä. Ensimmäinen ajokortti -palvelu.


Palvelun käyttäminen on mahdollista, jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia Suomessa tai ulkomailla.

Emme myönnä ajolupia vain siksi, että joku haluaisi ajaa tai siksi, että olisi kiva, jos kulkuyhteys lyhenisi, Terttunen sanoo. Poliisi kirjaa kadonneesta tai anastetusta ajokortista ilmoituksen poliisiasiain tietojärjestelmään ja ajokortti etsintäkuulutetaan sekä Suomessa että ulkomailla. Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Sinä olet kuljettajan paikalla.


Jos työnantajasi asettaa merkkikohtaisia ehtoja työsuhdeautollesi, valikoimasta löytyy varmasti myös vaihtoehtoisia käyttövoimia. Poikkeuslupa ajoneuvon teknisistä vaatimuksista tai sen käytöstä tiellä Tietyissä tapauksissa voidaan myöntää myös lupa poiketa ajoneuvon käyttöä liikenteessä koskevista vaatimuksista. Poikkeus ei saa vaarantaa liikenneturvallisuutta tai vääristää kilpailua.

Voit hakea lupaa poiketa L-luokan ajoneuvon rakenteen muuttamista koskevista vaatimuksista, jos sinulla on jokin erityinen syy tehdä tätä mittavampi muutos. Poikkeusluvan myöntämisen edellytyksenä on, että poikkeus ei lisää turvallisuudelle, terveydelle tai ympäristölle aiheutuvaa riskiä vähäistä enempää eikä vääristä kilpailua. Aiotko suorittaa traktorikortin?


T-kortin teoriakokeeseen kannattaa valmistautua etukäteen. Tilaa harjoitukset. Huomaathan, sivustolla olevat kysymykset eivät ole täysin samoja joita kokeessa kysytään, joten älä opettele niitä ulkoa.


Yksikön johtaja Maija Ahokas liikenne- ja viestintäministeriöstä kertoo, että poikkeuslupa ajokorttiin voidaan myöntää alle 18-vuotiaalle kokonaisharkinnan perusteella. Syy kortin myöntämiseen voi olla esimerkiksi työpaikan tai opiskelupaikan vastaanottaminen paikasta, jonne kulkeminen ei onnistu julkisilla liikenneyhteyksillä. Minulla on kuorma-auton ajokortti ja täytän lokakuussa 45-vuotta.


Sen ymmärrän, että joudun antamaan todistuksen näkökyvystäni viimeistään joulukuussa, mutta en täysin ymmärrä lakipykälää, “45-vuotta täytettyään on annettava näkökyvyn sisältävä lääkärinlausunto terveydentilasta. Hänen mukaansa näin suurta suosiota ei osattu ennakoida, kun poikkeuslupien saaminen helpottui ajokorttiuudistuksessa toissa kesänä. Tällaisia erityisiä syitä ovat esimerkiksi pitkät etäisyydet, heikot joukkoliikenneyhteydet tai muut kulkuyhteyksiin liittyvät syyt, jotka ovat esteenä työssäkäyntiin, työharjoitteluun ja opiskeluun liittyvien tai muiden vastaavien välttämättömien matkojen tekemiseksi.


Mitkä ovat opettajan vaatimukset? Kuinka saan ajo-opetusluvan voimaan? Mitä muita varusteita tarvitsen kun polkimen?

Mikä ihmeen Riskikoulutus? Trafi puolsi uuden ajokorttilain. Jos esimerkiksi koulumatka venyy tätä pidemmäksi, poikkeuslupa voidaan myöntää.


Jos matkan kesto jää lyhyemmäksi, hakemus hylätään. Koulutustodistusta ei kuitenkaan tarvitse pitää ajossa mukana. Pimeällä ajon opettamisen voi jättää myös autokoulussa opetettavaksi. Eli tällöin suoritetaan harjoitteluvaiheessa, joten kortin kyllä saa, vaikkei pimeällä ajoa olisikaan suoritettuna. Lisäksi ehdotetaan ajokorttiviranomaiselle valtuus antaa tarkempia määräyksiä luvan hakemisesta ja siihen liittyvistä seikoista.


Poikkeuslupa voitaisiin myöntää niin, että ajokortti olisi korkeintaan vuotta aikaisemmin käytettävissä. Ikäpoikkeusluvan lisäksi olisi ajokortin muiden suoritusvaatimusten täytyttävä. Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit