perjantai 5. elokuuta 2016

Työmarkkinatuki laskuri

Lastenhoidon tuen laskurilla voit arvioida, paljonko saat lastenhoidon tuen hoitorahaa ja hoitolisää sekä kuntalisää. Työmarkkinatuki on raha, jolla turvataan toimeentuloasi, kun haet töitä. Tuen suuruuteen vaikuttavat omat tulosi esimerkiksi osa-aikatyöstä sekä vanhempiesi tulot, jos asut heidän kanssaan. Laskennassa käytetyt arvot. Päivärahan perusteena oleva kuukausipalkka Päiväpalkka.


Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Kun alat saada työttömyyspäivärahaa, saatat tarvita uuden verokortin. Vaikka tuki on pienempi kuin palkka, jota olet saanut aiemmin, veroprosenttisi ei välttämättä pienene. TYJ on ansiosidonnaisen työttömyysturvan asiantuntija.


Vuorotteluvapaa auttaa jaksamaan. Jos olet ollut työelämässä vähintään vuotta ja nykyisessä työssäsi reilun vuoden, sinulla voi olla mahdollisuus vuorotteluvapaaseen. Vaimosi välttää putoamisen ansiopäivärahalta ansiopäivärahalta, jos saa välillä töitä. Se on kaksi vuotta ja neljä kuukautta.


Työn ei tarvitse olla yhdenjaksoista. Leskelle ja lapsille maksettava perhe-eläke turvaa toimeentulon perheenhuoltajan kuoltua. Perhe-eläkkeitä ovat leskeneläke ja lapseneläke.


Työvoimakoulutukseen haetaan työ- ja elinkeinotoimiston kautta ja koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta työttömyysetuutta (ansiopäiväraha, peruspäiväraha tai työmarkkinatuki ), johon hän on oikeutettu. Lisäksi maksetaan kulukorvausta. Jos maksussa on harkinnanvarainen etuus, työmarkkinatuki , tai asumistuki, kannattaa selvittää päivärahan maksajalta, miten osittainen varhennettu vanhuuseläke mahdollisesti vaikuttaa tukeen. Ansiosidonnaisiin etuuksiin, tai esimerkiksi Kelan peruspäivärahaan osittainen vanhuuseläke ei yleensä vaikuta.


Omaehtoinen opiskelu voi parantaa ammattitaitoasi ja mahdollisuuttasi saada työtä tai säilyttää työpaikka. Koulutuspalvelut tuottaa oppilaitos ja etuuden maksaa Kansaneläkelaitos tai työttömyyskassa. TE-toimisto ei hanki koulutusta eikä valitse opiskelijoita koulutukseen kuten. Velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus.


Suojaosuutta laskettaessa otetaan huomioon velallisen elatuksen varassa oleva avio- tai avopuoliso ja samassa taloudessa asuvat omat ja puolison alaikäiset lapset sekä ottolapset. Useina kuukausina työmarkkinatuki on ollut Jennin ensisijainen tulonlähde, mutta välillä puoletkin kuukausituloista saattaa olla ansiotuloa. Vielä ei kuitenkaan ole tullut kuukautta, jolloin Jenni olisi ollut täysin työllistetty tai jolloin soviteltua työmarkkinatukea ei olisi maksettu lainkaan. OmavastuuaikaKun jäät ensimmäistä kertaa työttömäksi tai lomautetuksi, maksetaan työttömyyspäivärahaa viittä työtöntä päivää vastaavan omavastuuajan jälkeen. Työttömyyspäivärahan maksaminen alkaa aina vasta omavastuuajan jälkeen riippumatta siitä, miksi olet jäänyt työttömäksi.


Omavastuuajan tulee täyttyä kahdeksan peräkkäisen kalenteriviikon aikana. Tarveharkinnan tai vanhempien taloudessa asumisen vuoksi alennettu työmarkkinatuki otetaan huomioon tulevan ajan ansiossa samoin siinä suhteessa, mitä maksettu työmarkkinatuki on täydestä. Esimerkki: Sovitellusta päivärahasta karttuva eläke. Soviteltua työttömyyspäivärahaa on kalenterivuoden aikana maksettu 1päivää. Kelan maksamat työmarkkinatuki ja peruspäiväraha ovat noin 72€ kuukaudessa.


Perhevapaista kertyy eläkettä – laskuri kertoo, kuinka paljon. Tärpit min Tieto lääkekaton täyttymisestä näkyy heti apteekissa. Sen avulla voit laskea, miten eri YEL-työtulot vaikuttavat turvaasi. YEL- laskuri auttaa arvioimaan, mikä on sopiva YEL-työtulo juuri sinulle.


YEL-työtulo on itsensätyöllistäjän ja yrittäjän työttömyysturvan, sairauspäivärahan, vanhempainpäivärahan sekä eläkkeen perusta. Se määrää myös, kuinka suuret YEL-maksusi ovat. Ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha on tarkoitettu pääsääntöisesti muille kuin pitkäaikaistyöttömille tai vain vähän työhistoriaa omaaville työttömille. Työssäoloehtoa ei tarvitse kerätä yhdenjaksoisesti.


Tämän lisäksi tarkastelujaksoa voidaan pidentää jopa seitsemän vuotta, jos sinulla on hyväksyttävä syy olla poissa työmarkkinoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit