perjantai 5. elokuuta 2016

Toiminimi kilometrikorvaus 2018

Miten yrittäjän kilometrikorvaus ja päiväraha muodostuvat, kun yritysmuotona on toiminimi ? Toiminimi pystyssä, ensimmäiset työreissut takana ja matkakorvausasiat mietityttävät? Varmasti tuttu tilanne hyvin monelle aloittavalle yksityiselle elinkeinonharjoittajalle. Kun matka on tehty autolla, korvauksen enimmäismäärä on senttiä kilometriltä.


Kilometrikorvaus oman auton käytöstä työmatkalla. Jos teet työmatkan omalla autolla, työnantaja voi maksaa sinulle verottomasti kilometrikorvausta oman auton käytöstä. Korvauksen suuruus määritellään Verohallinnon vuosittain antamassa päätöksessä. Jos auton kyydissä matkustaa muita henkilöitä joiden kuljetus on työnantajan asia, niin kilometrikorvausta voidaan korottaa senttiä kilometriltä jokaista lisähenkilöä kohden.


Ohjeet päivärahojen laskemiseen Excelissä. Mikäli kyydissä on matkustajia, kilometrikorvaus nousee. Samoin se nousee tilanteissa, joissa auton perässä on esimerkiksi perävaunu.


Jokaista matkustajaa kohden kilometrikorvaus nousee senttiä per kilometri ja perävaunua kohden senttiä per kilometri. Kaikki korotetut km-korvausluokat ja erityistilanteet löydät taulukosta. Jos todelliset kulut ovat pienemmät kuin palkansaajan päiväraha ja kilometrikorvaus , yrittäjä saa tehdä verotuksessa lisävähennyksen, joka nostaa edellä mainitut korvaukset palkansaajalle maksettavan kilometrikorvauksen suuruiseksi. Toinen vaihtoehto on, ettei elinkeinotoiminnan tulosta lainkaan rasiteta matkoista aiheutuneilla kuluilla.


Ylimääräisten elantokustannusten tositteellinen erottaminen tavanomaisista elantokustannuksista on useimmiten hankalaa. Jos kirjanpitoon on kirjattu kaikki matkan aikana syntyneet elantomenot, tavanomaisiksi elantomenoiksi katsottava vähennyskelvoton osuus on verotettavaa tuloa laskettaessa lisättävä tuloon. Matkalaskun tekeminen on helppoa. Jos työsi sisältää matkustamista, voit olla oikeutettu verovapaisiin korvauksiin. Toiminimi -yrittäjä (yksityinen elinkeinonharjoittaja) ei voi maksaa palkkaa itselleen eikä puolisolleen.


He eivät voi saada myöskään verovapaita päivärahoja eikä verovapaita km-korvauksia toimini-yritykseltään. Toiminimi on yrittämisen muotona siitä hiukan erikoinen, että toiminimellä toimiessasi et maksa itsellesi palkkaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Kaikki rahat, jotka toiminimeltäsi otat, ovat sen sijaan yksityisottoja. Katso video aamupalatilaisuudestamme, jossa kirjanpitäjämme Anita Appel antaa vinkkejä verovähennysten hyödyntämiseen. Noin minuutin kohdalla alkaa yleisökysymykset, joiden kautta saat erittäin tarkkoja vinkkejä omaan toimintaasi.


Voiko putki- ja sähkömiehet itse määritellä paljonko veloittaa kilometrikorvausta? Putkarin laskussa lukee 75€ alv ja sähkärin laskussa 45€. Syötä sähköpostiosoitteesi lomakkeeseen, lähetämme sinulle linkin josta voit ladata pohjan ja sen jälkeen avata sen Excelissä.


Avattuasi pohjan voit täyttää matkasi tiedot siihen, jonka jälkeen pohja laskee automaattisesti kilometrikorvaukset ja päivärahat. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi Otavamedia. Yksityinen elinkeinonharjoittaja on henkilökohtaisessa vastuussa kaikista veloista ja velvollisuuksista henkilökohtaisesti, eli toiminimi ei ole itsenäinen oikeushenkilö.


Tämä näkyy myös siinä, että toiminimiyrittäjä voi nostaa vapaasti varoja yrityksestään ja yritystulo verotetaan hänen henkilökohtaisena tulonaan. En ymmärrä mitä tekemistä työkorvauksella on kilometrikorvausten kanssa? Oy:n kirjanpitoon ( toiminimi olisi eri asia!).


Teet matkalaskun ja nostat rahan, jos et nosta kaikkea, maksamaton osuus jää yhtiön kirjanpidossa taseeseen velaksi. Avoimen ja kommandiittiyhtiön verotus ja voitonjako. Henkilöyhtiön tulos jaetaan yhtiömiesten tulona verotettavaksi niiden osuuksien mukaan, jotka heillä on henkilöyhtiön tuloon (ns. suora osakasverotus). Verovapaa kilometrikorvaus. Verohallinto vahvistaa kilometrikorvausten määrät erikseen palkansaajan omaa tai hallitsemaa autoa ja toisaalta käyttöetuautoa varten.


Oman auton kilometrikorvaus voidaan maksaa myös silloin, kun työajoja ajetaan esimerkiksi perheenjäsenen autolla. Näin täytät veroilmoituksen HUOM! Tutustu huolellisesti OmaVero.


MUISTILISTA RAKENTAJILLE verovähennyksistä. Tuloverolaki § mom. Virkistys- ja harrastustoiminnan yhteisöllinen luonne voi muuttua työntekijöiden omina elantokustannuksina pidettävien kulujen korvaamiseksi muun muassa yksilöllisten harrastustoimintojen tukemisen takia (omaehtoisen liikunta- ja kulttuuritoiminnan osalta katso kuitenkin kohta jäljempänä). Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit