maanantai 1. elokuuta 2016

Oma verotuspäätös

Oma verotuspäätös

OmaVerossa voit hoitaa lähes kaikki veroasiat. Kirjaudu pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai Katso-tunnisteella. Jos asioit toisen puolesta, tarvitset valtuuden. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi matkakulut, kotitalousvähennys, työasuntovähennys, vuokratulot sekä luovutusvoitot ja -tappiot muusta omaisuudesta kuin arvopapereista. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Pienyritys voi valita pidennetyn verokauden oma -aloitteisille veroille, joita ovat arvonlisävero, ennakonpidätykset, työnantajan sairausvakuutusmaksu ja lähdevero. Pitkään jatkuneen sivutoimisen yritystoiminnan tulot otetaan huomioon vahvistetun verotuspäätöksen mukaisesti. Tämä edellyttää sitä, että verotuspäätös sisältää sivutoimisen yritystoiminnan tulot vähintään kuukauden ajalta.


Päivärahaan vaikuttava sivutoimisen yritystoiminnan tulo lasketaan jakamalla verotuspäätöksessä ilmoitettu yritystoiminnan ansiotulo niin. Avoimen ja kommandiittiyhtiön verotus ja voitonjako. Henkilöyhtiön tulos jaetaan yhtiömiesten tulona verotettavaksi niiden osuuksien mukaan, jotka heillä on henkilöyhtiön tuloon (ns. suora osakasverotus). Oma päivä on merkitty valmiiksi esitäytettyyn veroilmoitukseen.


Liikkeen- ja ammatinharjoittajat antavat elinkeinotoiminnan sekä esitäytetyn veroilmoituksen muutokset pääsääntöisesti 2. Elinkeinoyhtymät antavat veroilmoituksen 2. Osakeyhtiön veroilmoitus on annettava sähköisesti. Miten toiminimeä verotetaan? Mikäli olet toiminimiyrittäjä tai sellaiseksi aikova, toiminimen verotus on yksi olennaisimmista asioista, joista sinun tulee olla kartalla. Jos saamasi verotuspäätös on virheellinen, saat yleensä hakea siihen muutosta.


Perusteena voi olla esimerkiksi, että kaikkia antamiasi tietoja ei ole hyväksytty tai otettu huomioon. Päätöksen mukana tulevasta muutoksenhakuohjeesta selviävät muutoksenhaun määräajat ja muut tarvittavat tiedot. Tee oikaisuvaatimus ohjeen mukaisesti.


Totta, vielä ei sellaista palvelua ole, että näkisi verotuspäätöksen. Soita tai käy, jos on laput hukassa. Keväällä voi vain ilmoittaa tuloja ja vähennyksiä netissä, palvelu on auki vain sen ajan. Yrityksen verotuksen pohjana on kirjanpitolain mukaan laadittu kirjanpito. Kirjanpidon tuloslaskelman osoittama tulos ei kuitenkaan yleensä sellaisenaan ole yrityksen verotettava tulo, koska eräät verotuksessa vähennyskelpoiset menot eivät sisälly kirjapidon kuluihin ja toisaalta kaikkia kirjanpitoon merkittyjä menoja ei saa lainkaan tai täysimääräisenä vähentää verotuksessa.


Veroilmoituksen voi nykyisin tehdä netissä, mutta varsinaiset verotuspäätökset lähetetään edelleen ainoastaan paperikirjeenä kotiin. Miksi näin, verohallinnon viestintäpäällikkö Pirjo Korvola? Valitettavasti sähköinen palvelumme ei ole vielä niin pitkälle kehittynyt. Yritystulon jakaminen ansio- ja pääomatuloon.


Yksityisen elinkeinonharjoittajan eli ns. Oma pääoman negatiivisuus oli aiheutunut yhtiön tuottamia voittoja suurempien yksityisottojen vuoksi. Määräpäivä on jokin seuraavista toukokuun tiistaipäivistä: 7. Puolisoilla on aina sama päivä.


Jos esitäytettyä veroilmoitusta ei ole tullut lainkaan ja ilmoitettavaa on, määräpäivä on 21.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit