keskiviikko 3. elokuuta 2016

Alkoholin tuonti virosta laivalla

Alkoholin tuonti matkalta. Alle 18-vuotiaat eivät saa tuoda maahan alkoholijuomia, ja alle 20-vuotiaat saavat tuoda maahan vain mietoja alkoholijuomia. Väkiviinaa ei saa tuoda maahan ilman lupaa. Voit tuoda alkoholijuomia ja tupakkaa omaan käyttöön tai lahjaksi verottomasti, kun tuot tuotteet mukanasi samassa kulkuneuvossa, jolla itsekin saavut Suomeen. Jos matkustat laivalla tai lentokoneella, voit tuoda tuotteet mukanasi ilman veroja, kun kannat ne itse matkatavaroissasi.


Eniten väheni oluen tuonti. Sen sijaan siiderien, long drink -juomien ja väkevien tuonti kasvoi. Olen lähdössä kesäkuussa ruotsin risteilylle, kaksi yötä viking laivalla ja vajaa päivä tukholmassa. Päänvaivaa aiheuttaa alkoholin tuonti. Viron tulli muistuttaa, että alkoholin tuontirajoitukset koskevat myös Latvian ja Viron rajaa.


Latviaan suuntautuva viinaralli on ollut viime aikoina paljon esillä sen jälkeen, kun Viro nosti mietojen alkoholijuomien veroaan heinäkuun alussa. Tupakkatuotteet, joiden vähittäismyyntipakkauksessa ei ole vaadittavia suomen- ja ruotsinkielisiä sekä kuvallisia varoitusmerkintöjä. Jos olet lähdössä matkalle, tutustu neuvoihimme näillä sivuilla. Selvitä kohdemaan tuontirajoitukset ja -määräykset esimerkiksi maan viranomaisilta. Kortin saat laivalla Pre-order-palvelupisteestä, joka on myymälän sisäänkäynnin luona, tai myymälän kassahenkilökunnalta.


Etsi ja varaa Siljan ja Tallinkin risteilyt, meno-paluu-, hotelli- ja automatkat helposti netistä. Varaa mieleisesi laivamatka online-varauspalvelun kautta ja nauti merimatkasta! Tulli on antanut uudet ohjeet, joilla suitsitaan alkoholin tuontia muista EU-maista, lähinnä Virosta.


Liikennöitsijät saivat ohjeet maanantaina. Tähän saakka bussimatkustaja on voinut tilata ja maksaa tuliaisjuomat laivalla. Verottomasti tehtävää alkoholin pimeää kauppaa ei valvo kukaan ja sen kasvusta kärsii koko yhteiskunta, tilaajat muistuttavat. Virosta laivalla Suomeen saapuneista suomalaisista kahdeksan prosenttia kertoi hakeneensa alkoholijuomia Viron ulkopuolelta (Latviasta).


Viron alkoholiveron korotukset ovat tehneet Latvian rajakaupat houkutteleviksi paitsi virolaisille, myös suomalaisille. Latvian viinarallista liikkuu paljon huhuja – Onko se ainoastaan päätöntä, vai voiko se kannattaa? Laskimme esimerkin siitä, mitä maksaisi kahden aikuisen päivämatka. Oluet netistä edullisesti.


Olutta netistä halvalla. Tutustu kattavaan olutvalikoimaamme. Suomalaiset toivat Virosta viime vuonna miljoonaa litraa alkoholijuomia. Valtiovarainministeriön mukaan alkoholin matkustajatuonti räjähti kasvuun viime vuonna ja määrät ovat pysyneet korkeina. Virallisten arvioiden mukaan tuonti kasvoi viime vuonna yli prosenttia.


Litroissa tuonti oli jo yli miljoonaa litraa eli liki litraa kansalaista kohden. Epäviralliset arviot ovat olleet tätäkin suuremmat. Kahdeksan prosenttia laivamatkustajista hakee juomansa Latviasta. Tallink Pre-Order -verkkokaupasta voit ostaa espanjalaisia, saksalaisia, tšekkiläisiä, meksikolaisia, belgialaisia ym.


Corona, Heineken, Hoegaarden. Tavoitteenamme on olla monipuolisesti kehittyvä yritys, joka kasvaa ja laajentaa toimintaansa Latviassa sekä ulkomailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit