torstai 4. elokuuta 2016

Omaaloitteiset verot 2018

Laki oma-aloitteisten verojen verotusmenettelystä annetun lain muuttamisesta. Eduskunnan päätöksen mukaisesti. Muut oma-aloitteiset verot , esimerkiksi arvonlisävero. Verokausi on pääsääntöisesti kalenterikuukausi.


Arvonlisäveroilmoitus annetaan ja vero maksetaan verokauden mukaan. Pidempiä verokausia ovat neljänneskalenterivuosi ja kalenterivuosi. Oma-aloitteiset verot hoitaa myös verottajan OmaVero-palvelussa. HUOKun maksat palkat Palkkaus. Jos on ilmeistä, että veroa määrättäessä olisi meneteltävä momentissa tarkoitetulla tavalla, veroa määrättäessä on huolellisesti tutkittava kaikki ne seikat, jotka voivat vaikuttaa asian arvostelemiseen, sekä annettava verovelvolliselle tilaisuus esittää selvitys havaituista seikoista.


OmaVerossa voi tällä hetkellä antaa ilmoituksen oma-aloitteisista veroista, esimerkiksi arvonlisäverosta tai työnantajasuorituksista. Yritys saa oma-aloitteisten verojen maksamiseen viitenumeron, jolla kaikki oma-aloitteiset verot maksetaan. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Työpaikka sijaitsee kunnassa Helsinki. Ilmoitus on toistaiseksi voimassa. Miten oma-aloitteiset verot maksetaan Hyvä kirjanpitäjä pitää huolta siitä, että verot lasketaan oikein ja maksetaan ajallaan. Verotili on poistunut käytöstä.


Verojen maksua varten verottajalta saa oman viitenumeron, ja verot voi maksaa esimerkiksi OmaVero-palvelussa. Olet kirjautunut ulos, voit sulkea tämän ikkunan. Paina tästä kirjautuaksesi uudelleen. Omaverossa voit ilmoittaa oma-aloitteiset verot eli arvonlisäveron ja työnantajasuoritukset. Mikäli olet ulkoistanut kirjanpidon tilitoimistolle, älä tee itse ilmoituksia konsultoimatta ensin kirjanpitäjääsi.


Jos ilmoitukselle ei ole valittu sisällytettäväksi ALV-tietoja, vaan pelkät muut oma-aloitteiset verot , muodostuu ilmoitus tässä vaiheessa. Jos ALV-tiedot on valittu ilmoitettavaksi, tulee avautuvassa ikkunassa (Vaihe 3) vielä valita, minkä ALV-laskelmien tiedot otetaan mukaan oma-aloitteisten verojen veroilmoitukselle. Jos yritys maksaa oma-aloitteiset verot 12. Tällaisessa tilanteessa veronpalautusta käytetäänkin heti 12.


Verohallinnossa pankkiviiveen vuoksi mahdollisesti vasta 15. Yritys laskee itse arvonlisäverojen määrän ja ilmoittaa veron sen mukaan. Tarkista OmaVero-tilanteesi, jos olet maksanut oma-aloitteisia veroja 11. Jos olet maksanut oma-aloitteiset verot normaalina eräpäivänä, ei ongelmaa ole. Paperilomakkeella ilmoittaminen on mahdollista vain erityisistä syistä eli tilanteessa, jossa sähköisen ilmoituksen antamista ei voida kohtuudella edellyttää.


Klikkaa Kaudet osiosta päivämäärää 31. Koulutuskokonaisuudella käymme läpi oma-aloitteisten verojen ilmoittamiseen liittyviä perusasioita. Ensimmäisessä osassa tutustumme ilmoittamiseen ja maksamiseen liittyviin pääperiaatteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit