torstai 5. heinäkuuta 2018

Passin voimassaolo portugali

Myös Sinä voit voittaa matkan minne haluat. Suomen passi ja henkilökortti. Sinun on jätettävä hakemus henkilökohtaisesti. Portugali sijaitsee seismisesti aktiivisella alueella,.


Passin voimassaolo. Ota passista kopio mukaan matkalle. Joissakin maissa passikopio tulee pitää aina mukana henkilöllisyystodistuksena.


Vierailija: Onko tuohon jotain sääntöä vai voiko matkustaa ns. Joissain maissahan on sääntö, että passin pitää olla voimassa x aika matkan jälkeen, mutta onko näin myös eu:n alueella? Yleensä sääntö on, että passin tulisi olla voimassa tai kk matkan jälkeen.


Sekä passi että henkilökortti on mahdollista hakea kokonaan verkossa, samalla passikuvalla. Usein käyntiä poliisiasemalla ei tarvita. Jos käynti kuitenkin vaaditaan, vältät jonot varaamalla ajan verkossa tai puhelimitse. Henkilökorttia voidaan käyttää passin sijaan myös matkustusasiakirjana.


Huomioithan, että ilman huoltajien suostumusta myönnetty alaikäisen henkilökortti, ilman matkustusoikeutta myönnetty henkilökortti, ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti tai väliaikainen henkilökortti eivät käy matkustusasiakirjana. Mussalo kertoo, että vaikka kaikilla mailla on asiasta omat sääntönsä, voi passin läpimeneminen riippua niinkin satunnaisesta syystä, kuin omalle kohdalle sattuvasta virkailijasta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa monet saattavat päästä matkustamaan passilla, joka menee aivan lähiaikoina vanhaksi. Jos olet EU-kansalainen (tai Islannin, Liechtensteinin tai Norjan kansalainen), sinun ei tarvitse esittää henkilötodistusta tai passia, kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen.


Matkustusasiakirjat. Useisiin maihin vaaditaan, että passin on oltava voimassa vähintään kk maasta poistumisen jälkeen. Olen menossa viikoksi Azoreille heinäkuussa. Uuden mallista ajokorttia ei ole. Riittääkö passin voimass.


Olet itse velvollinen huolehtimaan, että sinulla on mukana matkustuskohteen viranomaismääräysten edellyttämät matkustusasiakirjat. Tarkista, että passisi on voimassa. Laivayhtiöt ja satamaviranomaiset on velvoitettu tekemään matkustusdokumenttien satunnaistarkastuksia ISPS-säännöstön mukaisesti (International Ship and Port Facility Security Code). Mikäli sinulla on kysymyksiä passi- tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan lähetystöön.


Viking Line pidättää oikeuden kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole tarvittavia asiapapereita. Tietosivu sisältää tietoja passin kantajasta: etunimet, sukunimi, kuva, syntymäaika ja -paikka, voimassaolo , myöntävä viranomainen, myöntämispaikkakunta ja passin numero. Tavallisesti passin alapäässä on samat tiedot kompaktissa muodossa jotta se on luettavissa koneellisesti. Kun ESTA-matkustuslupa on myönnetty, se on voimassa kaksi vuotta tai passin voimassaoloajan (ensin vanhenevan mukaan), ja mahdollistaa usean saapumisen Yhdysvaltoihin.


Näet artikkelista myös mikä on henkilökortin hinta ja mistä sen saa haettua. Lue lisää täältä passista ja henkilökortista. Jos et lomahausta löytänyt sopivaa matkaa ja tarvitset apua ja ohjeistusta seuraavan lomasi suunnittelussa, täytä lomakkeemme, niin palaamme sinulle matkaehdotuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit