sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Milloin riittää toiminnantarkastaja

Milloin valittava tilintarkastaja ja milloin riittää toiminnantarkastaja ? Tilintarkastustuslain muutos. Lakia sovelletaan tilikausiin, jotka alkavat 1. Valtaosassa yhdistyksistä riittää siis, että valitaan toiminnantarkastaja. Näiltä osin yhdistyslaki muuttui 01.

Jos yhdistyksen säännöt on. Sen sijaan jokaisen yhdistyksen tulee valita toiminnantarkastaja (mikäli tilintarkastajaa ei valita). Mielestäni tuo malli painottaa liikaa tilintarkastusta. Työnantajan johto- ja valvontaoikeus tarkoittaa myös työnantajan oikeutta määrätä, milloin työ tehdään. Yhden tilintarkastajan valinta riittää , jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä useammasta tilintarkastajasta.


Tämänkään kriteerin perusteella ei maksetun suorituksen luonnetta voida ratkaista kaikilla toimialoilla. Yhtiössä on oltava toiminnantarkastaja , jos yhtiössä ei ole tilintarkastajaa ja yhtiöjärjestyksessä ei määrätä toisin Milloin toiminnantarkastaja on pakko valita?

Määritelmä ja osakkeet. Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi. Esityslistan hyväksyminen 6. Selonteko edellisen vuoden toiminnasta 7. Toimintavuoden talousarvio ja toimenpideohjelma 9. Suurimmalle osalle kuurojen yhdistyksistä riittää siis toiminnantarkastaja. Samoin useamman yksinyrittäjän voi olla järkevää perustaa yhdessä osuuskunta ja hoitaa palkanmaksu osuuskunnan kautta.


Toiminnantarkastaja voi olla täysin maallikko, häneltä ei vaadita tilintarkastajan pätevyyttä. Isännöintiliitto julkaisee selkeitä ja havainnollisia oppaita, joiden avulla osakkaiden ja asukkaiden on helppo ymmärtää taloyhtiön arkea ja toimia oikein. Osuuskunta voi toimia myös aatteelliselta pohjalta.


Oppaat vastaavat yleisimpiin osakasta tai asukasta. Näin siksi, että kyseessä on osakehuoneiston eriste, jonka kunnossapidosta as. AsOy-laki luku § mom.


Vesieristeen kunnossapidon kustannukset kuuluisivat as. Suurten, liiketoimintaa harjoittavien yhdistyksen pitää lähettää kopio tilinpäätöksestä Patentti- ja rekisterihallitukseen puolen vuoden kuluessa tilinpäätöksen allekirjoittamisesta.

Milloin momentissa tarkoitettuun oikeuteen perustuva tien käyttö on muuttunut siten, että siitä aiheutuu kohtuutonta haittaa kiinteistölle, jonka alueella tie on, tai tieosakkaalle, voidaan oikeus lakkauttaa, jos oikeuden sijaan samalla annetaan vastaavanlainen oikeus toiseen ennestään olevaan tiehen. Sen jälkeen puheenjohtaja selostaa, miten päätösvaltaisuuden ehdot täyttyvät juuri tämän kokouksen kohdalla. Hän vertaa tilannetta yhdistyksen sääntöjen asiaa koskevaan kohtaan ja kertoo miten ja milloin kutsu tähän kokoukseen on toimitettu sekä toteaa läsnäolijoiden määrän.


Taloyhtiön toiminnantarkastaja ajautuu herkästi tarkastamaan epäolennaisia tai jopa. Applen jälleenmyyjät Kiinassa leikkaavat hintoja. Päätehtävänä toiminnantarkastajalla on edelleen selvittää yhdistyksen jäsenten. Kaukolämpölaitteiston tarkastus ja huolto, hinta 2€. Joko laaditaan laskelma, joka osoittaa, että sallittujen oikaisujen jälkeen oma pääoma riittää (ei ole negatiivinen) - Tai tehdään viipymättä rekisteri-ilmoitus oman pääoman menettämisestä.


Säännöistä on ilmettävä, milloin yhdistyksen hallitus ja toiminnantarkastajat valitaan, tilinpäätös vahvistetaan ja vastuuvapaudesta päätetään. Kokouksia voi olla yksi tai useampi, joissa voidaan käsitellä vaaditut asiat. On myös ilmettävä, miten ja missä ajassa yhdistyksen kokous on kutsuttava koolle. Taloyhtiön hallituksen varajäsenistä tulee usein kysymyksiä puhelinneuvontaamme.


Mikäli alue ei ole asemakaava-aluetta, eikä siihen ole suunnitteilla sellainen, riittää purkamisesta ilmoitus kunnalle. Tällöin talon kunnolla on merkitystä vain kiinteistökaupan hinnoittelussa. Eli hyödyllistä olisi varmistaa, ettei purkamisluvan saamiseen ole esteitä, jolloin ostajalle ei synny hankaluuksia luvan saamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit