tiistai 4. lokakuuta 2016

Karenssi työllistymistä edistävä palvelu

Tuki työllistymistä edistävän palvelun ajalta. Kaikkien työllistymistä edistävien palveluiden ajalta maksetaan sitä työttömyysetuutta, johon sinulla työttömänä ollessasi olisi oikeus (työmarkkinatuki, peruspäiväraha tai ansiopäiväraha). Työllistymistä edistävät toimenpiteet.


Työttömänä työnhakijana sinulla on erilaisia keinoja parantaa työllistymismahdollisuuksiasi. Alle 25-vuotiasta koskeva ammatilliseen koulutukseen liittyvä rajoite, korvaukseton määräaika ( karenssi ) tai työssäolovelvoite eivät estä ansiopäivärahan saamista minkään työllistymistä edistävän palvelun ajalta silloin, kun este on alkanut ennen palvelun alkamista tai samana päivänä kuin palvelu alkaa. Työttömyysetuutta maksetaan työllistymistä edistävien palvelujen ajalta karenssi - tai omavastuuajasta huolimatta. Päivärahahakemuksessa tulee ilmoittaa mihin palveluun osallistuu. Jos olet poissa työllistymistä edstävästä palevelusta, poissaolo ja sen syy on ilmoitettava päivärahahakemuksessa.


TE-toimisto antaa aina työttömyyskassalle työvoimapoliittisen lausunnon työnhakijan osallistumisesta laissa tarkoitettuun työllistymistä edistävään palveluun. Kulukorvaus on verotonta tuloa. Jos osallistut sellaiseen palveluun, josta TE-toimisto ei anna kassalle lausuntoa, ei kyseessä ole lain tarkoittama työllistymistä edistävä palvelu.


Karenssi on arkiseen kielenkäyttöön vakiintunut käsite, jolla viitataan työttömyysturvalaissa määriteltyihin korvauksettomiin määräaikoihin. Joskus asiakkaamme viittaavat karenssilla myös omavastuuaikaan. Omavastuuaika on kuitenkin eri asia kuin korvaukseton määräaika. Jos et toteuta suunnitelmaa sovitusti, seurauksena voi olla päivän karenssi tai työttömyysetuutesi voidaan evätä toistaiseksi. Palveluista kieltäytyminen tai keskeyttäminen.


Jos aiheutat omalla menettelylläsi sen, ettei sinulle voida järjestää työllistymistä edistäviä palveluja, sinun katsotaan kieltäytyneen palvelusta. Poissaolojen vaikutus työttömyysetuuteen ja kulukorvaukseen. Saat työttömyysetuutta poissaolopäiviltä, jos olet poissa työllistymistä edistävästä palvelusta. Työ- ja elinkeinotoimisto voi ohjata sinut työllistymistä edistäviin TE-palveluihin. Kassa maksaa sinulle TE-palvelun ajalta työttömyysetuutta TE-toimiston lausunnosta riippuen joko normaalin suuruisena tai korotettuna.


TE-palveluiden ajalta maksettava päiväraha kuluttaa ansiopäivärahan enimmäismaksuaikaa samalla tavalla. Korotettua ansio-osaa maksetaan enintään 2päivältä. TE-toimisto voi ohjata työnhakijan työllistymistä edistäviin palveluihin, joiden ajalta maksetaan ansiopäivärahaa. Työttömyyskassa maksaa työllistymistä edistäviin palveluihin osallistuvalle sitä ansiopäivärahaa, johon hänellä olisi oikeus työttömänä ollessaan. Lisäksi työllistämistä edistävän palvelun ajalta voi olla mahdollisuus korotettuun ansio-osaan ja.


Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalipalvelu sekä työttömyysturvalain mukainen työllistymistä edistävä palvelu. Toiminta on tarkoitettu pidempään työttöminä olleille eli ihmisille, jotka ovat pudonneet työmarkkinatuelle tai saavat toimeentulotukea työttömyyden perusteella. Palkansaajan peruspäivärahaa ja ansiopäivärahaa maksetaan §:ssä säädetyn enimmäisajan estämättä työnhakijalle työllistymistä edistävän palvelun ajalta, jos työllistymistä edistävä palvelu on järjestetty julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain luvun §:n tai momentin mukaisen velvoitteen perusteella. Tämän sivuston käyttö edellyttää Javascriptiä. Salli selaimen asetuksista Javascriptin käyttö.


Denna tjänst använder JavaScript. Työvoimakoulutus on yksi työllistymistä edistävistä palveluista. Koulutus on pääasiassa ammatillisia valmiuksia edistävää koulutusta. Työvoimaviranomainen hankkii koulutuksen, ja koulutuksia järjestetään oppilaitoksissa, kurssikeskuksissa yms. Tuotti siis tutkinnon ja karenssiajoilta Kela ja sossu ja pankki huolehtivat hyvinvoinnistani ja lähikaupat ja Alko.


Maisterina pääsin ensimmäiseen hakemaani palkkatyöpaikkaan SPR:lle. Nyt mulle maksaa Ilmarinen ja Kela. Mahdollisuuksia täyttää aktiivimallin edellytykset laajennetaan 1. Vuoden alusta sivutoiminen opiskelu voi kerryttää aktiivimallin edellyttämää aktiivisuutta (linkki aiempaan uutiseen). Lisäksi huhtikuun alusta laajenee niiden toimijoiden joukko, joiden järjestämä työllistymistä edistävä palvelu voi kerryttää aktiivisuutta.


Todistus osallistumisesta työllistymistä tukevaan toimintaan. Lomake liitetään ansiopäivärahahakemukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit