maanantai 3. lokakuuta 2016

Kevytyrittäjyys starttiraha

Kevytyrittäjyys starttiraha

Työkalu ja ammattikirjanpitäjän tuki. Kiinteään hintaan alk. Voit siis käyttää starttirahaa normaaleihin henkilökohtaisiin menoihisi - sitä ei ole tarkoitettu varsinaisen yritystoiminnan kulujen kattamiseen. Tuhansille suomalaisille kevytyrittäjyys onkin ollut nimenomaan ponnistusalusta täysipainoiselle yrittäjänuralle. Tässä tekstissä kerromme sinulle, mitä on kevytyrittäjyys , mitkä ovat sen hyödyt ja haitat, sekä mitä kevytyrittäjän pitää tietää omasta verotuksestaan, työttömyysturvastaan ja vakuutuksistaan.


Siksi starttiraha voi joissain tapauksissa jäädä saamatta myös sen takia, että tulevan yrityksesi uskotaan heti takaavan sinulle niin hyvän toimeentulon, että et tarvitse tukea. Uuden yrittäjän starttiraha tukee yrittäjää siis nimenomaan sinä aikana, jolloin yrityksen toimeentulo ei ole vielä vakiintunut. Ryhdy oikeaksi yrittäjäksi kevyesti. Ilmainen käyttöönotto. Palvelua käyttävät mm.


Olet kyllästynyt oman yrityksen pyörittämiseen. Joskus oman yrityksen pyörittäminen paperitöineen voi tuntua raskaalta. Se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään kuukauden ajan.


Kevytyrittäjyys starttiraha

Laskutus ja muut paperiasiat hoituvat sen avulla helposti ja nopeasti. Omapaja on yrittäjämäisesti toimivien ihmisten yhteisö. Edistämme ihmisten sisäistä yrittäjyyttä sekä heidän vaikuttamismahdollisuuksia omaan työhönsä. Aloittelevat yrittäjät saavat starttirahaa toimeentulon tuekseen. Valitettavasti kevytyrittäjä ei voi saada starttirahaa toimintaansa.


Starttirahan saa, kun yrittäjyys on päätoimista ja sinulla on y-tunnus. Hän kysyi neuvoja usealta taholta. Yksi tärkeimmistä kysymyksistä oli starttiraha : voisiko sitä saada, vaikka olisi ennen yrityksen perustamista toiminut kevytyrittäjänä, eli laskutuspalvelun kautta? Moni kuitenkin mieltää sen välivaiheena kohti y-tunnuksellista yrittäjyyttä. Kokosimme tähän artikkeliin sinulle vinkit kuinka toiminimen perustaminen kannattaa hoitaa.


Kevytyrittäjyys starttiraha

Oman yrityksen perustaminen on tullut kattoremontteja tekevälle Mikolle ajankohtaiseksi. Näistä tunnetuin on starttiraha , joka tulee hakea ennen yrityksen perustamista! Hae starttirahaa yritystoiminnan alkuvaiheeseen ja seuraa, miten hakemuksesi käsittely etenee tai hae myönnetty tuki.


Kenelle kevytyrittäjyys sopii? Kevytyrittäjyys ja starttiraha. Suomen Yrittäjien arvion mukaan kevytyrittäjiä on Suomessa kymmeniätuhansia. Mikäli muut starttirahan saamisen edellytykset täyttyvät, voidaan starttirahapäätökseen kirjata lisäehto: mikäli henkilö noudattaa henkilökohtaisen velkajärjestelynsä maksusuunnitelmaa, starttiraha lähtee maksuun.


Tällainen päätös on mahdollinen, koska TE-palvelut on starttirahapäätöksen tekijä, mutta Keha-keskus on maksaja. Se on peruspäivärahan suuruinen (3euroa päivältä) ja sitä maksetaan enintään viideltä päivältä kalenteriviikossa. Sen verran pieni summahan se kuitenkin on, että kyllä se motivoi toden teolla yrittämään, Koistinen sanoo. Yrittäjän uraa suunnittelevalle starttirahan hakeminen on erittäin suositeltavaa.


Edun saamisen edellytyksenä on oma yritys (y-tunnus), jolloin kaikki kevytyrittäjät eivät ole oikeutettuja starttirahaan. Yksi vaihtoehto etenkin pienimuotoiseen toimintaan on niin sanottu kevytyrittäjyys , jollaiseksi laskutuspalveluiden kautta laskutettavaa työtä monesti kutsutaan. Tuen pituus määräytyy vaiheittain ja oletuksena starttiraha maksetaan kuukautta. Jatkoa tulee hakea.


Se onkin pienempi kynnys yrittäjyyteen lähtemiseen verrattuna toiminimen tai osakeyhtiön perustamiseen. Joku saattaa haaveilla yrittäjyydestä, mutta kokee sen aivan liian riskialttiina. Hyvä yritysidea - Liiketoimintasuunnitelma - starttiraha - kevytyrittäjä. Yrityksen perustaminen vai kevytyrittäjyys. Minustako yrittäjä?


Odeal hoitaa byrokratian puolestasi. Toimi ilman omaa yritystä Odealin avulla. Laskuta työt ja nosta palkkaa, helposti ja nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit