tiistai 4. lokakuuta 2016

Kadonnut ajokortti löytyi

Seuraa omien luottotietojesi muutoksia sekä niiden käyttöä reaaliajassa. Poliisi kirjaa kadonneesta tai anastetusta ajokortista ilmoituksen poliisiasiain tietojärjestelmään ja ajokortti etsintäkuulutetaan sekä Suomessa että ulkomailla. Ajokortin katoamisesta ilmoittaminen poliisille on ensiarvoisen tärkeää mahdollisen henkilötietojen väärinkäytön estämiseksi. Ennen kuin teet katoamisilmoituksen, varmista, ettei kadonnut henkilö ole mennyt sukulaisten tai ystävien luo, kesämökille tai muuhun vastaavaan paikkaan.


Jos henkilö on kadonnut aiemminkin, tarkista paikka, josta hän aiemmin löytyi. Tarkista myös asuinympäristö ja soita lähialueen sairaaloihin ja terveyskeskuksiin. Ajokortti pitää käydä näyttämässä, että se on oikeasti löytynyt. Vain niin voi perua katoamisilmoituksen. Puhelimessahan henkilöllisyyttäkään ei voi varmistaa.


Jengiläisen asunnossa tehty kotietsintä osoitti, miksi hukatuista henkilökorteista kannattaa aina ilmoittaa poliisille. Kun hain uuden (tilauksesta muutaman viikon päästä), seuraavana päivänä tuli poliisilta kirjallinen ilmoitus lompakon löytymisestä. Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti -info sivustoon sen beta-vaiheen aikana. Mieheltä eivät kyllä kyselleet mitään, kun haettiin hänelle ja lapsille passit, minulla oli oma mukana.


No anyway, passi löytyi joten ei hätää. Ruotsissa koskaan kysytty passia, sinne olet kumminkin menossa, eikö ja henkilötodistuksen saa minuutissa. Poliisille valehtelu vie suomalaismiehen käräjille. Kadonnut” ajokortti löytyi Saksan poliisilta.


Ryhmän minimikoko on henkilöä. Mukana vierailulla tulee olla ajokortti , passi tai virallinen henkilöllisyystodistus. Konduktööri kertoi, että muutamalta muultakin matkustajalta oli kadonnut lompakko viime päivinä. Lompakko löytyi myöhemmin asemalaiturilta. Rahat ja Kela-kortti olivat poissa, kaikki muu tallella.


Kela-kortin henkilönä ei ole vaikea esiintyä, kun ikä ja sukupuoli sopivat. Väärä ajokortti herätti epäilyt – autosta löytyi poikkeuksellisen vahvaa. Pyhäselälle sunnuntai-iltana kadonnut kalastaja löytyi menehtyneenä. Rekisteriote löytyi , mutta ajokortti ei ollutkaan lompakossa.


Se odotti kotona pöydällä muiden matkustusasiakirjojen kanssa, sillä Shelbyn oli pian määrä matkustaa Australiaan. Asiaa mutkisti vielä se, että Shelbyn ajokortti ei ole suomalainen vaan Yhdysvaltain Teksasin osavaltion myöntämä. AJOKIELTO Ajokorttilakiin tulleiden muutosten myötä kaikkien ajokieltojen määrääminen siirtyi 1. Lain muutoksen tavoitteena on keventää tuomioistuinten työkuormaa.


Erityisesti kalenterin löytyminen lompakon sisältä toi nostalgisia muistoja mieleen. Mäkelän mukaan tuohon aikaan nuorille löytyi mielenkiintoisia työpaikkoja. Vielä hän ei ole merkintöihin ehtinyt tutustua kunnolla, mutta kalenteri sisältää varmasti paljon muistoja työpaikoista ja harrastuksista. Itsekään en ole ajanut viiden vuoden aikana kuin kolmesti (ja yhteensä all 1km) muuta kuin omassa käytössäni ollutta ajoneuvoa.


Sen vuoksi on äärettömän kätevää, että ajokortti on aina ajossa mukana - varsinkin, kun sen siirtäminen ei ole juurikaan vaiva, jos sellaiseen joutuu ryhtymään. Tällä sivustolla tutustutaan slotteihin, joiden teemassa on ammennettu inspiraatiota kadonneista kaupungeista Mitä siis tulee tehdä, kun ajokortti on hukassa tai varastettu? Myös kelloja, koruja, kameroita ja kännyköitä (prepaid-liittymä) kannattaa tiedustella useampaan otteeseen. Sen sijaan kännykän (rekisteröity liittymä), ajokortin, passin tms.


Jos puhelin on kadonnut tai varastettu niin ensimmäisenä kannattaa puhelimessa oleva liittymä laittaa tilapäiseen sulkuun, tämä onnistuu itsepalvelun tai asiakaspalvelun kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit