tiistai 21. helmikuuta 2017

Taloyhtiön hallitus epäluottamus

Taloyhtiön hallitus epäluottamus

Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiön hallituksen velvollisuus on huolehtia hallinnosta, kiinteistön ja rakennusten hoidosta ja muusta toiminnasta. Hallitus järjestää myös taloyhtiön talouden valvonnan ja varmistaa, että osakkaat ja asukkaat saavat taloyhtiössä riittävästi. Nimimerkki Nurkkaan ajettu kokee, että taloyhtiön hallitus tekee pienessä piirissä oman päänsä mukaan. Mitä yksinäinen osakas voi tehdä?


Taloyhtiön hallitus epäluottamus

Taidatte hermostua minuun kuten isännöitsijämmekin, mutta: miten yhtiökokouksessa voidaan päättää ennen minkäänlaista katselmusta se, että remontti kestää kolme kuukautta. Isännöitsijän valinta on tietysti tärkein vaihe taloyhtiön ja isännöitsijän sopimussuhteessa, koska epäpätevästä tai väärin asennoituvasta isännöitsijästä ei noin vain saa kunnollista taloyhtiön hoitajaa. Tästä huolimatta hallitus on avainasemassa kun pyritään yhtiön asioiden hyvään hoitoon. Taloyhtiön hallitus. Uuden asunto-osakeyhtiölain 7-luvun – §:issä on taloyhtiön hallitusta koskevia säännöksiä.


Luvun §:n nojalla taloyhtiöllä on oltava hallitus , johon kuuluu vähintään kolme (3) jäsentä ja enintään viisi (5) jäsentä. Vastaus hoodee8Saimme taloyhtiönkokous kutsun. Siinä ei mainittu isännöitsijälle toimitettua hallituksen ja isännöitsijän vapauttamista vastuusta.


Olemme toimittaneet isännöitsijälle kirjelmän jossa todetaan että. Perustan muodostaa asunto-osakeyhtiölaki, mutta sen lisäksi taloyhtiöiden toiminnassa tulee huomioida suuri joukko muita lakeja. Tässä osiossa opastetaan asukkaita ja taloyhtiöiden hallituksen jäseniä kääntymään ongelmatilanteissa oikeiden tahojen puoleen.


Puheenjohtaja vaimoineen, he käyttäytyvät kuin omistaisivat koko yhtiön ja heidän pillinsä mukaan pitää toimia. Puheenjohtaja huusi ja iski luurin korvaan, kun yritin keskustella hänen kanssaan laskusta, joka kuuluisi taloyhtiön maksaa, kirjoittaa nimimerkki Loukattu Suomi24. Aivan samoin kuin hallituksen jäsen voi erota kesken hallituskauden ilman perusteluja pelkällä kirjallisella ilmoituksella. Jostain syystä enemmistö äänestää hänet aina uudelleen.


Ehkä siitä syystä, että puheenjohtaja säästää taloyhtiön rahoja, eikä näin ollen kannata, eikä vie juuri mitään parannusehdotuksia eteenpäin. Muu hallitus myötäilee sekä suurin osa samoin ajattelevista asukkaista. Johtuen luottamuksellisuuden vaatimuksesta on äärimmäisen tärkeää, että hallitus voidaan vaihtaa tai sen jäsen voidaan erottaa ja korvata uudella joustavasti. Toisaalta luottamuksellisuus edellyttää joustavuutta myös hallituksen jäsenen itsensä mahdollisuudelle erota hallituksesta.


Epäluottamus isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen välillä on hankala asetelma. Miksi hallitus ei erota isännöitsijää, joka toimii sen mielestä väärällä tavalla? Olisiko kysymys siitä, että hallitus itse isännöitsijän tavoin epäilee, että mainitsemasi vika on merkittävä? Näyttääkin siltä, että moni hallitus pelaa omaan pussiin. Eivät he sitä tahallaan tee – totta kai jokainen ajattelee, että oma näkemys on koko yhtiön etu.


Taloyhtiön hallitus epäluottamus

Vaatimus taloyhtiön edun ajamisesta on luonnostaan kova ihmiselle, jolla on oma asuminen ja omaisuus pelissä. On vaikea ajaa hallituksessa asioita, joita itse vastustaa. Olkoonkin, että taloyhtiön isännöitsijällä on sikäli korostettu vastuu, että hän on yhtiön johdossa usein ainoa ammattilainen (joskus jopa ammatitaitoinen), kun hallitus ei ole samanlainen ammattilaishallitus kuin monissa oikeissa yrityksissä usein on.


Toivon, että hallitus malttaa perehtyä taloyhtiön sopimuksiin ja reklamaatiokäytäntöihin, koska hallituksen on tärkeä tietää alusta alkaen, mistä voi ja mistä pitää reklamoida ajallaan. Stachon: Hallituksen pitää olla aluksi kaksi vuotta hyvin aktiivinen. Silloin hoidetaan takuuasiat ja väännöt rakennusliikkeen kanssa.


Taloyhtiön hallitus epäluottamus

Isännöitsijälle annettiin oikeus nostaa lainaa tarpeen mukaan (lainan kokonaissumma oli määrätty). Yhdistyksen ylimääräinen kokous on pidettävä, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai hallitus katsoo siihen olevan aihetta taikka vähintään yksi kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä ilmoittamansa asian käsittelyä varten vaatii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit