perjantai 24. helmikuuta 2017

Hautajaiset etiketti hiukset

Paljon eri kokoja ja malleja. Painata oma teksti ja kuva. Tässä lista asioista, jotka on hyvä ottaa huomioon. Omaisille tärkeää on tilaisuuden sisältö, läheisten ja ystävien läsnäolo ja heidän osanottonsa.


Helpointa minun on pitää hiukset auki ja kammata niitä välillä hoitosuihkeen avulla pysymään suorassa.

Nojoo, onhan tuo aika old school - etikettiä. Kyllähän se kai edelleenkin viralliseen etikettiin kuuluu, mutta ellei hautajaiset ole muutenkaan erityisen virallisluontoiset, niin ei sinne nutturakampauksessa tarvitse mennä. Oli kenkävalinta mikä hyvänsä, tulee niiden olla puhtaat ja kiiltää hillitysti. Huonolla tai liukkaalla kelillä kengät voi suojata mustilla tai tummilla kalosseilla.


Mustien kenkien kanssa käytetään mustia sukkia. Hautajaiset ovat yleensä monille uusi ja yllätävä tilaisuus. Sitä varten ei ole mitään yleispäteviä käyttäytymissääntöjä.

Jokaisen edesmenneen tilaisuus on erilainen. Suomalaisessa hautajaiskulttuurissa on omat sääntönsä ja perinteensä, muutoin omaiset voivat järjestää hautajaiset oman mielensä mukaan, ja vainajan mahdollisia toivomuksia noudattaen. KAIKKI HAUTAJAISET OVAT YKSILÖLLISIÄ.


Ohjelmaa tai käyttäytymissääntöjä ei voi yleistää, toimintatavat voivat riippua myös paikkakunnan ja seurakunnan tavoista ja ohjeista. Monelle hautajaiset tuottavat tuskaa, kun pitää hankkia kallis kukkalaite. Esimerkiksi yksi ruusu riittää, Kaarina Suonperä muistuttaa.


Lähiomaisille kumarrusta ja silmiin katsomista ei saa unohtaa sen jälkeen, kun kukan käy laskemassa arkulle. Jos kuolleen lähiomaisia haluaa mennä halaamaan, se on sallittua. Välillä on helppo vaipua synkkyyteen ja surkutella, kuinka tylsää tai epäonnistunutta oma elämä on. Sukulaisen hautajaiset ? Me ei voida enää mennä hänen luokseen kylään, Hiukset on aina ollut mulle tosi tärkeä juttu,. Etiketti ja käytöstavat - SuomiKeskustelu.


Raskauksien ja imetysten myötä hiukset mutta että aistit vain ovat enemmän auki kuin mennä nukkumaan ja oikeasti jopa innolla. En ole ollut ikinä hautajaisissa kuten ei ole poikakaverinikaan ja nyt saatiin sitten kutsu 2viikon päähän hautajaisiin. Kuinka hautajaisiin kuuluu pukeutua, niin naisen kuin miehen?


Tai mihin ylipäätään voi pukeutua.

Mulla ei ole minläänlaisia vaatteita joten luultavasti joudun ostamaan kaikki vaatteet kengistä alkaen. Joten kertokaa nyt jotain vinkkekä tai ihan omakohtaisia. Kokeile helppokäyttöistä suunnittelutyökalua tai valitse tuhansista malleista. Omaisille on tärkeää, että kanssaihmiset osallistuvat tapahtumaan ja osoittavat myötätuntoa. Pidä juhlahattu päässäsi koko juhlien ajan, myös kello jälkeen, jos juhlat ovat alkaneet päivällä tai iltapäivällä.


Minä pukeutuisin hillitysti, jos olen epävarma, valitsen sen konservatiivisemman vaihtoehdon. Itse laittaisin hiukset kiinni, ja jättäisin isommat korut kotiin. Seuraa, miten toiset toimivat ja tee perässä. Sellaiset hautajaiset ovat toki eri asia, jos vainaja on toivonut, ettei hänen maahanpanijaisissaan nimenomaan näkyisi perinteistä hautajaisvaatetta, mutta yleisesti ottaen hautajaisiin tummaa ja vaaleat kesävärit niihin kesähäihin.


Väsyttää, turvottaa, sydän lyö hitaasti. Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireet voivat olla hyvin arkisia, ja tarkkaa yhteyttä on välillä vaikea vetää niistä suoraan tautiin. Samoin on liikatoiminnan kanssa: paino putoaa, suoli toimii liian vilkkaasti, sydän tykyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit