tiistai 7. helmikuuta 2017

Metsätalouden veroilmoitus 2018

Saat postitse metsätalouden veroilmoituslomakkeen, jos olet verovuoden aikana omistanut metsää. Veroilmoitus lähetetään myös verotusyhtymille ja kuolinpesille. Myös ne metsänomistajat, jotka eivät ole arvonlisäverovelvollisia, antavat metsätalouden veroilmoituksen helmikuun loppuun mennessä. Anna veroilmoitus OmaVerossa. Katso OmaVeron ohjeet.


Muista metsätalouden veroilmoitus ja arvonlisäveroilmoitus 08. Kaikkien metsätalouden harjoittajien, joilla on ollut verovuoden aikana metsätalouteen liittyviä tuloja, vähennettäviä menoja tai muita verotukseen vaikuttavia tietoja, on palautettava metsätalouden veroilmoitus. Lisäohjeet löydät Verohallinnon vero. Teet Mettellä helposti verotukseen tarvittavan kirjanpidon. Ohjelma laskee lisäksi mm.


Mette on kehitetty omaan käyttöön tehdystä Excel-taulukosta vuosien aikana yhteistyössä käyttäjien kanssa sovellukseksi, jolla onnistuu kaiken metsätalouden veroilmoituksessa tarvittavan tiedon hallinta. Metsäveroilmoituksella ilmoitetaan aina edellisen vuoden aikana tulleet metsätalouden tulot ja maksetut menot. Metsänomistaja jättää veroilmoituksen kerran vuodessa helmikuun loppuun mennessä. Ne maksoivat 1euroa.


Metsätalouden veroilmoitus 2018

Summasta 1euroa kuuluu metsätalouden muihin vuosimenoihin. Arvonlisäveron osuus, euroa, ilmoitetaan OmaVero-palvelussa tai veroilmoituksella oma-aloitteisista veroista. Jos sinulla ei olisi tänä vuonna mitään muita metsätalouden arvonlisäverollisia tapahtumia, niin saisit tuon euroa takaisin verottajalta.


Poistoina vähennettävien menojen on oltava vähintään puoliksi metsätalouden menoa. Poistomenettelyyn kuuluvat koneet ja laitteet, joiden oletettu käyttöikä on yli kolme vuotta sekä metsätalouden rakennukset, tiet ja ojat. Jos metsätalouden harjoittajalla on lisäksi maataloutta tai muuta elinkeinotoimintaa, josta hänen täytyy palauttaa 5-lomake, veroilmoitus on jätettävä 2. Metsätalouden harjoittaja tekee veroilmoituksen kalenterivuosittain. Maatalousyhtymille on tullut uusi oma maatalouden veroilmoituslomake 2Y.


Metsätalouden veroilmoitus 2018

Yksityinen metsänomistaja voi saada valtion tukea erilaisiin metsänhoitotöihin, metsäteihin ja metsäluonnonhoitoon. Tavoitteena on edistää sellaisia toimenpiteitä, jotka vaikuttavat metsien kasvuun ja käyttöön pitkällä aikavälillä ja joista saatava yksityistaloudellinen hyöty saadaan vasta useiden vuosikymmenien päästä. Pahoittelemme virhettä. Tarvittaessa oma-aloitteisen veroilmoituksen ja sen täyttö-ohjeen saa paperisena. Nykyään veroilmoitus on mahdollista tehdä verkossa, mutta sen saa myös paperiversiona niin halutessaan.


Mikä on veroilmoitus ? Veronalaista hankintatyötä ovat puutavaran valmistus ja kuljetus. Näistä töistä aiheutuneet menot (koneiden poistot, korjaus- ja kunnossapitomenot, polttoaineet) kohdistuvat metsätalouden pääomatuloon ja kirjataan muistiinpanoissa metsätalouden vuosimenoihin. Elinkeinoyhtymän, maataloudenharjoittajan maatalouden, metsätalouden harjoittajan metsätalouden sekä liikkeen- tai ammatinharjoittajan elinkeinotoiminnan veroilmoitus voidaan antaa sähköisesti.


Luonnollinen henkilö, joka on saanut esitäytetyn veroilmoituksen, voi täydentää tai korjata tiedot sähköisesti. Jos et ole arvonlisäverovelvollinen, anna metsätalouden veroilmoitus 2C yhdessä esitäytetyn henkilökohtaisen veroilmoituksen kanssa joko busz menetrend szolnok jászladány 8. Tarkista päivä veroilmoituksestasi. Nämä muutokset tulevat voimaan 1. Jos harjoitat myös maataloutta tai elinkeinotoimintaa, anna kaikki tuloveroilmoitukset 2. Jos olet rajoitetusti verovelvollinen (esimerkiksi asut ulkomailla), palauta metsätalouden veroilmoitus viimeistään 21.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit