keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Julkinen notaari koulutus

Notaari on eräiden, nykyisin yleensä lainoppineisuutta vaativien tehtävien nimike. Nimitys tulee latinan kielen sanasta nota ’merkki’, josta seuraa notitia ’muistiinpanot’. Notaareja on perinteisesti ollut oikeusistuimissa ja kirkossa. Yritysten aloittaessa vientiä uusiin kohdemaihin, on tarve erilaisille todistuksille ja asiakirjojen varmentamisille lisääntynyt.


Julkisilla notaareilla on Suomessa laaja tehtävänkuva, mutta tässä artikkelissa keskitytään niihin palveluihin joita yritykset voivat tarvita. Asiakirjojen allekirjoitusten ja jäljennösten todistaminen Perinteinen ja hyvin tunnettu julkisen notaarin. Jäljennökset tulee toimittaa Valviraan julkisen notaarin tai edustuston alkuperäisellä leimalla ja allekirjoituksella.


Ne voivat olla myös selvityksen, ilmoituksen tai asianajajan laatiman selostuksen muodossa. Yhteistä näille on että niissä henkilö allekirjoituksellaan vahvistaa asiakirjan sisällön. Julkinen notaari ei todista sitä että em. Etsimääsi sivua ei löytynyt.


Sivu voi olla poistettu tai sen osoite voi olla muuttunut. Voit käyttää hakutoimintoa etsimäsi tiedon löytämiseksi. Palvelut julkinen oikeusavustaja Heikki Kotajärvi, Oulun oikeusaputoimiston oikeusapusihteeri Koulutus -materiaali on talletettu intran koulutusosioon.


Hakemusten tulee olla tallennettuina järjestelmään viimeistään 18. Esimerkiksi asianajajaa kutsutaan usein myös juristiksi. Juristi on sukupuolineutraali nimike lakimiehestä ja vastaa nykyaikaa. Virallisesti oikeaksi todistamisen voi tehdä joko julkinen notaari (maistraatissa) Suomessa tai dokumentin myöntänyt oppilaitos. Dokumentin jokaisella sivulla pitää olla oikeaksi todistajan alkuperäinen allekirjoitus ja leima.


Valintamenettely on kaksivaiheinen. Tuhansia uusia ja laadukkaita kuvia joka päivä. Määräysten tarkoituksena on suojella kansalaisten oikeuksia luomalla yhdenmukainen toimintatapa notaareille jolloin määräyksiä rikkonutta notaaria voidaan rangaista esim. Yksityisen asiakirjan kohdalla allekirjoituksen todistaa Suomessa oikeaksi julkinen notaari maistraatissa.


Aloitusseminaarin lisäksi käräjänotaarien tulee katsoa kattava määrä videokoulutuksia liittyen eri aiheisiin. Videokoulutusten kautta koulutukset ovat kaikkien saatavilla ja ne ovatkin mielestäni hyvä keino taata, että jokainen notaari pääsee osallistumaan koulutukseen ja saa tarvitsemansa tiedon. Hinta: 2euroa pk-yritykset, 3euroa isot yritykset ja julkinen sektori.


Voimassa olevan lainsäädännön mukaan ICT Center Finland - koulutus on DNA liittymät: DNA tarjoaa edullisia puheliittymiä ja supernopean netin. Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunta kouluttaa neljänneksen maamme juristeista. Tiedekuntamme tutkii laaja-alaisesti oikeutta ja oikeudenmukaisuutta yhteiskunnan eri osa-alueilla.


Avoimen väylän hakukohteisiin voi hakea avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella eli sinulla ei edellytetä olevan ns. Varmenteen myöntäjä (CA) Varmenteen myöntäjä on samankaltainen taho kuin julkinen notaari. Se myöntää digitaalisia varmenteita, allekirjoittaa varmenteita tarkistamaan niiden oikeellisuus ja seuraa, mitkä varmenteet on kumottu tai mitkä varmenteet ovat vanhentuneet. Julkisen notaarin tärkeimpänä tehtävänä on osallistuminen oikeudellisiin menettelyihin ja oikeudellisen avun antaminen.


Rehtorilta voi saada virallisen jäljennöksen ainoastaan lukion päättötodistuksesta. Virallisen jäljennöksen ylioppilastodistuksesta antaa julkinen notaari. Uusijat ja erillisten kokeiden suorittajat.


Hylätyn pakollisen kokeen saa uusia kaksi kertaa kolmen seuraavan kirjoituskerran aikana. Kun sinun täytyy todistaa asiakirjan allekirjoittajan toimivalta, sinun on toimitettava allekirjoitettu asiakirja Digi- ja väestötietovirastoon. Pyydämme, että ottaisit meihin ensisijaisesti yhteyttä sähköpostitse tai soittamalla toimiston yleisnumeroon.


Voit myös soittaa suoraan toimistomme lakimiehille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit