maanantai 13. helmikuuta 2017

Työasuntovähennyksen laskeminen

Jotta asunto soveltuu pitkäaikaiseen asumiseen, siinä pitää olla keittomahdollisuus, jääkaappi (muu kuin minibaari), wc- ja peseytymistilat. Verolaskuri huomioi myös työsuhdeoptioedun, työasuntovähennyksen ja lahjoitusvähennyksen sekä vanhat vahvistetut tappiot. Lisäksi laskuri näyttää työnantajille palkasta aiheutuvat kulut. Verolaskurin lisäksi siitä on mahdollista tulostaa työntekijälle erillinen verolaskelma joko suomen- tai englanninkielisenä.


Jos verovelvollisella on vakituisen asunnon lisäksi niin kutsuttu työasunto, verovelvollinen on oikeutetu työasuntovähennykseen. Vähennys voidaan tehdä, mikäli verovelvollinen on varsinaisen työpaikkansa sijainnin vuoksi vuokrannut käyttöönsä toisen asunnon, ja verovelvollisella on myös toinen asunto, jossa hän puolisonsa tai alaikäisen lapsensa kanssa vakituisesti asuu. Perheetön henkilö voi saada työasuntovähennyksen vain, jos hänellä on samanaikaisesti vähintään kaksi varsinaista työpaikkaa ja kaksi eri asuntoa näiden työpaikkojen sijainnin vuoksi.


Vähennyksenä myönnetään kuitenkin enintään verovelvollisen työasunnosta maksamaa vuokraa vastaava määrä. Tästä löydät erillisen artikkelin yksityishenkilön verovähennyksistä. Työasuntovähennyksen enimmäismäärä sen sijaan nousee 2eurosta 4euroon.


Kulutusta ohjaavia veroja on kiristetty mm. Tarkemmin aiheesta esimerkkeineen 18. Hallitus päätti budjettiriihessä kiristää alkoholiverotusta miljoonalla eurolla.


Kiristys koskee kaikkia juomatyyppejä. Jos lapsen vanhemmat verovuoden päättyessä ovat avioliitossa, katsotaan molempien vanhempien verovuonna elättäneen lasta. Tulorekisteri on monen eri viranomaisen yhteinen tietokanta, joka kokoaa yhteen ansio-, eläke- ja etuustiedot. Palkkatulot näkyvät tulorekisterissä 1. Hallituksen esittämää työasuntovähennyksen korotusta saatetaan käyttää väärin hyväksi, pelkää Kuntaliitto lausunnossaan.


Kuntaliiton mielestä väärinkäytön mahdollisuudet tulisi arvioida esityksessä tarkemmin. Verovelvollinen on oikeutettu vähennykseen, jos hän on varsinaisen työpaikk. Joustoluotto säästöpankki. Mikäli työntekemispaikka vaihtuu, aikarajan laskeminen alkaa alusta. Tuloverolaki ei voimassa olevassa muodossaan ota kantaa siihen, onko työntekijällä mahdollisesti ollut erityisellä työntekemispaikalla useampia majoituskäytössä olevia asuntoja, jossa hän on yöpynyt kohteessa työskennellessään.


Julkisyhteisön myöntämä apuraha on kokonaan verovapaa. Muun kuin julkisyhteisön myöntämästä apurahasta jää verotettavaksi 11. Ulkomaantyöskentelyn ei katsota keskeytyvän, vaikka verovelvollinen käy tilapäisesti Suomessa.


Vaikka ulkomaanpalkka ei olisi em. Suomessa verotettavaa, joudutaan siitä useimmiten maksamaan sairasvakuutusmaksu. Download SISÄLLYSLUETTELO Sivu. AUTOLASI PALVELU Katetta rahalle. Vakuutusyhtiöiden hyväksymä!


Korjaukset ja vaihdot nopeasti. Ilmainen tarkastus! Kaikkien autolasien merkkiliike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit