maanantai 13. helmikuuta 2017

Kela harkinnanvarainen kuntoutus

Harkinnanvarainen kuntoutus. Pääosa kuntoutuspalveluista on maksuttomia. Kuntoutus on meillä jäljessä länsieurooppalaisesta tasosta. Erityisesti ikäihmisten kuntoutus on jäänyt meillä jälkeen alan kehityksestä”, Louhija kritisoi. Rahoituksen taso ei ole suurin haaste vaan nykyinen monikanavainen rahoitusmalli.


Kela harkinnanvarainen kuntoutus

Kelan harkinnanvarainen kuntoutus. Tämä kuntoutus on tarkoitettu pääasiassa työikäisille, joilla sairaus tai vamma haittaa työkykyä. Neuropsykologinen kuntoutus Neuropsykologisen kuntoutuksen tavoitteena on edistää opintojen edistymistä, työelämässä pysymistä ja työelämään siirtymistä tai palaamista. Toimintakykyä tarkastellaan aina kokonaisuutena ja yksilölliset tarpeet huomioiden. KELA harkinnanvarainen kuntoutus ). Lisäksi kuntoutusta järjestävät kunnat (lääkinnällinen kuntoutus , kuntouttava työtoiminta, sosiaalinen kuntoutus ), työhallinto (ammatillinen kuntoutus ) ja ammatilliset oppilaitokset (ammatillinen kuntoutus ). Kuka tuottaa palvelun?


Kansaneläkelaitos, harkinnanvarainen lääkinnällinen kuntoutus Palveluntuottajat: kela. Kenellä on järjestämisvastuu? Miten palvelun piiriin pääsee? Yli 68-vuotiaiden harkinnanvarainen kuntoutus.


Sähköisesti hakemusta ei voi tehdä, mutta hakemuksen voi jättää milloin tahansa, koska kursseja on tarjolla pitkin vuotta. Kuntoutuksen tavoitteena on työ- ja toimintakyvyn parantaminen. Aslakin seuraajaksi kaavaillun Aura-kuntoutuksen.


Tavoitteena on työ- tai toimintakyvyn turvaaminen tai parantaminen. Vaativa lääkinnällinen kuntoutus voidaan järjestää kuntoutuslaitoksessa tai avoterapiana. Meille voit hakeutua kuntoutukseen esimerkiksi Kelan, Valtiokonttorin tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella tai itse maksaen. Parempaa arkea kohti voidaan suunnata osaavan moniammatillisen kuntoutuksen keinoin tai se voi joskus tarkoittaa hyvää lounasta ja makoisia unia ohikulkijalle hotellissamme. Vaikeavammaisten kuntoutukseen pääsemiseksi vaaditaan, että potilaan sairaus aiheuttaa erittäin suurta haittaa ja kuntoutustarvetta vähintään vuoden ajan.


Työikäisten kursseilla tavoitteena on työkyvyn säilyminen ja eläkeikäisillä itsenäisen toimintakyvyn säilyminen. Liitä hakemukseesi lääkärinlausunto B, josta selviää kuntoutuksen perusteena oleva sairaus tai vamma ja toimintakykysi sekä lisäksi se, mitä kuntoutusta suositellaan ja mitkä ovat kuntoutuksen syyt ja tavoitteet. Kuntoutujien ja ammattilaisten mielestä kuntoutusmuodon saatavuutta tulisi parantaa. Avustava henkilökunta: esim. Yksilökuntoutus toteutetaan laitos- tai avomuotoisesti laitosyksikössä.


Lyhyet jaksot toteutetaan arkipäivisin. Kela vastaa kuntoutuspäätöksistä. Mo­niam­ma­til­li­nen yk­si­lö­kun­tou­tus. Saat postitse päätöksen siitä, onko kuntoutus myönnetty. Ammatillinen kuntoutus.


Tekin liitytte tähän Jotain tukea? Jos olet sopinut työllistymistä edistävästä palvelusta työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa, voit saada työttömyysetuuden korotettuna. Korotusosaa voidaan maksaa myös liikkuvuusavustukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit