perjantai 24. helmikuuta 2017

Talousarvion laadintaohjeet 2019

Myös kustannuspaineet varsinkin henkilöstöku-lujen osalta söivät vapaata kohdennusvaraa. Vuoden talousarviokehyksen mukainen tuloslaskelma päätyi 5milj. Uudet työehtosopimukset astuivat voimaan.


Tilinpäätökseen valmistautuminen tulee aloittaa riittävän aikaisessa vaiheessa. Tarvittaessa tulee sopia ja varmistaa aikataulut eri yhteistyötahojen ja sidosryhmien kanssa. Ohjeiden mukaan valtionosuudet lasketaan lähtötasona kuluvan vuoden euromäärä ja tarkistetaan mikäli arviot valtionosuuden kokonaismäärästä syksyn mittaan muuttuvat.


Kirjanpitoyksikön ja. Kaupunkistrategia on kaupungin keskeisin toimintaa ohjaava asiakirja ja johtami-sen väline. Ministeriöt kokoavat toimialansa virastojen ja laitosten suunnitelmista oman hallinnonalansa talousarvioehdotuksen, joka toimitetaan valtiovarainministeriölle toukokuussa.


Tarkastuslautakunta on jälleen kiinnittänyt huomiota taloussuunnitteluun ja suunnitelmien pitävyyteen, joten talousarvion laadintaan ja seurantaan tulee kiinnittää erityistä huomiota. Yleinen taloustilanne Kasvu on hidastunut viime vuosien hyvästä kasvuvauhdista. Ennusteiden mukaan talouskasvu jää viime vuosia maltillisemmaksi tulevien vuosien aikana.


Tulot ylittyivät budjetoidusta M€ ja menot ylittyvät M€, jolloin toimintakate oli M€ budjetoitua parempi. Talouskasvu jää viime vuosia maltillisemmaksi tulevien vuosien aikana. Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Kaupunginvaltuusto hyväksyy talousarviossa.


Valmistelu on sujunut annettujen ohjeiden mukaisesti. Kunnan-valtuus to linjasi 15. Suunnittelukauden ensimmäinen vuosi on talousarviovuosi ja kaksi seuraavaa vuotta ovat suunnitelmavuosia.


Perustelut Yhtymähallitus hyväksyi 2. Hyvinvointivaliokunta merkitsi kokouksessaan 28. Muutoksen arvioidaan pienentävän kunnallisveron tuot-toa 1milj. Annettuun talousarvio-ohjeeseen on palveluyksiköistä tulleet seuraavat muutosesitykset: 1. Toimialakohtaiset 1. Etsivän nuorisotyöntekijän vakinaistaminen. Nimike muutetaan erityisnuorisotyöntekijäksi.


Palkkaus on aikaisempina vuosina perustunut hankeavustukseen. Kotimainen kysyntä ylläpitää kasvua. Asiasta päättäminen kuuluu em. Nykyiset työ- ja virkaehtosopimukset ovat voimassa 31. Lomarahojen leikkaus loppuu.


Valtuustoseminaari pidettiin 3. Hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus hyväksyy talousarvion suunnittelukehyk set ja talousarvion laadintaohjeet. Maakunta-SOTE –uudistusta on mallinnettu ja tiivistä pohjatyötä tehty yhdessä kaikkien uuteen järjestelmään liittyvien tahojen kanssa: Keski-Suomen liitto, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, ELY-keskus, Työ- ja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit