sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Verottajan lomake 50a

Tarkista esitäytetty veroilmoitus. Jos ansiotuloihin liittyvissä tiedoissa on virheitä tai puutteita, voit korjata tiedot OmaVerossa tai lomakkeella 50A. Muutoksia lomakkeissa. Veroilmoitustietojen korjaaminen on muuttunut.


Lomake 50A korvaa osittain esitäytetyn veroilmoituksen ilmoitusosan. Voit ilmoittaa ja korjata esimerkiksi seuraavia. Invaliditeettiprosentin tai sen muutoksen voi ilmoittaa vain paperilomakkeella 50A.


Lomakkeella voit ilmoittaa myös ansiotuloista tehtäviä vähennyksiä. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Jokaisessa linkissä on lomake ja ohjeet paperisen lomakkeen täyttämiseen. B Matkakulut – Viikonloppumatkat.


C Matkakulut – matkat toissijaiselle työpaikalle. D Matkakulut erityisalat esim. A Ansiotulot ja niistä tehtävät vähennykset ateriakorvaus,työkalut jne. Esimerkiksi, jos esitäytetyssä veroilmoituksessa on jo tulonhankkimistoimintaan liittyvä työkorvaus, mutta tiedoissa on korjattavaa, tiedot korjataan joko Omaverossa tai lomakkeella 50A. Nordnet ja verotus – Nordnetin palvelusta voit helposti tulostaa sijoituksien verotusta ja veroilmoitusta varten raportit, joista näet kaikki Nordnetin kautta tekemät kauppasi.


Vuositiliote, 9A-raportti, luovutukset, luettelo arvo-osuuksista vuoden alussa ja lopussa, osinkoraportti ja palvelumaksut. Sivun meta description. Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. Verohallinto on muuttanut veroilmoituksessa käytettäviä lomakkeita ja poistanut käytöstä lomakkeen ”Taiteilijan ja freelancerin tulot”. Ennen lomakkeella ilmoitetut tiedot annetaan nykyisin käyttäen kahta eri lomaketta: lomake ”Apurahat” ja lomake ”Tulonhankkimistoiminta”. Nyt myös lomake on kunnossa.


Koska lomake on lähes kauttaaltaan muuttunut, mahdollisesti jo täytetyltä vanhanmuotoiselta 81:ltä ei paljoa siirry nykylomakkeelle. Lomakkeelle on myös tehty erillinen lisäselvitys vanhojen verovuosien korkojen erittelemiseksi. Lomaketta ei vieläkään ole näkynyt verottajan sivuilla. Tulonhakkimiskulut vähennetään verottajan lomakkeella 50A.


Liiton vähennyslomaketta voi edelleen käyttää. Se tulee palauttaa 50A -lomakkeen liitteenä Tuolla perustelulla ei verottajalle ole paskankaan väliä. Valvonta- tai lupaviranomainen voi yksittäistapauksessa antaa määräyksiä ja ohjeita miten selvilläolo- ja kirjanpitovelvollisuus on täytettävä. Kirjanpitoa koskevat tiedot on säilytettävä kolme vuotta jäteasetuksen :n mukaisesti.


Jätetiedostoon hyväksymistä koskeva päätös voidaan muuttaa tai peruttaa jätelain 50a :n nojalla. KauppaSuomi, vk 2 Eteläinen painos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit